Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Trio af premierer fra Samsung på IFA

En ny smartphone, en fuldvoksen tablet og et smartwatch. Du kan efterhånden få Samsung Galaxy-apparater i alle størrelser.

Skrevet af / 04/09/2013 - 21:10
Trio af premierer fra Samsung på IFA

Galxy-Note3_030_set1

Den første nyhed er den opdaterede phablet, Galaxy Note 3. Den er blevet tyndere, hurtigere og lettere, samtidig med at den har fået større skærm. Skærmen er nu på hele 5,7″, men Note 3 vejer bare 168 gram, og har slanket sig til 8,3 millimeters tykkelse. På trods af alt dette er det lykkedes at øge batteritiden gennem en kombination af hard- og software (og et 3200 mAh-batteri). Den har også fået mere hukommelse og den seneste 4G LTE-standard, som skulle kunne fungere på alle mobilnet.

Under præsentationen blev der fokuseret meget på S-pen. En ny, smart funktion er at man kan trykke med pennen for at få en genvejsmenu med fem kommandoer på skærmen:

  • Action Memo lader dig gøre en anmærkning, som umiddelbart efter kan bruges. Det kan være at kalde et telefonnumer op, skrive noget i adresselisten, søge på web eller tilføje noget til en huskeliste.
  • Scrapbook lader dig gemme og kategorisere informationer, som lagres i mobilen, så du senere kan slå dem og og finde tilbage til kilden.
  • Screen Write tager et billede af skærmen, som du kan gøre noter på.
  • S Finder hjælper dig med at finde dokumenter, møder, chats og hjælpesider.
  • Pen Windows lader dig tegne en firkant på skærmen, som åbner et nyt vindue med en række grundlæggende apps, for eksempel lommeregner, der lægger sig oven på den kørende app.

Galaxy-Note3-S-view-Cover_005_Front-set

Af andre smarte funktioner kan nævnes Multi Window, som  lader dig åbne to apps samtidig. Du kan endda åbne samme app i begge vinduer, så du f.eks. kan chatte med to forskellige personer på samme tid.

Multi Vision gør det muligt at bruge flere mobiler sammen til video. Har man mobiler nok, kan man bygge en kæmpeskærm i fællesskab.

Note 3 har en riflet side og en læderbeklædt bagside for at passe ind i rollen som notesblok. Den kommer i sort, hvid og lyserød, og der vil kunne købes covers i mange andre farver.

Fakta:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
Skærm: 5,7″ 1920 x 1080 Super AMOLED
Processor: 2,3 GHz quadcore eller 1,9 GHz octacore, afhængigt af markedet
Hukommelse: 3 GB RAM / 32/64 GB lager
Kamera: 13 Mp BSI sensor + 2 MP BSI
Trådløst: Wifi a/b/g/n, NFC, BT 4.0
Størrelse: 151.1 x 79.2 x 8.3 mm
Vægt: 168 gram
Batteri: 3 200 mAh

Galaxy-Gear-008-Set1-Side_Six

Den mest spændende nyhed var dog smart-uretet Galaxy Gear. Det kobler sig op med din Galaxy-mobil i lommen og giver adgang til mange funktioner, uden at du behøver tage mobilen frem. Gear er lavet af rustfrit stål, men er let, og kommer i seks farver – fra stilfulde til pjankede.

Gennem at swipe på sidene af skærmen kan man vælge forskellige funktioner, som for eksempel kalender, ur eller kontaktbog. Men Galaxy Gear har også S Voice, så du kan tale til uret, bede det ringe en kontakt op, diktere en SMS eller tjekke vejrudsigten.

Det smarte er, at du ikke blot kan se, hvem der ringer. Du kan faktisk svare ved at lægge øret mod håndledet, 007-style. Der er indbygget mikrofon og højttaler i armbåndet!

Ser man noget på skærmen, som man ønsker at undersøge nærmere, kan man blot finde sin mobil frem og fortsætte. Den viser nemlig automatisk det samme som Gear viser i samme øjeblik. Det kalder Samsung Smart Relay.

Galaxy Gear har desuden et kamera indbygget i armbåndet. Man kan tage billede ved at swipe på skærmen, så tager den et billede. På den måde bliver der endnu færre øjeblikke, som ikke bevares for eftertiden. Kameraet giver også mulighed for augmented reality, så den f.eks. kan oversætte skilte.

Endelig findes der en mængde sensorer, som gyroskop, accelerometer og pedometer, så den kan blive perfekt til trænings-apps.

Samsung lover, at man ikke kommer til at være begrænset til de medfølgende apps. Udvalget vil løbende blive suppleret på Google Play.

Galaxy-Gear_001_Front_Wild-Orange-crop

 

Fakta:
Skærm: 1,63″ 320 x 320 S-AMOLED
Processor: 800 MHz
Hukommelse: 512 MB RAM / 4 GB lager
Kamera: 1,9 MP BSI
Trådløst: BT 4.0
Størrelse: 36,8 x 56,6 x 11.1 mm
Vægt: 73,8 gram
Batteri: 315 mAh, 25 timer

N1_20_Set_White

 

Endelig præsenterede Samsung en opdateret udgave af den store tablet, kaldet Galaxy Note 10.1 2014 edition. Den er blevet blødere i formatet, og har fået en særdeles højtopløst skærm med fire gange større pixeltæthed end forgængeren.

Mange af funktionerne er de samme, som på Note 3, men de kommmer givetvis til at drage nytte af den større skærm.

Den kommer i tre udgaver: Wi-Fi alene, Wi-Fi og 3G, samt Wi-Fi og 4G.

Designet bringer mindelser om Note 3 med en læderlignende bagside. Note 10.1 2014 Edition vil kunne købes i sort og hvid.

Fakta:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
Skærm: 10,1″ 2560 x 1600 LCD
Processor: 2,3 GHz quadcore eller 1,9 GHz octacore, afhængigt af markedet
Hukommelse: 3 GB RAM / 16/32/64 GB lager
Kamera: 8 Mp BSI sensor + 2 MP BSI
Trådløst: Wifi a/b/g/n, BT 4.0, 4G LTE
Størrelse: 243,1 x 171,4 x 7.9 mm
Vægt: 535 gram
Batteri: 8 220 mAh

Enhederne vil kunne købes fra den 25 september i 149 lande.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top