Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Tungere Hi-Fi lyd fra Sony

Efter en lille dvale er Sony på fuld fart ind i Hi-Fi- og hjemmebiografverdenen igen, denne gang med en 5.1 højttalerpakke til 80.000 kroner!

Skrevet af / 05/11/2012 - 15:05
Tungere Hi-Fi lyd fra Sony

Sony er måske ikke det første navn, man forbinder med tung Hi-Fi, men det vil japanerne nu ændre på. Det starter med high-end højttalerne SS-AR1 og SS-AR2, som koster henholdsvis 20.000 og 28.000 euro per par (!). Nu lancerer Sony en ny serie, som retter sig mod entusiaster med tegnebogen i orden.

SS-NA5ES

Den nye ES-serie er en komplet 5.1 opsætning bestående af gulvhøjttalerne SS-NA2ES, reolhøjttalerne SS-NA5ES, centerkanalen SS-NA8ES og subwooferen SA-NA9ES. Højttalerne har et ganske traditionelt, nedtonet japansk design, som ikke skriger på opmærksomhed. Lydmæssigt er de derimod ambitiøse, og mange af delene kommer fra Europa. SS-NA2ES bruger blandt andet højt specificerede Scanspeak elementer.

Kabinet af birk


Kabinetterne laves i lighed med topmodellen SS-AR1 af finsk birk, med rigelige afstivninger indvendig og separate kamre for bas og mellemtone/diskant.For at opnå bedre opløsning i de lysere toner bruger Sony hele tre diskantelementer. Denne løsning, som de kalder i-Array, skal også give tilstrækkelig overskud til krævende musik og filmlydspor.

SS-NA8ES

Fronthøjttalerne får selskab af de matchende reolhøjttalere SS-NA5ES og centerkanalen SS-NA8ES med identiske højttalerelementer.

SA-NA9ES

Bassen i familien, subwooferen SA-NA9ES, dækker de laveste oktaver ved hjælp af dobbelte 10” baselementer og en forstærker på 500 watt. Baselementerne spiller i modsat retning af hinanden for at udligne kabinet vibrationer og kan benyttes i to konfigurationer. Enten med begge elementer aktive, eller med et af elementerne som passiv membran. Sidstnævnte skal give en dybere basgengivelse, mens begge elementer aktivt skal give en fastere og hurtigere basgengivelse.

Lyd & Billede fik en kort prøvelytning på højttalerne samtidig med lanceringen af projektoren VPL-HW50ES, og selv om valget af sange og lytteforholdene ikke var de bedste, kunne man høre, at højttalerne havde en vældig potent, rig og fyldig klang. Vi ser frem til at teste dem under lidt mere ordnede forhold! Ja, for testes må de jo: til 22.000 kroner står SS-NA2ES op mod en række knaldhårde konkurrenter. Kan de nye Sony-højttalere for eksempel måle sig med de sagnomspundne Yamaha Soavo?. Det vil vi også vide!

Priser:
SS-NA2ES: 22.000 kroner
SS-NA5ES: 16.000 kroner
SS-NA8ES: 18.000 kroner
SA-NA9ES: 22.000 kroner

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top