annonce
(Foto: Producent)

CES 2019: Årets nye OLED-tv’er fra LG

LG sliber knivene til tv-året 2019 med en række skarpe nyheder, heriblandt et helt nyt 8K OLED-tv!

Startskuddet til årets CES-messe i Las Vegas lyder officielt først i næste uge, men som sædvanlig har LG tyvstartet ved at afsløre nogle frække tv-nyheder!

For tv-året 2019 har LG koncentreret sig om at gøre lyd- og billedbehandlingen endnu skarpere. Sydkoreanerne har udviklet en helt ny billedprocessor kaldet Alpha 9 Gen 2. Ud over at være endnu kraftigere end forgængeren anvender den nye processor såkaldt “deep learning” eller maskinlæring for at optimere lyd- og billedkvaliteten. LG-processoren analyserer indholdet og sammenligner det med en gigantisk database fuld af lyd- og billedinformation, og bruger så denne viden til at optimere det, du ser og hører.

LG OLED 2019: C9, E9, W9 – og Z9

Årets nye OLED-modelserie byder på en række nyheder, deriblandt det spritnye 8K-flagskib Z9 (th.). (Foto: LG)

Den nye processor bliver at finde i LG’s topmodeller, som for modelåret 2019 (ikke overraskende) ændrer navn til C9, E9, W9 og Z9. Men stop en halv – Z9, sagde du? Helt rigtigt – det er en helt ny model øverst på toppen af LG-hierarkiet. Z9 bliver LG’s første OLED-tv med 8K-opløsning og kolossale 88 tommers skærmstørrelse! Resten af OLED-modellerne må nøjes med 4K-opløsning.

Sidst, men ikke mindst forventes en ny, billigere B9-model i løbet af året. Den må klare sig med noget enklere processorkraft under panseret.

Samtlige nye OLED-modeller får desuden opgraderede HDMI-indgange og bliver verdens første med HDMI 2.1. Den nye HDMI-standard gør det bl.a. muligt at overføre 4K-video med op til 120 fps billedhastighed (eller 8K-opløsning op til 60 fps). Derudover får man en forbedret lydreturkanal (eARC) med øget båndbredde, hvilket åbner for bedre lydkvalitet mellem tv’et og soundbars og/eller surround-receivere, der også understøtter eARC.

Understøttelse af Dolby Atmos 3D-lyd er selvfølgelig på plads, forudsat at du har en soundbar eller et lydsystem, som understøtter det. Desuden kan de gaming-frelste glæde sig over VRR (Variable Refresh Rate), som automatisk sænker billedfrekvensen til spilkonsoller som Xbox One, samt en egen “low latency mode”, der sikrer lav forsinkelse ned til 13 millisekunder.

ThinQ AI, Google Home og Amazon Alexa

Årets nye OLED-modeller fra LG anvender den superkraftige Alpha 9 gen 2-processor med AI-egenskaber. (Foto: LG)

Desuden har LG selvfølgelig sørget for at gøre de nye tv-modeller smartere, mere brugervenlige og ikke mindst klargjort til stemmestyring. Den nye brugerflade WebOS 4.5 har et nyt “Home Dashboard”, der skal gøre det nemmere at finde det indhold, du gerne vil se. Kontrolsystemet ThinQ AI gør det muligt at kommunikere med “alt fra højttalere over aircondition til robotstøvsugere”.

annonce
annonce

ThinQ AI reagerer foreløbig kun på engelsk, men skulle blive tilgængelig i Norden. LG’s nye tv’er understøtter også Google Assistant, men det er foreløbig uklart, hvornår denne understøttelse også vil gælde de nordiske sprog. LG kommer også til T understøtte Amazon Alexa på nogle markeder (foreløbig uklart for Norden).

Årets nye LG OLED-modeller er forberedt til stemmestyring. (Foto: LG)

Pris og tilgængelighed

Så vidt vi ved, vil LG’s 2019 OLED-modeller have de samme størrelser som før (55, 65 og 77 tommer), med undtagelse af 88 tommers flagskibet Z9. Præcis hvornår de nye modeller kommer til salg, er endnu ikke bekræftet, men modelskiftet plejer erfaringsvis at begynde omkring månedsskiftet april/maj.

Lyd & Billede deltager som sædvanlig på CES-messen i Las Vegas i næste uge, og vi glæder os til at bringe dig de første indtryk fra messehallerne. Stay tuned!

annonce

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

annonce

Læs også

CES 2019: JBL satser trådløst

CES 2019: JBL satser trådløst

Trådløse højttalere, trådløse hovedtelefoner og helt trådløse hovedtelefoner.
CES 2019: Sony-soundbar giver imponerende bas uden subwoofer

CES 2019: Sony-soundbar giver imponerende bas uden subwoofer

Sony HT-X8500 understøtter Dolby Atmos og simulerer lyd i højden uden ekstra højttaler-enheder.
CES 2019: Glashøjttaler fra Sony

CES 2019: Glashøjttaler fra Sony

Glashøjttaleren kommer i ny, mere kompakt version. Og LSPX-S2 kommer til Skandinavien.
CES 2019: Vidvinkelzoom til Nikon Z

CES 2019: Vidvinkelzoom til Nikon Z

Den nye 14-30 mm f/4 passer perfekt til Nikons spejlløse systemkameraer.
CES 2019: Kvantecomputeren er her

CES 2019: Kvantecomputeren er her

IBM viste verdens første kommercielt tilgængelige kvantecomputer i Las Vegas.
CES 2019: Letvægtere fra Lenovo

CES 2019: Letvægtere fra Lenovo

Tynde computere og store skærme i Las Vegas.
CES 2019: Udendørssensor til Philips Hue

CES 2019: Udendørssensor til Philips Hue

Philips udvider deres Outdoor-serie og er også klar med nyhed til Google Assistant.
CES 2019: Verdens (måske) tyndeste skærmramme fra Asus

CES 2019: Verdens (måske) tyndeste skærmramme fra Asus

Med to nye supertynde ultrabooks i ZenBook-serien gør Asus klar til det nye år.