annonce
annonce
annonce

Endnu højere kontrast med HDR10+

Samsung og Panasonic samarbejder med filmbranchen om den nye videostandard HDR10+.

Tilføj som favorit

Samsung og Panasonic samarbejder om en ny, opdateret HDR-standard kaldet HDR10+. Den vil opnå de samme tekniske fordele som det konkurrerende format Dolby Vision. Nu har de også medtaget vigtige indholdsudbydere som Warner og 20th Century Fox i alliancen. Det nye format har også fået sit eget officielle logo. Dermed er formatkrigen for alvor skudt i gang!

HDR10+: Forbedret HDR Standard
HDR (High Dynamic Range) er en af ​​de hotteste trends på tv-fronten i øjeblikket. Det nye videoformat giver en betydelig forbedring i kontrast, lysstyrke og farvedybde. Næsten alt dagens HDR-indhold er kodet i den åbne HDR10-standard. Udvalgte titler er også tilgængelige i det konkurrerende Dolby Vision-format, som har en række tekniske fordele – herunder dynamiske metadata, der giver et større udvalg af scener til scenekontrastforhold end HDR10.

Dolby Vision kræver, at både tv-producenter og indholdsleverandører bruger Dolbys egne hardware- og softwareløsninger samt betaler licens til Dolby. Derfor har ikke alle tv-producenter været ivrige efter at støtte standarden. Mens LG og Sony har taget Dolby til sig, er konkurrenter som Samsung og Panasonic gået sammen om et alternativt format: HDR10+.

HDR10+.

Den nye HDR10+ platform skal efter planen rulles ud i 2018, og vi vil komme til at se både tv-udsendelser, UHD Blu-ray-afspillere og fremtidige UHD Blu-ray filmtitler. Amazon har også meddelt, at de vil stille alle deres HDR titler (herunder The Grand Tour) til rådighed i HDR10+ format.

Lyd & Billede deltager i CES-messen i Las Vegas i denne uge, hvor det forventes, at en række tv-producenter, herunder Samsung og Panasonic, vil demonstrere tv med HDR10+ format. Så bliv på kanalen!

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Skriv et svar

annonce

Læs også

Klipsch giver dig Heritage-lyd i ørerne

Klipsch giver dig Heritage-lyd i ørerne

Klipsch vil banke deres kendte signaturlyd direkte ind i øregangene på dig med de halvåbne HP-3.Tilføj som favorit
Arven fra Klipsch Heritage

Arven fra Klipsch Heritage

Heritage Theater Bar er en skræddersyet soundbar, som henter inspiration fra gamle Klipsch-kreationer.Tilføj som favorit
JBL-legende genopstår

JBL-legende genopstår

48 år efter sin oprindelige lancering på CES 1970 vender JBL L-100 tilbage.Tilføj som favorit
Creative satser på let lyd

Creative satser på let lyd

Lysende højttalere, hovedtelefoner og nem hjemmebio fra Creative.Tilføj som favorit
B&O Play forbedrer sine bedste

B&O Play forbedrer sine bedste

Bedre støjreduktion og længere batteritid på ANC-hovedtelefonerne.Tilføj som favorit
Træningspropper som aldrig falder ud

Træningspropper som aldrig falder ud

De er vandtætte, og du kan snakke med dem. Og de specielle ørebøjler skulle passe til alles ører, så de aldrig falder ud.Tilføj som favorit
Øvre mellem fra Sony

Øvre mellem fra Sony

Xperia XA2 giver endnu mere for pengene, end XA gjorde.Tilføj som favorit
Trådløse nyheder fra Jabra

Trådløse nyheder fra Jabra

Tydelige modelforskelle i Elite-serien, hvor der satses stærkt på lydkvalitet.Tilføj som favorit
annonce
Luk menu