TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2024: Hisense demonstrerer lysstærke skærme og projektorer

Stort tungt TV eller en smart lille projektor? Det er flere veje til kæmpebilleder på væggen.

Skrevet af / 08/09/2024 - 19:12
IFA 2024: Hisense demonstrerer lysstærke skærme og projektorer

Lyd & Billede/Berlin: IFA-messen er traditionelt en messe, hvor mange fjernsyn, projektorer og anden hjemmeunderholdning præsenteres. Ved IFA’s 100-årsjubilæum tales der meget om AI, hårde hvidevarer og andre smarte hjemmeprodukter – men heldigvis er der stadig masser af godter for os, der er mest interesserede i billede og lyd.

En af de producenter, der holder fanen højt, er kinesiske Hisense, som fremviste et bredt udvalg af TV-skærme og smarte projektorer, som de også kalder “Laser TV”.

Flexer med MicroLED

Hisense-standen domineres af store og lysstærke TV-skærme, og det første, der lyser op ved indgangen, er de enorme MicroLED-skærme. Denne type skærme bruger den nyeste teknologi, som er mere avanceret end dagens OLED- og LCD-skærme. Hisense-skærmene er primært beregnet til B2B-applikationer, reklamevægge og lignende. De havde ekstrem kontrast og skarphed samt en imponerende farvepalet, der desuden var helt upåvirket af betragtningsvinklen. Derudover var det svært at se nogen synlige overgange eller samlinger mellem de mange “plader”, der udgør skærmen.

Annonce
blank
Hisense MicroLED (136 och 163 tum). Foto: Audun Hage

Hisense UX, U8 og U7

Hisense har også flere TV-skærme til hjemmebrug i premium- og high-end-klassen, som kan friste entusiasterne. Øverst troner topmodellen UX, som er en LCD-skærm med MiniLED-baggrundsbelysning. Dette er en model, vi allerede har testet i 65-tommer versionen. Den største 110-tommer, 110UX, er et helt andet bæst, og kan prale af hele 40.000 dæmpningszoner og angiveligt op til 10.000 nits i lysstyrke. Det er betydeligt mere, end de fleste har brug for: De fleste af nutidens HDR-film er masterede ved 1.000 nits, nogle ved 4.000 nits. Vi må nok erkende, at “nits-jagten” er løbet lidt løbsk på det seneste…!

Det kan dog oversættes til en knivskarp kontrast, og dét som Hisense først og fremmest ønsker med kæmpe TV’et, er nok at vise, at MiniLED-teknologien kan konkurrere med OLED på sortniveau og kontrast. UX-serien findes også i mere “folkelige” skærmstørrelser som 65, 75 og 85 tommer, hvor de mindre skærme naturligvis har færre dæmpningszoner og lavere lysstyrke.

Når det gælder mere opnåelige fjernsynsskærme for almindelige mennesker, kan Hisense tilbyde premium-serien U8, som også har masser af nits og dæmpningszoner i en bred vifte af skærmstørrelser, samt U7-serien, som er særligt målrettet sportsfans. Sidst, men ikke mindst, kommer serien E7 Pro, som er skræddersyet til gamere, med op til 144Hz opdateringsfrekvens og lav forsinkelse/input lag – i skærmstørrelser op til 100 tommer.

blank
Hisense CX. (Foto: Audun Hage)

Hisense PX3-Pro Laser TV og C2 smartprojektor

Ud over de mange TV-skærme havde Hisense også en del lækkerier for projektorfans. En af disse var UST-laserprojektoren PX3-Pro, som vi tidligere har skrevet om. En såkaldt Ultra Short Throw-projektor kan placeres tæt på væggen foran og skabe et kæmpestort billede på 100 tommer eller mere.

En projektor kan naturligvis ikke sammenlignes med en TV-skærm, når det kommer til lysstyrke og kontrast, men det er alligevel imponerende at se, hvor godt billedet kan blive, når forholdene er de rette, f.eks. ved at skærme for lys fra omgivelserne.

Hisense ved også, at man behøver et velegnet lærred for at opnå et rigtig godt resultat. Derfor tilbyder de såkaldte ALR (Ambient Light Reflecting) ramme-lærreder til vægmontering, samt en motoriseret variant, der ruller lærredet op, når det ikke er i brug.

blank
Hisense PX3-Pro. (Foto: Audun Hage)

Hvis man er ude efter en mere hurtig og midlertidig løsning, som man kan flytte rundt på, kan Hisense C2 være et alternativ. Dette er en såkaldt “Smart Mini Projektor”, som kan sættes op på kort tid og vise et kæmpestort billede, helt fra 65 til 300 tommer. Projektoren leveres med en rotérbar sokkel, og kan for eksempel placeres på et bord i stuen og projicere mod den nærmeste tilgængelige flade. Geometrien på billedet justerer sig automatisk på få sekunder, og det færdige resultat ser ret imponerende ud, hvad angår til lysstyrke og kontrast.

blank
Hisense C2 findes i flere versioner, og den mest kraftfulde model (C2 Ultra) har en lysstyrke på 3000 lumen.
blank
Hisense C2. (Foto: Audun Hage)

Det indtryk vi får fra Hisense-standen, er dermed, at TV-skærmene bliver stadigt større og mere blændende lysstærke. Men man skal bestemt heller ikke afskrive projektorerne, når det kommer til billedkvalitet og brugervenlighed. Vi planlægger derfor at teste både flere store TV-skærme og projektorløsninger i løbet af efteråret!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Scroll to Top