TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Smugkig

IFA 2024: Sådan bliver TCLs konkurrent til Samsung The Frame

Med det nye NXTFrame TV prøver TCL virkelig at udfordre Samsung på hjemmebane.

Skrevet af / 09/09/2024 - 16:36
IFA 2024: Sådan bliver TCLs konkurrent til Samsung The Frame

Under IFA-messen i Berlin lancerede TCL en række nye TV’er, og blandt dem var den meget omtalte NXTFrame, en designermodel som ligner Samsung-konkurrenten med (næsten) samme navn rigtig meget. NXTFrame A300W leveres i skærmstørrelser fra 55 til 75 tommer, og hvis du vælger den dyrere NXTFrame A300 PRO-version, medfølger der også en skræddersyet soundbar med subwoofer, udviklet i samarbejde med Bang & Olufsen.

blank
TCL NXTFrame Pro. (Foto: Audun Hage)
blank
Soundbar med “Sound by Bang & Olufsen”).

TCL NXTFrame A300 og Pro

På Berlin-messen fik vi chancen for at se NXTFrame på nært hold på TCL’s udstillingsstand, og ligheden med konkurrenten er slående. TCL-skærmen har et slankt, fladt og retvinklet design, der gør, at den kan hænges tæt op ad væggen.

TCL har endda efterlignet løsningen med ekstra rammer, som kan fastgøres til skærmen ved hjælp af magneter. De fortæller, at der følger en lys, træfarvet ramme med i kassen, når du køber TV’et. En gulvstand med hjul er tilgængelig som ekstraudstyr.

Annonce

TCL kan også tilbyde et billedgalleri med forskellige motiver, som kan vises, når skærmen står på standby. Udvalget er måske ikke lige så raffineret som Samsungs Art Gallery med ægte kunstnere, men satser i stedet på “AI-komponerede” billeder, der hentes ud baseret på dine egne præferencer. Derudover er det naturligvis muligt at vise dine egne private billeder.

blank
TCL-skærmen kan hænges tæt op ad væggen, men måske ikke lige så tæt op ad som The Frame. (Foto: Audun Hage)
Læs også Ser dette billede bekendt ud? Samsung The Frame får endnu en opdatering, men denne gang handler det ikke om hardware...

QLED LCD-TV med lyd af B&O

En anden vigtig detalje, der fremhæves, er, at TV’et leveres med indbyggede tilslutninger, i modsætning til The Frame, som har en separat One Connect tilslutningsboks med strømforsyning. Tilslutning af videokilder og strømforsyning skal derfor ske direkte på selve TV-apparatet. Om dette er en fordel eller ej, afhænger nok af, om skærmen skal vægmonteres eller ej (der følger forresten et vægbeslag med). Det er værd at bemærke, at denne model bl.a. understøtter HDR-formatet Dolby Vision, i modsætning til Samsung.

På billedsiden bruger TCL-skærmen et QLED LCD-panel med kantmonteret LED-baglys. Ligesom The Frame har den også en mat overflade, der modvirker reflektioner. Det var svært at vurdere billedkvaliteten i messehallen, da den kom lidt i skyggen af TCL’s kæmpestore og blændende lysstærke MiniLED-skærme, men NXTFRAME virkede bestemt lovende i sin klasse. Vi ser frem til at få skærmen på testbænken og se, hvordan den klarer sig i praksis.

TCL er naturligvis også stolte af lydløsningen, som Pro-modellen leveres med. Men det understreges, at den medfølgende soundbar har “Sound by Bang & Olufsen”, og at den ikke er B&O hele vejen igennem. Soundbaren og subwooferen er primært designet og konstrueret af TCL, mens Bang & Olufsens lydingeniører har bistået i udviklingen og selve “tuningen” af højttalerne. Det fortæller TCL’s kommunikationsdirektør, Stefan Streit, til Lyd & Billede. Dette er angiveligt det første af flere kommende samarbejdsprojekter med B&O, som også har bistået med lyden i den nye flagskibsmodel, TCL X11H.

blank
Rammer i forskellige farver, og mulighed for gulvsokkel. (Foto: Audun Hage)

Pris og tilgængelighed

TCL NXTFRAME lander i butikkerne her i løbet af september, og de vejledende priser lægger sig tæt op ad konkurrenten Samsung The Frame. NXTFRAME A300W leveres i 55, 65 og 75 tommer til henholdsvis 9.999/14.999/24.999 kroner, mens NXTFRAME Pro med B&O soundbar vil koste henholdsvis 12.499, 17.499 og 27.499 kroner i samme størrelser.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Scroll to Top