TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2024: Smarte TV-nyheder fra Samsung

Samsung præsenterer bl.a. nye laserprojektorer, nyt udendørs-TV og en specialversion af Music Frame.

Skrevet af / 06/09/2024 - 15:53
IFA 2024: Smarte TV-nyheder fra Samsung

Lyd & Billede/Berlin: Samsung indtog scenen på IFA for at markere 100 år med innovation på den traditionsrige elektronikmesse. Ikke overraskende var der meget fokus på kunstig intelligens og visionen »AI For All«. Samsungs marketingschef Benjamin Braun lagde stor vægt på de praktiske fordele ved AI, og hvordan det kan berige vores liv.

Benjamin Braun, CMO i Samsung Europe, ved Samsungs IFA 2024-præsentation på CityCube i Berlin, Tyskland. (Foto: Audun Hage)

AI-teknologi i en række produkter, inklusive TV

Samsung tilbyder nu en bred vifte af såkaldte »AI-aktiverede« produkter, hvor alt fra hvidevarer til mobile enheder og TV’er bruger en eller anden form for kunstig intelligens. De er alle en del af SmartThings-økosystemet, som forbinder og fjernstyrer produkterne. Det kan være alt fra at justere varmen til at slukke lyset og starte robotstøvsugeren, når du forlader hjemmet. Den stemmestyrede robotassistent Ballie kan også hjælpe dig med forskellige hverdagsopgaver.

Selv TV-modellerne bruger en eller anden form for AI og maskinlæring: Samsungs mest avancerede TV’er – herunder Neo QLED 8K-skærmen QN900D, 4K-topmodellen QN90D og OLED-flagskibet S95D – bruger nu AI-teknologi til at analysere, opskalere og forbedre billedkvaliteten, og ikke mindst til at gøre talegengivelsen tydeligere (Active Voice Amplifier). Samsung tilbyder også en Generative Wallpaper-funktion, hvor man bruger AI til at skabe personligt tilpassede pausebilleder.

Annonce
(Foto: Audun Hage)
Læs også Er dette Samsungs bedste TV til dato? Samsung QN900D er en dyr fornøjelse, men det kommer med et smukt design og en knivskarp billedkvalitet, der er svær at slå.

Nye Premiere 7 og 9 laserprojektorer

Flere af de nyheder, som Samsung præsenterede på IFA, er allerede velkendte for ivrige Lyd & Billede-læsere: Blandt de allernyeste var 4K-laserprojektorerne Premiere 7 og 9, som blev afsløret i sidste uge. De nye projektorer kan prale af en ‘AI-drevet’ billedbehandling, som ligner den fra TV-modellerne. De har også øget lysstyrken betragteligt siden den foregående generation, ligesom de har fået opgraderet brugergrænseflade og lyd. Vi fik en kort teknisk demonstration, som så lovende ud med hensyn til lysstyrke og kontrast. Disse modeller forventes også på testbænken snarest efter IFA. Samsung gav desuden et smugkig på en 8K-version af Premiere, som ikke er gået i produktion endnu, men som måske kommer på markedet næste år.

Samsung The Premiere laserprojektorer har også en ‘pauseskærm’, som kan bruges til at vise nyttig information. (Foto: Audun Hage)
Læs også Samsungs lancerer nye laserprojektorer Vi kender prisen - ku' det friste med 130 tommer på væggen?

The Terrace 2024

En anden interessant nyhed er, at Samsungs populære udendørs TV – The Terrace – nu kommer i en opgraderet version. 2024-modellen LST9D har været tilgængelig i USA i nogen tid, men kommer nu snart til Europa i skærmstørrelser fra 55 til 85 tommer. De nye modeller byder bl.a. på 120 Hz og en mere effektiv MiniLED- bagbelysning med højere lysstyrke og en opdateret brugergrænseflade. De er nu IP56-certificerede for endnu bedre vejrbestandighed, og det forseglede låg til tilslutningerne kan nu åbnes ved håndkraft i stedet for at skulle bruge en skruetrækker. Helt sikkert et cool tv at have stående ved boblebadet!

Samsung The Terrace LST9D, her med matchende soundbar og partyhøjttalere. (Foto: Audun Hage)
Læs også Perfekt udendørs-TV Samsung har lavet et vejrbestandigt TV til udendørs brug. Vi har testet The Terrace i dets rette element!

Samsung MicroLED

I de øverste luftlag af ultra-high-end-klassen fortsætter Samsung med at fokusere på MicroLED, som ligger et betydeligt niveau over dagens OLED-, LCD- og MiniLED-teknologier med hensyn til billedkvalitet, farverigdom og kontrast. Disse skærme fås i skærmstørrelser fra omkring 80 til 130 tommer, men priserne er stadig i millionklassen.

Samsung MicroLED. (Foto: Audun Hage)

Lover 7 år med Tizen-opgraderinger

De seneste landvindinger inden for Samsung TV blev også vist frem på scenen på IFA. Fra og med i år vil alle nye Samsung AI-TV’er sammen med udvalgte 2023-modeller modtage garanterede Tizen OS-opgraderinger i syv år. Det sikrer, at forbrugerne fortsat kan nyde godt af de nyeste innovationer og forbedrede tilslutningsmuligheder på tværs af alle deres Samsung-enheder. Dette kommer efter at bl.a. LG har lovet fremtidige opdateringer af sine TV med WebOS.

Tizen OS er Samsungs eget operativsystem, som benyttes i selskabets TV-modeller. (Foto: Audun Hage)

Ny «Wicked» udgave af Music Frame

Samsung annoncerede også en ‘ny’ udgave af den trådløse højttaler Music Frame i forbindelse med Universal Pictures-filmen Wicked. Specialudgaven kommer med en hvid ramme og eksklusive billeder fra filmen.

Samsung Music Frame, Wicked edition. (Foto: Audun Hage)
Læs også Vægpryd med lyd Samsung har skabt den perfekte højttaler til dem, der allerede har et Frame-TV: Music Frame er et musiksystem forklædt som en billedramme.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Scroll to Top