TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2024: TCL lancerer NXTFRAME design-TV og X11H high-end TV med 6.500 nit

TCL viste bl.a. en ny Frame-konkurrent, en ny premium-model og et helt nyt flagskib.

Skrevet af / 06/09/2024 - 09:29
IFA 2024: TCL lancerer NXTFRAME design-TV og X11H high-end TV med 6.500 nit

Ved åbningen af IFA-messen i Berlin torsdag præsenterede TCL sine nye TV-modeller til Europa, som også kan forventes på det nordiske marked til efteråret. TCL’s EU-chef Carlos Li bekendtgjorde stolt, at TCL er blevet verdens næststørste TV-mærke, og at de planlægger en øget satsning på det europæiske TV-marked fremover.

Den kinesiske TV-producent har skabt sig et navn med store TV-skærme til en favorabel pris, og det er en strategi, de ser ud til at fortsætte med. TCL brugte tiden på scenen til at tale varmt om den oplevelse, store TV’er kan give, selv i ret beskedne stuer og små lejligheder:

Du behøver kun 3,5 meter mellem TV’et og sofaen for at få fuld glæde af TCL’s største TV, det 115 tommer store X955 MAX«, sagde TCL’s kommunikationsdirektør Stefan Streit.

Annonce

Blandt efterårets nyheder er bl.a. de nye design-TV’er NXTFRAME og NXTFRAME PRO, som vi har skrevet om ved flere lejligheder. En anden nyhed er TCL C765 (MQLED85), som allerede har ramt butikkerne herhjemme. Måske mere overraskende var det, at TCL også gav et smugkig på en kommende flagskibsmodel kaldet X11H.

TCL NXTFRAME klar til Norden

TCL NXTFRAME. (Foto: John A. Hvidlykke)

NXTFRAME er nu officielt lanceret i Europa og Norden efter at være blevet præsenteret i Kina og USA tidligere på sommeren. Denne model er stærkt inspireret af Samsung The Frame og leveres med udskiftelige rammer og flere smarte designløsninger. Er man særligt interesseret i god lyd, kan TCL også friste med en opgraderet NXTFRAME Pro-version: Den leveres med en matchende trådløs soundbar og subwoofer, der er udviklet i samarbejde med Bang & Olufsen.

I forbindelse med lanceringen har vi også fået priserne på Frame-konkurrenten at vide: NXTFRAME leveres i størrelserne 55, 65 og 75 tommer til en pris på henholdsvis 9.999, 14.999 og 24.999 kroner, mens NXTFRAME Pro 55, 65 og 75 tommer kommer til at koste henholdsvis 12.499, 17.499 og 27.499 kroner.

Læs også TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA Designet på TCL's nye TCL NXTFRAME og NXTFRAME Pro ligner rigtig meget en kendt konkurrent.

TCL C765/MQLED85

TCL C765. (Foto: John A. Hvidlykke)

Den nye C765-serie er TCL’s bud på et prisvenligt, højtydende TV. Her bruges et QLED LCD-panel med MiniLED-bagbelysning, og det fås i en række skærmstørrelser fra 55 og helt op til 98 tommer. Med understøttelse af HDR10+, Dolby Vision og op til 144 Hz opdateringsfrekvens, VRR og FreeSync Premium Pro appellerer det til både film- og gaming-entusiaster. Efter hvad Lyd & Billede erfarer, vil TCL C765 blive solgt hos Elgiganten under modelnavnet MQLED85.

Læs også TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden Udfordrer OLED med tusindvis af lysdæmpnings-zoner.

TCL X11H/X965

TCL X11H. (Foto: John A. Hvidlykke)

Ud over de prisvenlige modeller slår TCL på tromme for en ny flagskibsmodel. Det bliver sandsynligvis efterfølgeren til den aktuelle TCL X955, som vi har gode erfaringer med fra tidligere tests. Det drejer sig stadig om en 4K LCD-skærm med MiniLED- bagbelysning, men med endnu højere lysstyrke end hvad vi hidtil har set: 98-tommeren har 14.111 dimming-zoner og kan præstere en lysstyrke på op til 6.500 nit, hvilket tyder på en endnu mere dynamisk og kontrastfuld HDR-billedkvalitet.

X11H/X965 kan leveres med sokkel, så den kan stå direkte på gulvet, eller med bordfødder, som også kan hæves en smule for at give plads til en soundbar . (Foto: TCL)

TCL X11H kommer i skærmstørrelser på 85 og 98 tommer (ingen 115-tommer nævnt i øjeblikket). Skærmen er specielt rettet mod PC- og konsolspillere med funktioner som Game Master Pro 3.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR og FreeSync Premium Pro. Med understøttelse af både HDR-formaterne HDR10+ og Dolby Vision IQ bør TCL-skærmen også kunne klare en bred vifte af moderne TV-indhold. På lydsiden har X11H-serien integrerede højttalere og bashøjttalere, der leverer op til 6.2.2 kanaler med surroundlyd i Dolby Atmos-format.

Hvad topmodellen kommer til at koste, og hvornår den kommer til Norden, ved vi ikke, men vi gætter på, at det kan blive så sent som i 2025, og at den kommer til at hedde X965.

Læs også 163 tommer - nogle større? TCL lancerer sit første MicroLED-TV, men har også nye 98- og 85-tommers modeller på bedding.

Vi glæder os til at se nærmere på TCL-modellerne her på IFA-udstillingen, og selvfølgelig også til at få dem på testbænken herhjemme. Stay tuned!

Se TCL’s IFA-pressemøde i videoen herunder:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Scroll to Top