TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LGs OLED TV er bedre for søvnen

TV af OLED-typen siges at være mere "søvnvenlige" end LCD-TV ifølge en nylig undersøgelse.

Skrevet af / 22/07/2024 - 14:30
LGs OLED TV er bedre for søvnen

Skærmproducenten LG Display meddelte i dag, at deres OLED-TV-paneler har vist sig at have en dokumenteret, gunstig effekt på søvn sammenlignet med andre panelteknologier. Den nylige undersøgelse, der blev udført i samarbejde med Kookmin University i Seoul, målte niveauerne af det søvnfremkaldende hormon melatonin hos 40 voksne kvinder og mænd.

Melatonin er vigtigt for at forberede kroppen på søvn, og det er kendt, at blåt lys fra skærme kan forstyrre denne proces. Ifølge pressemeddelelsen udsender LCD-paneler 70-80 procent blåt lys på grund af en stærk LED-baggrundsbelysning i skærmen. Til sammenligning udsender LG Displays “selvlysende” OLED-tv-paneler kun 36 procent blåt lys.

(Foto: LG)

OLED bedre for søvnen end LCD?

Sommerferien er typisk en tid, hvor mange mennesker vender rundt på nat og dag og hygger sig med spil, TV-serier og film til langt ud på natten. For mange kan det vare til langt op ad formiddagen, før skærmen slukkes, hvilket ikke er særligt sundt for hverken døgnrytmen eller øjnene.

Hvis du ejer et OLED-TV, kan du dog trække vejret lettere end dem, der bruger LCD-skærme, ifølge den nylige undersøgelse.

Testpersonerne blev inddelt i grupper, der så det samme indhold på enten LCD- eller OLED-TV. Undersøgelsen viste, at seere, der brugte OLED-TV’er, havde en stigning på 8,1 procent i udskillelsen af melatonin sammenlignet med et fald på 2,7 procent for dem, der brugte LCD-TV’er.

“Ud over at minimere den negative indvirkning på melatoninudskillelsen har OLED-TV vist sig at være effektive til at opretholde seernes sunde søvnmønstre gennem større aktivering af deres parasympatiske nerver, som er ansvarlige for følelsen af komfort,” siger professor Kim Chang-wook, som ledede forskerholdet.

LG Display fremhæver også, at dets OLED-TV- og skærmpaneler er certificeret som “Circadian Friendly” og “Eyesafe” af TÜV Rheinland samt “Flicker Free” og “Discomfort Glare Free” af Underwriters Laboratories.

“Vi vil fortsætte med at introducere produkter og teknologier, der kan give differentieret kundeværdi baseret på OLED-paneler, der er sikre for menneskekroppen og samtidig giver den bedste billedkvalitet”, siger Soo-young Yoon, CTO & Executive Vice President hos LG Display, i en pressemeddelelse.

Hvor sundt det er at binge Netflix, HBO og MAX til langt ud på natten, nævner undersøgelsen dog ikke noget om. Lyse skærme og HDR-materiale med høj kontrast kan være hårdt for øjnene, hvis du ikke vælger en mere øjenvenlig billedtilstand(EyeComfort Mode etc.) Så nyd skærmen med måde, er vores anbefaling!

Læs også Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024? To af årets mest spændende topmodeller støder sammen i en prestigefyldt TV-kamp. Hvilket af disse OLED-TV giver den allerbedste billedkvalitet - Samsung S95D eller LG OLED G4?
Læs også LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film LG's OLED-TV er ifølge producenten selv den ideelle filmmakker. Nu har de skabt deres egen filmklub for OLED-entusiaster.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Stellar: Nyt luksus-TV fra Loewe

Sød musik mellem B&O og TCL

IFA nummer 100 er lige om lidt

Sov bedre med LGs OLED-TV

Scroll to Top