TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Loewe lancerer Stellar – nyt flagskibs OLED-TV i beton

Med et eksklusivt beton-design og avanceret MLA OLED-teknologi under kølerhjelmen kan dette være et smukt TV for de kræsne.

Skrevet af / 25/07/2024 - 12:00
Loewe lancerer Stellar – nyt flagskibs OLED-TV i beton

Det luksuriøse AV-brand Loewe har virkelig fået vind i sejlene igen. Den tyske fabrik har for nylig etableret sin egen produktionslinje for OLED-TV i Europa, hvilket muliggør unikke designs, der ikke er mulige med præfabrikerede OLED-moduler. Nu ser vi de første resultater af det med den nye flagskibsserie Stellar, som kombinerer et karakteristisk design med high-end OLED-teknologi fra LG Display.

Det er måske ikke TV’et for de mest budgetbevidste – men hvis du allerede har skabet fyldt med Louis Vuitton-tasker, Dior og Versace, vil det næppe fungere med et budgetmærke på TV-fronten. De, der punger ud for Loewes nyeste TV, kan uanset hvad, se frem til en problemfri billedoplevelse.

Læs også Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany" Loewe er stolt af sin tyske produktionsekspertise og vil nu producere sine egne OLED-TV i hjembyen Kronach.

OLED-skærm i beton!

Loewe Stellar-serien har et relativt unikt og karakteristisk design. Den ultratynde skærm er dækket af beton(!) på bagsiden, men det er ikke en tyk betonplade, men snarere et tyndt dæksel, der er fremstillet ved hjælp af avancerede produktionsteknikker.

Betonen er påført OLED-panelerne på en måde, der skaber karakteristiske mønstre og giver et eksklusivt look. Desuden har skærmen en ramme af børstet aluminium. Der er også en lille LED-lysstribe under skærmen, som oplyser Loewe-logoet, når man tænder for TV’et.

Stellar kan leveres med en motoriseret gulvstand, som kan justeres via fjernbetjeningen, eller et ultratyndt vægbeslag. Men at hænge denne smukke skærm direkte på væggen kan være kontraproduktivt – så vil du ikke kunne se den smukke bagside.

stellar 55 4@2x stellar 55 5@2x stellar 55 2@2x
<
>
(Foto: Loewe)

Topmoderne OLED-teknologi fra LG…

Da vi testede den forrige ikoniske topmodel, bemærkede vi, at Loewe-skærmen havde et fantastisk design, god billedkvalitet og et udsøgt kvalitetsindtryk, men at den måske manglede nogle finesser i forhold til andre topmodeller. Derfor er det glædeligt at konstatere, at Stellar-serien ser ud til at hæve niveauet.

På billedfronten er Loewe-skærmen udstyret med den nyeste OLED-teknologi fra LG Display i form af et “MLA”-panel (Micro Lens Array) med øget lysstyrke. Teknologien består af bittesmå linser, der bidrager til en betydelig forbedring af lysstyrken uden øget strømforbrug. Loewe hævder, at Stellar kan håndtere lysstyrker på op til 2.000 nit (5% testvindue), hvilket lover godt for HDR-kontrast.

Læs også Luksuriøst OLED-TV fra Loewe Loewe iconic er et af de smukkeste TV'er, vi har set, før vi overhovedet har tændt det.

…men operativsystemet kommer fra Samsung(!)

Mens forgængeren iconic bruger VIDAA-operativsystemet (fra Hisense), har Loewe valgt en anden retning med Stellar. Den nye skærm er udstyret med Samsungs velkendte Tizen OS, som er kendt fra producentens egne modeller. Det er et lidt overraskende træk, da LG også tilbyder sit WebOS-system til andre TV-producenter – men det er stadig tillidsvækkende. Tizen giver Loewe adgang til en lang række funktioner, herunder SmartThings-kontrolappen og Samsung TV Plus-streamingtjenesten, som er fuld af “gratis”, men reklamefinansierede TV-kanaler. Loewe har naturligvis sørget for at sætte sit eget grafiske design og sin egen signatur på det hele.

Stellar kommer også med et indbygget 1 TB SSD-lager til optagelse fra TV’ets tredobbelte tuner. Det er udstyret med fire HDMI 2.1-indgange og understøttelse af 4K/120 Hz (op til 144 Hz med gaming-pc), dedikeret gaming-tilstand og VRR.
På lydsiden har Stellar en indbygget “soundbar” langs bunden af skærmen med op til 200 W effekt. Men vi gætter på, at flere Loewe-kunder også vil være interesserede i en af producentens separate surround-løsninger.

Læs også Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024? To af årets mest spændende topmodeller støder sammen i en prestigefyldt TV-kamp. Hvilket af disse OLED-TV giver den allerbedste billedkvalitet - Samsung S95D eller LG OLED G4?

Kommer i flere skærmstørrelser

Stellar vil blive fremstillet på Loewes eget produktionsanlæg i Kronach og kommer i en bred vifte af skærmstørrelser, som vil blive frigivet gradvist i løbet af 2024. Versionerne på 42″, 48″, 55″ og 65″ vil allerede være tilgængelige, mens versionerne på 77″ og 83″ lanceres til efteråret. Rygtet siger, at der også kommer en rigtig 97-tommer senere, men at det muligvis først bliver i 2025. (Bemærk, at MLA-teknologien kun er tilgængelig i udvalgte skærmstørrelser).

Vi har endnu ikke fået bekræftet priserne i de nordiske lande, men de europæiske priser er 3.299 euro (42″), 3.799 euro (48″), 4.299 euro (55″), 5.299 euro (65″), 9.999 euro (77″) og hele 19.999 euro for 83″. Vi ser frem til at se nærmere på Loewe-skærmene på IFA-messen i september!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Stellar: Nyt luksus-TV fra Loewe

Sød musik mellem B&O og TCL

IFA nummer 100 er lige om lidt

Sov bedre med LGs OLED-TV

Scroll to Top