TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Philips OLED+959 AMBILIGHT TV er nu tilgængeligt

Det nye topmodel OLED+959 vil sætte en ny standard for TV-ydelse fra Philips.

Af / 09/10/2024 - 11:30
Philips OLED+959 AMBILIGHT TV er nu tilgængeligt

Vi fik et smugkig tilbage i januar, men nu er Philips’ nye flagskibsmodel OLED+959 endelig klar. Den nye topmodel kommer i butikkerne her i oktober og har en spændende cocktail af funktioner.

959-modellen bruger et nyt META 2.0 OLED-panel med MLA-teknologi for ekstra høj lysstyrke. Billedbehandlingen håndteres af en kraftfuld 8. generations P5 AI Dual Engine-videoprocessor, som angiveligt er spækket med AI-drevne billedforbedringer. Men det er kun halvdelen af historien, for 959 kommer også med et nyt og avanceret “Ambilight Plus” LED-arrangement samt potente B&W-højttalere.

OLED+959 kan monteres på væggen eller placeres direkte på gulvet med den minimalistiske stander i aluminium og stål. (Foto: Philips)
Læs også Her er Philips' 2024 TV-modeller Philips OLED909 har et ekstra lysstærkt OLED-panel - mens OLED959 har det nye Ambilight Plus og skræddersyet lyd fra B&W.

Ambilight Plus og lyd fra Bowers & Wilkins

Ambilight Plus introducerer særlige “kuppelformede” linser sammen med LED’erne på bagsiden, som bidrager til en bedre og mere præcis (“multi-dimensional”) spredning af det omgivende lys. Antallet af LED-zoner er blevet øget for at følge handlingen på skærmen endnu tættere.

Philips-skærmen har selvfølgelig også integreret lyd fra Bowers & Wilkins (deraf OLED-“+”), men det er ikke nogen almindelig højttaler-bestykning, vi taler om. I alt 18 højttalerenheder (inklusive højdekanaler og subwoofer) er spredt rundt om TV-rammen, hvilket giver systemet i alt 5.1.2 kanaler med surroundlyd. Den samlede udgangseffekt siges at være 102 watt, hvilket er ret imponerende for et TV. Højttalerne er dækket af et skifergråt Kvadrat Audiomix-stof.

Philips-OLED959-05 Philips-OLED959-04 Philips-OLED959-03
<
>
(Foto: Philips)

Skræddersyet til gaming

Philips hævder også, at OLED+959 vil levere en spiloplevelse på flagskibsniveau. TV’et understøtter skærmfrekvenser på op til 144 Hz med VRR, herunder Dolby Vision HDR-formatet til gaming. Den dedikerede spiltilstand lover en lav latenstid på 5 ms og 13 ms for 120 Hz/60 Hz. Philips har også udviklet sin egen bevægelsesudglatning til gaming (Smooth Motion), som kan aktiveres uden at skabe for meget forsinkelse (31 ms).

Annonce

OLED+959 har også en forbedret Game Bar-menu fuld af avancerede funktioner. Philips har tilføjet en dedikeret Center Zoom og Edge Enhancer ud over Cross Hair, Shadow Enhancer og Color Filter, som findes på andre premium Philips-TV’er.

Gamere kan også hurtigt justere billed-, lyd- og Ambilight-indstillinger og gemme deres valg i op til ti forskellige spilprofiler. Oplysninger om HDMI-lyd/videostatus overvåges også, og der er en diskret FPS-indikator til at overvåge ydeevnen for den valgte spilopsætning.

Pris og tilgængelighed

Philips OLED+959 vil være tilgængelig hos udvalgte forhandlere i midten af oktober, og interessant nok fås den kun i én skærmstørrelse – 65 tommer. Prisen er bestemt i high-end-klassen, hvilket placerer 65OLED959 noget højere end konkurrenter som LG OLED G4, Samsung S95D og Panasonic Z95A. Men så bliver det nok også en TV-oplevelse for de virkelig kræsne, også når det gælder lyd. Vi glæder os til at teste, hvordan Philips-skærmen lever op til forventningerne.

Vejledende pris Philips 65OLED959: 39.999 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Philips fejrer 20 år med Ambilight og lancerer nyt flagskibs-TV

Ku' det friste med et "gennemsigtigt" OLED-TV?

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891