Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung lancerer flere nye 98-tommer TV-skærme

Nye 2024-modeller slutter sig til Samsungs 98-tommer line-up.

Skrevet af / 26/06/2024 - 07:05
Samsung lancerer flere nye 98-tommer TV-skærme

I år præsenterer Samsung sit hidtil største udvalg af storskærme: TV-producenten tilbyder nu fire forskellige 98″-modeller med 4K- eller 8K-opløsning, som lover at give os “arena-følelsen” i stuen.

Den eksisterende 2023-serie suppleres af den mere prisvenlige DU9005 samt QN90D med avanceret Mini-LED-teknologi. Den populære Q80C fra 2023 fortsætter i år, og flagskibet QN990C med 33 millioner pixels i 8K troner stadig på toppen.

Og lad os ikke glemme de eksotiske MicroLED-skærme: De fås i størrelser helt op til 114 tommer, men er i en helt anden klasse, både hvad angår pris og kvalitet.

98″ Samsung QN990C, QN90D, Q80C og DU9000. (Foto: Audun Hage)

Flere skærmmuligheder i “supersize”-segmentet

En stor TV-skærm kan være prikken over i’et, når vi vil følge fodboldkampen hjemmefra eller se film og serier fra streamingtjenester. Tendensen går mod stadig større TV-skærme, og Samsung oplever angiveligt en øget efterspørgsel fra forbrugere, der ønsker at gå op i TV-størrelse. En undersøgelse udført af Kantar på vegne af Samsung i 2023 viste at danskerne hellere vil se med hjemme fra sofaen, når der er nye film- og TV-premierer. I rundspørgen svarede to ud af fem i aldersgruppen 18-29 år (39 %), at de i fremtiden kommer til at streame film og serier hjemmefra i stedet for at gå i biografen. Kigger man på tværs af alle adspurgte, er det tilfældet for hver knap hver tredje (29 %).

Vi er glade for at kunne tilføje flere prispunkter til supersize-sortimentet og dermed gøre store modeller tilgængelige for flere mennesker. Markedet for tv’er på 98” og derover er firedoblet i løbet af de sidste år, og en af grundene er, at billedkvaliteten er blevet forbedret med 4- og endda 8K. Det betyder, at billedet er rigtig godt, selv når man kommer op i de helt store størrelser”, siger Magnus Nørgaard, talsperson for TV/AV hos Samsung Danmark.

98″ DU9005 – et prisbilligt alternativ

Samsung TQ98DU9005 er en af de mest spændende nykommere i “low-cost”-segmentet i år, som Lyd & Billede allerede har skrevet om. Denne 4K LCD-skærm har en vejledende udsalgspris på 34.999 kroner, men er allerede set på tilbud til under 20.000 kroner. Samsung-skærmen understøtter 120 Hz billedfrekvens og VRR for den bedst mulige bevægelse til sport og spil.

98″ Q80C – fortsættelse fra sidste sæson

Sidste år gjorde Samsung 98-tommers TV’er tilgængelige for flere mennesker med lanceringen af Q80C. Det er i øvrigt en model, som Lyd & Billede allerede har testet.

Samsung 98″ Q80C bruger et 4K LCD-panel med LED-baggrundsbelysning og local dimming, drevet af en 4K Neural Quantum-videoprocessor. Denne model vil i år have en vejledende udsalgspris på 49.999 kroner, men er gentagne gange set på tilbud til det halve.

98″ QN90D – bedre billede med hjælp fra AI?

Hvis vi tager et (solidt!) skridt op i pris, finder vi TQ98QN90D, som er en del af Samsungs såkaldte QLED-modelportefølje for 2024. Denne skærm bruger MiniLED-baggrundsbelysning med lokal dæmpning (eller Quantum Matrix Technology, som Samsung kalder det) til mere præcis lysstyring og bedre kontrast. Skærmen drives af NQ4 AI Gen2 smart videoprocessor med flere AI-drevne billedforbedringer. TV’et kommer i et slankt design (kun 31 mm tykt). Den eneste ulempe synes at være prisen, som er på hele 99.999 kroner (vejledende udsalgspris)! Ergo er dette en priskonkurrent til high-end modellen TCL 98X955.

98″ QN990C – topmodellen med 8K-opløsning

Samsung 98QN990C er et af de få TV’er, der kan tilbyde os knivskarp 8K-opløsning (7.680 x 4.320 pixel) i 98 tommer. Og her er vi trods alt i en skærmstørrelse, hvor du virkelig kan sætte pris på den ekstra billedskarphed! Samsung-skærmen drives af en Neural Quantum 8K-processor, som bruger AI til at opskalere billedet til 8K, uanset indhold.

På trods af sin gigantiske skærm er 98″ QN990C i et ultratyndt Infinity-design, kun 20 mm dybt og med en One Connect-boks, der samler alle tilslutninger i én ekstern enhed.

PS! Lyd og Billede har allerede testet QN900D, som er Samsungs seneste flagskibsmodel. Men denne fremragende skærm fås i øjeblikket kun i skærmstørrelser op til 85 tommer.

Hvis du vil have noget lignende i 98 tommer, skal du gå efter 2023-modellen QN990C, som forbliver i sortimentet indtil slutningen af året. Svimlende 299.999 kroner (vejledende pris)!

Samsung MicroLED – TV for de superrige

Gaming på et 110″ Samsung MicroLED-TV? Ja tak! (Foto: Audun Hage)

Hvis du stadig synes, at 299.999 kroner er lidt for lidt, og du har flere penge at bruge på et TV, kan du gå videre til MicroLED, som er Samsungs sejeste og mest luksuriøse TV-skærme.

Forskellen mellem MicroLED og almindelig LCD/QLED og OLED er, at MicroLED-skærme ikke har brug for et filter eller baggrundsbelysning. I stedet er der tale om bittesmå LED’er – tyndere end en hårsbredde – som kan tændes og slukkes individuelt og producere både lys og farve. Det eliminerer mange af udfordringerne ved nutidens TV’er, f.eks. refleksioner, dårlig kontrast eller ujævne betragtningsvinkler.

Samsung MicroLED fås nu i skærmstørrelser fra 76 til 114 tommer med en pris på mellem 800.000 kroner og 1,2 millioner kroner! Det er naturligvis TV’er til dem, der har en usædvanlig høj indkomst eller har gjort det særligt godt på børsen, i lotto eller på væddeløbsbanen for nylig.

Hvilke andre producenter tilbyder 98″ TV?

Samsung er ikke alene om at tilbyde store skærme på 98 tommer eller derover. Sony tilbyder 98-tommer Bravia 98X90L, som oprindeligt blev lanceret i 2023, men som vil blive videreført i 2024.

En anden producent, der har skabt sig et navn, er det kinesiske firma TCL, som bl.a. tilbyder 98P745. Og lad os ikke glemme Hisense, som er hyppigt repræsenteret på reklameplakater under dette års EM i fodbold. Den kinesiske producent tilbyder blandt andet 100-tommer 100U7K.

Uanset hvilken Samsung storskærm du vælger, er det en god idé at inkludere levering og installation som en del af din ordre. På den måde ender du ikke som den uheldige nordmand, der fik smadret sin 98-tommer skærm lige før EM i fodbold.

 

Læs også Nyt, stort og billigt TV fra Samsung Den nye DU9005-serie er i handelen nu med en skærmstørrelse på hele 98 tommer.
Læs også Samsung TQ98Q80C: King size TV! De, der har plads og penge til dette monster af et TV, kan se frem til en ekstraordinær filmoplevelse! Men i kulissen lurer en kinesisk konkurrent.
Læs også Nyt 98" Samsung-TV kommer til Danmark Kommer denne skærm mon på Black Week-tilbud?
Læs også Samsung MicroLED: Blændende billedkvalitet, men det koster ... Kan det friste med et 110-tommers MicroLED-TV til en rund million?
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top