TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung vil satse stærkt på high-end-TV i fremtiden

Vil investere kraftigt i premium LCD- og OLED-skærme i fremtiden.

Skrevet af / 01/08/2024 - 10:05
Samsung vil satse stærkt på high-end-TV i fremtiden

Samsung Electronics offentliggjorde for nylig sine resultater for andet kvartal af 2024, og TV/AV-divisionen, kendt som Visual Display & Digital Appliances, har opnået betydelige økonomiske resultater. Divisionen rapporterede en konsolideret omsætning på 14,42 KRW (72 milliarder kroner) og et driftsoverskud på 0,49 billioner KRW (2,4 milliarder kroner).

En betydelig stigning i efterspørgslen efter TV’er, drevet af globale sportsbegivenheder, har bidraget til det øgede salg. Samsung har styrket sin førende position i premium-segmentet ved at lancere en lang række nye TV-modeller, herunder Neo QLED, OLED og Lifestyle-skærme (blandt andet velkendte og populære modeller som The Frame). Disse produkter spillede angiveligt en vigtig rolle i virksomhedens succes, især i premium- og high-end-segmentet.

På trods af dette faldt rentabiliteten en smule, hovedsageligt på grund af øgede omkostninger og højere panelpriser ifølge Samsung. Den sydkoreanske producent peger også på “intensiveret markedskonkurrence” som en udfordring, sandsynligvis fra konkurrenter som ligeledes sydkoreanske LG Electronics og kinesiske mærker som Hisense og TCL.

Annonce

Fortsat fokus på OLED, QLED og livsstils-TV

Afpressemeddelelsen fremgår at Samsung vil investere yderligere i premium-segmentet i 2024 med flere kampagner i højsæsonen. Virksomheden ønsker også at udnytte sine styrker inden for kunstig intelligens (AI), forbedret sikkerhed, innovativt design og smart home-funktioner gennem Samsung SmartThings. Det betyder, at vi kan forvente at se og høre mere om populære modeller som The Frame, OLED- og QLED-TV i løbet af efterårssæsonen. På den anden side er der ingen særlig omtale af “ultra high-end”-modeller med MicroLED, men vi antager, at Samsung også har en plan for disse på længere sigt.

Samsung har lanceret en ny 2024-model af The Frame samt flere nye OLED- og QLED-TV med både 4K- og 8K-opløsning. Lyd & Billede har testet nogle af disse, og flere er på vej ind til test!

PS. Samsung Electronics-koncernen omfatter også andre produkter som harddiske, RAM, chips, kamerasensorer, OLED-pc-skærme og smartphones. I alt rapporterede virksomheden en konsolideret omsætning på 74,07 billioner KRW (372 milliarder kroner) og et driftsresultat på 10,44 billioner KRW (52 milliarder kroner) i andet kvartal.

Læs også Er dette Samsungs bedste TV til dato? Samsung QN900D er en dyr fornøjelse, men det kommer med et smukt design og en knivskarp billedkvalitet, der er svær at slå.
Læs også Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024? To af årets mest spændende topmodeller støder sammen i en prestigefyldt TV-kamp. Hvilket af disse OLED-TV giver den allerbedste billedkvalitet - Samsung S95D eller LG OLED G4?
Læs også Paris 2024 – De bedste TV'er til sommer-OL Snart tændes ilden i Paris! Har du husket at skaffe dig en ny TV-skærm til sommerens store idrætsfest?
Læs også Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model Samsung opdaterer sit mest populære TV - her er nogle af forskellene.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Scroll to Top