TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Snart går det løs i Berlin

Når IFA i Berlin åbner i september, kan verdens største elektronikmesse fejre sit 100-års jubilæum. Vi har set på udstillerlisten.

Skrevet af / 23/07/2024 - 12:00
Snart går det løs i Berlin

Om lidt over en måned går det igen løs i Berlin. Den 6. september åbner IFA-messen dørene for publikum. Det bliver på enhver måde stort, og vi glæder os.

IFA-messen er officielt verdens største messe for hjemmeelektronik. CES, der finder sted i Las Vegas i januar, har normalt et lidt større besøgstal, men når det gælder antallet af udstillere og ikke mindst bredden i dem, er Berlin-messen nummer et.

Men i år er det noget særligt. IFA kan markere sit 100-års jubilæum i år. Internationale Funk-Ausstellung, som bogstaverne står for, startede i 1924. Og som navnet antyder, handlede messen dengang om det nye massemedie, radioen. Siden kom TV-mediet til. På messen i 1931 kunne gæsterne således opleve verdens demonstration af et  system til optagelse og visning af TV-billeder.

https://www.lydogbilde.no/wp-content/uploads/2024/07/New-Project-1536x562.png
I forbindelse med sit 100-års jubilæum har IFA-messen også fået redesignet sit logo og slogan: IFA står angiveligt ikke længere (kun) for Internationale Funkausstellung (international radiomesse!), men for Innovation Für Alle (Innovation for All).

Listen af udstillere på dette års IFA-messe er lang, og tæller foreløbig omkring et par tusind firmaer. Flere navne vil dog blive tilføjet, inden messen starter.

Blandt de kendte på listen er giganter som Samsung, TCL, LG og Panasonic, der plejer at være repræsenteret med kæmpemæssige stande, hvor vi ser frem til at se efterårets TV-nyheder Derimod leder man forgæves efter konkurrenten Sony.

Mange af de TV-modeller, der vises på IFA, vil være velkendte fra tidligere messer og begivenheder, men producenterne trækker også ofte noget nyt op af hatten, f.eks. ekstra skærmstørrelser eller en særlig model, der er skræddersyet til det europæiske marked.

Vi kan sandsynligvis forvente et fysisk indtryk af TCL’s nye design-TV A300 NXTFrame (med lyd fra Bang & Olufsen). Loewes seneste luksus-OLED-TV, Stellar, vil også blive vist frem. Desuden har Thomson antydet, at de vil udstille et færdigt eksempel på deres gennemsigtige OLED-TV. Det bliver spændende at se på (eller igennem)!

Vi er spændt på nyhederne fra de store TV-producenter. Her er et billede fra Samsungs stand i fjor. (Foto: Audun Hage)

Lyd var i hovedsædet i IFAs første år, men listen af lydrelaterede firmaer er overraskende kort i skrivende stund. Og blandt dem er få kendte for os, og de fleste laver ikke direkte forbrugerprodukter, men er underleverandører til andre; for eksempel engelske Frontier, der leverer teknologi til DAB. Altec Lansing vil vi dog se. Også danske Canvas, som vi mødte i Las Vegas, har meldt deres ankomst i Berlin.

Men IFA er meget mere. I de 21 berlinske messehaller (flere af dem i mere end én etage) kan man finde hjemmeelektronik af enhver tænkelig karakter. Smart Home og computere fylder meget, og vores søstermedie, L&B Home vil naturligvis også være på pletten for at skrive om nyhederne.

Vi stiller samlet med et hold på på hele fire mand fra de to redaktioner for at dække så mange af nyhederne som muligt.

ifa-berlin.com

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Stellar: Nyt luksus-TV fra Loewe

Sød musik mellem B&O og TCL

IFA nummer 100 er lige om lidt

Sov bedre med LGs OLED-TV

Scroll to Top