TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Thomson Lucid er et gennemsigtigt OLED-TV

Thomsons nye OLED-TV har en skærm, du kan se på - eller igennem.

Skrevet af / 16/09/2024 - 12:15
Thomson Lucid er et gennemsigtigt OLED-TV

Den europæiske producent Thomson var blandt de mange TV-udstillere på dette års IFA-messe i Berlin. Et af de store trækplastre var det gennemsigtige OLED-TV Lucid. Thomson har tidligere vist prototyper af dette “gennemsigtige” OLED-tv på messer, men nu gør de alvor af at sætte det i produktion.

Thomson Lucid OLED 

Thomson Lucid kommer i en skærmstørrelse på 55 tommer og bruger et 4K OLED-panel fra LG Display. Det betyder, at den kan bruges til at se TV, når den er tændt, og når skærmen er slukket, kan man se lige igennem den. Billedkvaliteten, kontrasten og især sortniveauet (!) er naturligvis stærkt påvirket af, at der ikke er nogen sort baggrund.

Anvendelsesområdet for dette TV adskiller sig derfor fra den gennemsnitlige persons, men vi forestiller os, at det kunne fungere glimrende som blikfang og infoskærm i en lobby, eller når man vil have en TV-skærm, der ikke blokerer for udsynet. Ifølge Thomson skulle denne model nu være klar til levering til en pris på omkring 4.000 euro.

Annonce
Thomson Lucid OLED-TV. (Foto: Thomson)

Bredt udvalg af LCD-, MiniLED- og OLED-skærme

Ud over Lucid viste Thomson også en række mere “jordnære” TV-modeller, som kan appellere til den gennemsnitlige forbruger. Producenten fortæller os, at det er lykkedes at erobre en lille, men vigtig markedsandel i Norden, især når det gælder prisbillige LCD-skærme med Google TV. Blandt andet har den nye Thomson QLED Pro-modellen vist sig at være meget populær herhjemme. Den fås nu i skærmstørrelser fra 43 op til 100 tommer og er specielt rettet mod sport og spil med en opdateringshastighed på op til 144 Hz.

P1040509 P1040505 P1040504 P1040510
<
>
Thomson Camping TV med 12 volts adapter. (Foto: Audun Hage)

Fremstillet i Europa

Thomson er kendt for at lægge vægt på brugervenlighed og byggekvalitet i stedet for at overbelaste TV’erne med unødvendige funktioner. Producenten har blandt andet sin egen serie kaldet “Easy TV”, som er strippet for overflødige smartfunktioner. Thomson leverer også en designmodel med en hvid ramme og en separat serie med en 12-volts adapter til camping. Når det er sagt, så vi også mere avancerede OLED- og MiniLED-modeller fra Thomson på IFA samt en dedikeret streamingboks med Google TV.

Selv om mange af komponenterne kommer fra underleverandører, understreges det, at produkterne fremstilles og færdiggøres på Thomsons egen fabrik i Ungarn og leveres med en udvidet 3-års garanti.

https://tv.mythomson.com/

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891

Ser dette billede bekendt ud?

Mere premium-TV fra Samsung i 2024

Scroll to Top