TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Xiaomi TV Max: 100-tommer QLED-TV til under 2.000 euro

Men du kan ikke købe det endnu.

Af / 10/10/2024 - 11:00
Xiaomi TV Max: 100-tommer QLED-TV til under 2.000 euro

Xiaomi er nok mest kendt for sine prisbillige mobiltelefoner og robotstøvsugere, men de forsøger sig også med TV. Nu melder den kinesiske producent sig ind i kampen om storskærmskunderne: Den nye QLED LCD-model Xiaomi TV Max forventes at komme til Europa i 2025 og kommer til at koste lige under 2.000 euro (ca. 15.000 kroner) for et 100-tommers 4K-TV! Der kommer også en 85 tommer model i samme serie til lige under 1.300 euro (9.700 kroner).

Xiaomi TV Max i 85″ og 100″

(Foto: Xiaomi)

Kinesiske TCL har banet vejen for billige kæmpe-TV’er, og nu vil Xiaomi tydeligvis have en bid af kagen. TCL’s billigste 98-tommer (98P745) er i øjeblikket på tilbud til knap 16.000 kroner, men havde en startpris på det dobbelte. 2.000 euro er således den laveste startpris, vi hidtil har set for en 100-tommer.

Såkaldte QLED-TV skal ikke forveksles med OLED, da det faktisk er ganske almindelige LCD-modeller. Forskellen er, at de bruger et farvefilter med Quantum Dots til at forbedre farvegengivelsen. Men Xiaomi hævder, at de også vil have en form for LED-baggrundsbelysning med local dimming – uden at angive det nøjagtige antal dæmpningszoner, der bruges.

De nye TV’er har naturligvis 4K-opløsning og understøtter HDR-formater som HDR10+ og Dolby Vision. Desuden har Xiaomi-skærmene en opdateringshastighed på op til 144 Hz med VRR for at tiltrække pc-gamere. Der er også en “Game Boost”-funktion, som øger skærmfrekvensen til 240 Hz ved 1080p.

Xiaomi TV Max har indbyggede stereohøjttalere og understøtter angiveligt Dolby Atmos, men du skal bruge en separat soundbar for virkelig at få glæde af det. TV’erne har kun tre HDMI-indgange, hvoraf to understøtter HDMI 2.1 – den ene med en eARC-lydreturkanal. Så der er kun én ledig forbindelse tilbage til en spillekonsol eller gaming-pc.

Annonce

Brugergrænsefladen er Android og Google TV med en bred vifte af apps. Google Assistant er også integreret, ligesom Chromecast og Apple AirPlay 2 til deling af mobilt indhold.

(Foto: Xiaomi)

Pris og tilgængelighed

Ifølge producenten vil de to nye 4K-TV’er blive lanceret i Europa, men først i 2025. Xiaomi TV Max med 85 tommer vil koste 1.299,99 euro i Tyskland, mens 100-tommer-varianten vil koste 1.999,99 euro. Det er endnu ikke bekræftet, om disse store skærme kommer til Norden, men der er al mulig grund til at håbe, da Xiaomi TV allerede sælges i en række nordiske netbutikker.

Læs også Gigantisk Samsung-TV Samsungs nye 98-tommer TV leverer et kolossalt og smukt billede til en ret fornuftig pris.
Læs også TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden Udfordrer OLED med tusindvis af lysdæmpnings-zoner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Philips fejrer 20 år med Ambilight og lancerer nyt flagskibs-TV

Ku' det friste med et "gennemsigtigt" OLED-TV?

Sony tager affære efter klager

I ramme alvor?

Store visioner fra Hisense

Samsung viser årets TV- og projektornyheder på IFA

Tjek hvad TCL trak op af hatten på IFA-messen

OLED-TV fra Hisense

TCL lancerer nyt storskærms-TV i Norden

TCL's 'The Frame'-konkurrent lanceret i USA

Mere OLED og mindre LCD fra LG fremover

Her er TCL 115QM891