Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvet Apple Watch

Cupertino: Her er vore første indtryk efter selv at have haft Apples nye smartwatch på armen.

Skrevet af / 10/09/2014 - 05:46
Vi har prøvet Apple Watch

Så kom det endelig, Apples smart-ur, som der er blevet snakket om i årevis. Og vi kan forstå, hvorfor Apple har taget sig god tid: Det er vanskeligt at lave noget, som både er funktionelt og nyskabende nok til, at folk vil bruge det – og samtidig let og pænt nok til, at man vil bære det på sig hele tiden.

iwatch-red-gold

Testeksemplarerne, som vi fik mulighed for at prøve, havde ikke fuld funktionalitet, men var overraskende bekvemme og lette at have på. Selv om vi havde håbet, at de skulle have været endnu tyndere, føltes de ikke klodsede at have på armen.

iwatch-worn

Apple har nok en gang lykkedes med kvalitetsfølelsen: Watch føles virkelig som et premiumprodukt. Desuden har de tænkt helt rigtigt ved at tilbyde forskellige udgaver til forskellige brugere. Nogle af modellerne var ikke noget, som vi ville have lyst til at blive set med offentligt, imens andre fik os til at savle af begær. Hver sin smag.

iwatch-range-460x296

Apple har også haft succes med brugerfladen. Man forstår hurtigt, hvordan man skal navigere på skærmen ved hjælp af kronehjulet på siden, og zoome ind eller ud. Med tiden vil det føles lige så intuitivt som med mobilerne.

iwatch-metall

Det, som imidlertid gjorde størst indtryk på os, er, at Apple nøje har gennemtænkt, hvad de vil have et smart-ur til at kunne gøre, og de har åbnet for anvendelsesmuligheder, som vi knapt nok kan forestille os. Visse ting, som at kunne sende sit hjerteslag til andre, virker nok som en gimmick. Men fjernbetjening, helse-apps, betaling, hurtige beskeder og intelligens, som nedskalerer iOS-oplevelsen til den lille skærmen føltes virkelig anvendelig.

Førsteindtrykket af Apple Watch er altså særdeles posititivt, og vi glæder os at teste den grundigt!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top