Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har prøvet iPhone 5C og 5S

Her er vores første indtryk af Apples nye smartphones. Blandt andet TDC-kunder bør glæde sig!

Skrevet af / 11/09/2013 - 00:03
Vi har prøvet iPhone 5C og 5S

Som sædvanlig, fristes man til at sige, var det meste blevet lækket på nettet inden lanceringen. De fleste rygter viste sig at være sande – med et par undtagelser. At iPhone 5S ikke fik endnu større lager, kan vi faktisk godt leve med. Derimod blev vi en smule skuffede over, at Apple ikke opdaterede de trådløse standarder. Således fik vi ingen understøttelse af den nye 802.11ac-netværksstandard og heller ikke NFC, hvilket især kan undre. Det gør Apple til stort set den eneste producent på markedet, der ikke understøtter hurtig og enkelt tilslutning af Bluetooth-enheder.

iPhone 5C er god at læse nyheder om iPhone på...
iPhone 5C er god at læse nyheder om iPhone på…

Overraskende godt kamera
En positiv overraskelse var, at Apple faktisk ikke havde skruet op for kameraets opløsning bare for at følge med i megapixel-ræset. I stedet har man indbygget en større billedsensor, hvilket giver bedre lysfølsomhed og reducerer billedstøj. Den nye blitz viste sig at have ikke bare to separate lamper for bedre lysstyrke, men også at kunne kompensere lystemperaturer, hvilket rent faktisk kan give bedre billeder. Apple har desuden gjort rigtig meget ud af kamera-app’en både for at tilføje bedre automatisk billedforbedring, men også en række nye funktioner. For eksempel får man nu mulighed for at skyde billedserier af ting og personer i bevægelse, ligesom slow-motion video også er blandt de nye funktioner.

Hurtige billedserier på iPhone 5S.
Hurtige billedserier på iPhone 5S.

Overhaler konkurrenterne
Herudover er den nye iPhone 5S præcis som en opgraderet S-model skal være, hvilket indebærer, at langt det meste er blevet forbedret. Den nye A7-processor er endnu hurtigere, end vi havde turdet tro, og er sågar en 64-bit processor, hvilket gør, at Apple faktisk overhaler alle konkurrenterne indenom med dette generationsskifte.

Desuden fik telefonen endelig alle de 4G/LTE-frekvenser, som operatørerne understøtter. Således vil iPhone 5S også kunne bruges på TDC’s LTE-netværk!

Kamera med dobbelt blitz på iPhone 5S.
Kamera med dobbelt blitz på iPhone 5S.

Plastic uden at være plastic-agtig
Den nye budget-model, iPhone 5C, viste sig at være alt andet end en nedskaleret model i enkel udførelse, selvom den som ventet er fremstillet af en slags plastic. I virkeligheden er den lavet af polykarbonat, og takket være en indbygget stålramme, så føles den faktisk hverken billig eller plastic-agtig på nogen måde! Specifikationerne var også bedre, end vi havde frygtet (magen til den gamle iPhone 5), og iPhone 5C er faktisk en moderne og tidssvarende mellemklassemodel til en god pris.

iPhone 5C i blå udgave.
iPhone 5C i blå udgave.

Har Apple leveret?
Med undtagelse af et par små detaljer, så har Apple opfyldt alle forventningerne og mere til. Man har nu en topmodel, som er på fuldt niveau med konkurrenterne – og på visse punkter overgår dem alle! Fingeraftrykslæseren er en unik funktion, som faktisk forøger brugervenligheden og øger sikkerheden. Desuden har Apple nu en billigere model med gode specifikationer, hvilket betyder, at Apple nu for alvor kan gøre sig gældende i mellem-segmentet.

iPhone 5S i guld ved siden af iPhone 5S i sølv.
iPhone 5S i guld ved siden af iPhone 5S i sølv.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top