Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Videostandarden HEVC vedtaget

Åbner for mobil HD-video og streaming af 4K-video i fremtiden.

Skrevet af / 28/01/2013 - 14:44
Videostandarden HEVC vedtaget

Medlemmerne i den internationale teleunion ITU blev i fredags enige om, hvordan fremtidens videokodnings-standard skal se ud. ITU H.265, eller High Efficiency Video Encoding, behøver bare den halve båndbredde i forhold til dagens H.264.

h_265_hevc

Allerede H.264 var et stort skridt fremad og er blevet utrolig populært efter at Apple indførte det som standard i deres produkter. Siden introduktionen af iPad er andelen af H.264-kodede videoer øget fra 10 til 84 procent.

Den nye standard skal gøre det muligt at streame HD-video til mobile enheder, selv når du ikke har adgang til traditionelt bredbånd. For private brugere, vil det også betyde, at man vil være i stand til at få bedre kvalitet på video, man streamer fra internettet.

I fremtiden åbner det op for at kunne streame Ultra HD-video i 4K-opløsning, uden at behøve mere end 20-30 Mbps båndbredde. Med tanke på de 4K-projektorer og tv-apparater, som nu kommer, og som mangler fysisk lagring af 4K-video, så kan streamet video være den måde, vi kommer til at få adgang til indholdet på.

Men det vil sandsynligvis vare et stykket tid, inden vi får de første produkter at se, som udnytter den nye standard. Softwareløsninger kan dukke op i år, men det vil formentlig tage indtil 2014, inden vi ser hardwareløsninger, der kan afspille formatet.

Kilde: www.itu.int

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top