annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
annonce

De bedste Blu-ray afspillere

Blu-ray kan blive det sidse spindende plademedie, du køber, så hvorfor ikke lige så godt købe en af de bedste på markedet?

Selv om streaming af video fra nettet står og banker på døren, har Blu-ray mediet aldrig været stærkere end nu. Fra i begyndelsen at have været en kostbar arvtager til DVD, er Blu-ray nærmest blevet allemandseje og både film og afspillere sælges i dag til meget overkommelige priser. Samtidig er ydelsen fra selv de billigste Blu-ray afspillere overraskende god: Du får både knivskarpe billeder og gnistrende god lyd.

Blu-ray afspillerens job er i bund og grund bare at overføre indholdet fra plade, og selv de billigste afspillere klarer dette uden problemer. Men for nogen af os holder det ikke med ”næsten lige så god”, vi vil have det bedste. Og når udgangspunktet er så godt, som det er, koster det penge at klemme det allersidste ud.

Fordi Blu-ray er en digital standard kommer billed- og lydsignalerne som regel helskindet igennem, men der er fortsat lidt at hente med højere kvalitet på komponenterne. På de lidt dyrere modeller er kabinetterne bygget mere solidt for at modstå vibrationer, og de bruger gerne dyrere audio-og videokredse for klemme endnu bedre ydelse ud af DVD og Blu-ray filmene.

Produkter i testen
Solid kvalitet
Denon har en solid stamtavle med flere meget gode Blu-ray afspillere, og DBP2012 føjer sig ind i rækken.

Denon-afspilleren giver et godt indtryk, da vi pakker den ud. DBP2012 har en tillidsvækkende tyngde og en flot frontplade i børstet metal. På bagsiden sidder der guldforgyldte stik med både 7.1 kanalers analogudgang plus en dedikeret stereo analogudgang. Denon DBP2012 er en Blu-ray afspiller for de virkelig kræsne: Billedkvaliteten er i top og lydkvaliteten ligeså. Den er ikke den hurtigste, vi har testet, men gode menuer og en meget god fjernbetjening gør den til en afspiller, vi godt kunne tænke os at have fast i hjemmebiografen.

Tusindkunstneren (specielt anbefalet)
Hi-fi producenten Cambridge kommer knaldhårdt ind fra sidelinjen med en Blu-ray afspiller, som kan følge med de bedste.

Cambridge Audio er måske mest kendt for sine prisgunstige lydprodukter, men deres Blu-ray afspillere fortjener mindst lige så megen opmærksomhed. 751BD kan udover Blu-ray afspille både DVD-Audio og SACD plader samt streame musikfiler fra pc via netværkstilslutningen. Takket være en kraftig Marvell QDEO billedprocessor leverer 751BD gnistrende gode Blu-ray billeder, og Cambridge har også arbejdet meget med lyddelen i afspilleren. Både den analoge stereoudgang og 7.1-udgangen giver godt med kvalitetslyd. Helt klart en Blu-ray afspiller for de kræsne.

Den gamle reference
Topmodellen fra Philips er den ældste i denne sammenligning. BDP9600 var så god, at Philips lige så godt kunne lade den køre et år mere.

BDP9600 er en solid og velbygget afspiller beregnet til det kræsne hjemmebiografpublikum. Med sin blanke front og børstede metalkabinet med afrundede hjørner giver den et stilrent kvalitetsindtryk og er definitivt et hak pænere end udfordrerne. Philips BDP9600 var i sin tid den bedste Blu-ray afspiller, vi havde testet, men efterhånden som konkurrenterne er kommet efter det, er feltet blevet mere jævnt. Den hænger fortsat godt med, men et par af de nye afspillere har lidt mere skarphed og ikke mindst flere finesser, som avancerede brugere sætter pris på. Philips har imidlertid sænket prisen så tilpas meget, at BDP9600 fortsat fremstår som et godt alternativ.

Budgetalternativet
For dig som alligevel skal have en ny surroundreceiver med top lyd og billedbehandling er Pioneer BDP-440 et prisgunstigt alternativ.

Pioneers BDP-440 har kun en HDMI-udgang at rutte med, men kan streame både musik og video fra pc. Den kommer med YouTube Lean Back, som er en tilpasset YouTube-variant, hvor det er nemmere at søge med fjernbetjeningen. Her blev vi positivt overrasket over billedkvaliteten. BDP-440 leverer også en god billedkvalitet på Blu-ray, men den er ikke helt i klasse med Denon, Cambridge og Oppo. Forskellene er små, men BDP-440 har tendenser til lidt mere støj og ikke helt den samme skarphed under bevægelser. I forhold til prissedlen klarer den sig alligevel godt. Hvis du for eksempel har eller tænker på at købe en ny receiver til hjemmebiografen, er dette et prisgunstigt alternativ til high-end modellerne.

Heftig reference (bedst i test)
Oppo har fået et velfortjent rygte for at levere high-end ydelse men uden en high-end pris.

Oppo BDP-95 er åbenbart en gennemtænkt afspiller som er lavet af og for entusiaster. Dette understreges af en stor og god fjernbetjening med lys bag knapperne, og vi har adgang til en række hurtigvalg som ellers havde krævet dybe dyk i menuerne. Drivværket er meget stillegående, og videoydelsen fra Oppo-afspilleren er helt i top. Alligevel er det de lydmæssige finesser,  som gør at Oppo-topmodellen skiller sig ud. Med et tryk på en knap kan du skrue videodelen af og lytte uforstyrret til musik. Og enten vi vælgermusik eller film lyder Oppo-afspilleren kort og godt fantastisk godt. Lyden er fyldig, glasklar og stram, med en opløsning som henter massevis af detaljer ud af både sang og tale så vel som heftige lydeffekter.

  Læs også

  Ingen indlæg fundet.
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link