TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: LG SL10YG

En masse udstyr er ikke nok

Topmodellen fra LG krydser de fleste af felterne på tjeklisten af. Men lydmæssigt er vi kun mellemfornøjede.

Af / 23/12/2019 - 11:00
LG SL10YG

Lyd & Billede mener

  • Atmos-lyd giver “lyd fra himlen”, og soundbaren har kræfter nok til at fylde stuen.
  • Mellemtoneområdet er for dæmpet, så dialoger og instrumenter ikke kommer godt nok frem. Lidt grovkornet lyd.

LG’s største, dyreste og bedste soundbar er 144 cm bred, hvilket gør, at den bedst matcher TV’er på 65 tommer og derover. Det gør også, at afstanden mellem center- og sidekanaler bliver større end på andre soundbars, hvilket giver et godt udgangspunkt for et stort og godt separeret lydbillede.

Her får man understøttelse af både Dolby Atmos og DTS:X, som med det rigtige indhold giver indtryk af ægte 3D-lyd, også fra loftet. Det er imponerende, når det fungerer. SL10YG, som soundbaren hedder, kan parres med baghøjttalerne SPK8 for ægte surround-sound. De kobles til en trådløs forstærker, så du slipper for at have højttalerkabler hen over gulvet. Prisen bliver så omkring 1.500 ekstra.

LG SL10YG atmos
SL10YG er en 5.1.4 soundbar med separate tophøjttalere for at give fuldt udbytte af Dolby Atmos og DTS:X. (Foto: LG)

For at spille musik kan du finde mobilen frem og bruge Bluetooth eller tilføje soundbaren til Google Home og bruge Chromecast. Så understøttes de fleste streaming-tjenester, såsom Spotify, Deezer og Tidal. Og Apple Music, hvis du er Apple-bruger.

Hvis du bruger Tidal og PC-programmet Roon, kan du også glæde dig over, at Roon kan sende Master-kvalitet (MQA) til Chromecast og give op til 96 kHz opløsning. Men de fleste vil nok bruge mobiltelefonen, og så er det CD-kvalitet, der gælder.

Google Assistant

Soundbaren har indbygget Google Assistant, så du kan tale til den og få den til at fortælle dig vejrudsigten, spille dine yndlingsnumre fra den ønskede streaming-tjeneste eller radiostation og styre flere af husets smart-dimser. Præcis som med smart-højttalerne Google Home og Nest.

Annonce

Ellers går både opsætning og tilslutning gnidningsløst. Den trådløse subwoofer kobles automatisk til, så snart den sluttes til strøm. Vi kan godt lide, at der følger en fjernbetjening med, da app-styring ikke er for alle.

Lydkvalitet

Lyden fra film er kraftig nok til at fylde stuen, og der er masser af bas. Lydeffekter på film har godt med knald på, og skuespillernes stemmer har god resonans.

Med dedikerede højttalere oven på soundbaren får man Dolby Atmos- og DTS:X-kanalerne meget bedre separeret, end hvis man bruger ren digitalprocessering til at skabe 3D-effekt. Resultatet er en større boble af lyd, der trækker dig mere ind i handlingen. Selv uden baghøjttalere formår LG SL10YG at give en bedre illusion af surround-lyd end både B&O og B&W, og selvfølgelig bliver det endnu bedre med det separate baghøjttalersystem.

Men der er nogle problemer. Først og fremmest er mellemtoneområdet for tilbagelænet, hvilket giver en V-formet frekvensrespons. Resultatet er, at artikulationen i stemmeregisteret lider, og tonestrukturen i lydbilledet er ikke der, hvor den burde være. Det gør også, at basregisteret lyder frakoblet fra resten af lydbilledet. På film fungerer det fint nok. Men sæt musik på, og det er tydeligt, at tonerne fra en elbas lyder for monotont og maskeret.

Musikoplevelsen bliver for flad og grovkornet. Og det til trods for, at selveste Meridian har stået for den digitale processering.

Konklusion

LG’s største soundbar krydser en række punkter af på tjeklisten, bl.a. indbygget Google Assistant og separate højttalere på toppen til gengivelse af Dolby Atmos og DTS:X. Brugervenlighed er god, og vi kan godt lide, at der følger en fjernbetjening med.

Der er også masser af lyd her, og det er ikke noget problem at spille højt nok til at fylde stuen med lyd. Selve lydkvaliteten kunne imidlertid have været bedre. Det bliver for grovkornet, og mellemtonen er alt for tilbageholdende, hvilket går ud over troværdigheden. Hvis du vil købe denne soundbar, så se efter et godt tilbud.

Karakter
LG SL10YG
Premium

Også i denne test:

Bowers & Wilkins Formation Bar

Soundbar i musikkens tjeneste

Formation Soundbar gør et lige så godt stykke arbejde på musik som på film. Opløst, varmt og vanedannende.

Lyden er forførende varm, fyldig og indbydende. Især musik lyder vanedannende. Subwooferen tilfører den savnede slagkraft i bassen.
Mellemtonen slår aldrig gnister. Sangstemmer og dialoger kunne komme endnu bedre ud. Baghøjttalere bør afgjort overvejes.
Læs hele testen

Bang & Olufsen Beosound Stage

Luksus til folket

Beosound Stage giver seriøs premiumfølelse til en overraskende behagelig pris. Men den er ikke for alle.

Lyden er afbalanceret, og bassen fyldig nok på egen hånd til, at man ikke har brug for en subwoofer. Fungerer både vægmonteret og liggende på et bord.
Brugerfladen er forvirrende, begreberne i app’en er uforståelige, og lyden mangler dynamik.
Læs hele testen

Bose Soundbar 700

Topsejt fra Bose

Bose har lavet en meget vellykket soundbar, der lyder virkelig sejt på film og overrasker på musik.

Lyden er kraftfuld og medrivende, og rumkorrektionen tilpasser lyden godt til rummet. Brugervenligheden er i top, og vi kan godt lide den programmérbare fjernbetjening.
Lydbilledet er ikke så finmasket og opløst som på de allerbedste. Musik i stereo får en slags surround-effekt, som man ikke kan slå fra.
Læs hele testen

Samsung HW-Q96R

Stadig bedst i sin prisklasse

Til denne pris findes der fortsat ingen bedre soundbars.

Lyden er eksplosiv såvel som afbalanceret, og baghøjttalere giver seriøs hjemmebiograf! Og så har Samsung endelig løst det med Dolby Atmos ud af TV’et!
Subwooferen har ikke helt samme kvalitet og taktfasthed som resten af systemet. Begrænsede streaming-muligheder.
Læs hele testen

Sennheiser Ambeo Soundbar

Verdens bedste soundbar

Det er lykkedes Sennheiser at lave verdens bedste soundbar – i første forsøg! Men hvem i alverden er den beregnet til?

Vi har aldrig hørt bedre surround-lyd uden baghøjttalere! Lyden er stor og eksplosiv, og ved lav volumen har man slet ikke brug for en subwoofer.
Men hvem gider lav volumen med sådan en soundbar? Det betyder, at du alligevel skal have en subwoofer, og pludselig kommer vi op i en ret ekstrem pris.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

1 kommentar til “LG SL10YG”

  1. Har lige købt i Føtex 4.220 kr går ud fra tonereguleringer på mit LG 82UM7600 PLB også gælder på SL 10 så kan jeg jo hæve mellemtonen og anvende de andre toneregulerings muligheder der er på TV. kunne være smart hvis jeg kunne anvende på gamle analog anlæg med ML højtalerne men hvis ingen RC udgang på SL 10

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Årets bedste tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

100 tommer fra 1,5 meter!

Short-throw-projektor i luksusklassen

Rullende hjemmebiograf

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar