Det kedelige ved iPhone 8 er, at den ser næsten præcis ligesådan ud som iPhone 7. Den burde snarere have heddet iPhone 7s. Forskellen er, at bagsiden er af glas for at muliggøre trådløs opladning. Det er lidt bekymrende, da glas jo ikke er lige så solidt som metal.
Ud over at være større end på den almindelige iPhone 8 er skærmen på 8 Plus også mere højopløst. Takket være det brede farvespektrum understøttes HDR nu, når man ser film. Nyt er også, at True Tone – automatisk hvidbalance – er tilføjet, ligesom på iPad Pro. Det betyder, at en sensor aflæser det omgivende lys og justerer farvetemperaturen, så billederne altid ser naturlige ud.
Man kunne tro, at der er de samme kameraer som på iPhone 7, men Apple har arbejdet på kvaliteten. Det er tydeligt, at processoren analyserer motivet bedre og justerer alle parametre derefter. Både i modlys og i situationer med stor lysvariation, hvor HDR kommer til sin ret, får man betydelig bedre resultater. Farverne er mere mættede, men ikke overdrevne. Og i svagt lys er der mindre billedstøj, men flere detaljer samt mere naturlige farver.
Et hovedtelefonstik må vi stadig undvære, men med boomet af trådløse hovedtelefoner er det ikke nogen katastrofe. Den trådløse lydkvalitet er der ikke så meget at sige om; det afhænger mere af hovedtelefonerne.
Derimod har man glædeligt nok lånt teknologi fra iPad Pro til de indbyggede højttalere. Volumen kan blive betydelig højere, uden at de skramler, og man får endda en vis stereoeffekt. Og med lidt god vilje kan man sige, at der nu er reel basgengivelse.
Dér, hvor iPhone 8 imponerer mest, er dog på processorkraft. Den nye A11 Bionic er et sandt monster! I vores syntetiske Geekbench-test er den omkring dobbelt så hurtig som de hurtigste Android-mobiler – 4.262 (single-core) og 10.441 (multi-core) mod 1.987 (single-core) og 6.692 (multi-core). Og i browser-testen er den to-tre gange så hurtig.
Batterikapaciteten er dog ikke i top, selv om Plus-modellen holder betydelig længere end lillebror.
Konklusion
Allerede den mindre iPhone 8 er en imponerende opgradering i forhold til iPhone 7, selv om den kommer til at stå i skyggen af den mere innovative iPhone X. Den spiller i en helt egen liga, hvad ydelse angår, har fået bedre højttalere og kan enten oplades hurtigt eller trådløst.
Med Plus-modellen får man – ud over en større skærm – bedre batterilevetid og et endnu bedre og mere alsidigt kamera. Og det tager faktisk de bedste mobilbilleder, vi har set til dato!
Også i denne test:
Moto Z2 Force
Schweizerkniv med kompromiser
Interessante tilbehørsmoduler gør, at Moto Z2 Force skiller sig ud fra mængden, men den har mange svagheder.
Sony Xperia XZ1
Kamera-tryllekunstner
Sony kombinerer mange gode funktioner, men det er kameraets væld af muligheder, der imponerer.
Samsung Galaxy Note 8
Nogle gange er størst også bedst
Note 8 er en smart og veltrimmet arbejdspartner, langt fra fordums monster-phablets.
Nokia 8
Metervare fra Nokia
Det er ikke nok at proppe de hurtigste komponenter ind. Man skal også have et USP (Unique Selling Point), og “Bothies” er bare ikke nok.
Asus Zenfone 4
Fotomodel fra Asus
Asus vil være en medspiller på smartphone-markedet. ZenFone 4 henvender sig til mobilfotografen, der vil se det store billede.