TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: ASUS Fonepad

Ikke helt vellykket

Med Fonepad leverer ASUS en rigtig billig tablet, som du også kan bruge som mobiltelefon. Men det er faktisk ikke nogen særlig god idé.

Af / 13/04/2014 - 13:45
ASUS Fonepad

Lyd & Billede mener

  • Hukommelsen kan udvides via microSD-kort, og på grund af ASUS SonicMaster er medielyden fremragende.
  • Skærmen er lyssvag med elendig berøringsfølsomhed. Enheden er for langsom, og vi oplever netværksproblemer ved hand-over mellem Wi-Fi og 3G.

Det er vigtigt at understrege, at ASUS vitterlig har forestillet sig Fonepad som en erstatning for en rigtig smartphone. Man behøver bare at læse på firmaets hjemmeside, hvor de bl.a. skriver: “Fonepad er en tablet, der bevarer fleksibiliteten fra en smartphone, men som eliminerer behovet for at have to forskellige apparater.” Hertil må vi bare sige: Nej, ASUS, det gør Fonepad ikke! Nuvel, man kan løse den æstetiske og praktiske udfordring i at holde 7 tommers kæmpen op til øret ved i stedet at bruge et Bluetooth headset, men held og lykke med at finde et par normale jeans eller shorts, hvor Fonepad passer ned i bukselommen.

Skærmen er ikke noget at skrive hjem op. Den er nemlig ikke særlig lysstærk, heller ikke i “outdoor mode”, og selv det fremragende værktøj ASUS Splendid, som brugeren kan kalibrere skærmen meget præcist med, er ikke til megen hjælp.

Ydelsen er helt i bund. Med et Geekbench 3 resultat på 329 (single-core) og 441 point (multi-core) er Fonepad simpelthen alt for sløv og tung at danse med, og efter vores mening er det ikke noget, som muligheden for at udvide hukommelsen kan opveje. Retfærdigvis skal det siges, at Fonepad klarer sig en del bedre i Browsermark 2 testen, hvor den scorer 1.986 point.

Endnu et hak i tuden skal Fonepad have for en netværksdel, der ikke helt virker efter hensigten. Vi oplevede således gang på gang problemer med såkaldt hand-over mellem Wi-Fi og mobilt internet via 3G. Har man aktiveret Wi-Fi i Android, skal systemet fungere sådan, at tablet-computeren foretrækker Wi-Fi-netværket, hvis det er tilgængeligt, og når man så igen bevæger sig udenfor, genoprettes 3G-forbindelsen automatisk. Bare ikke med Fonepad, som konsekvent ikke kunne håndtere genoprettelsen af forbindelsen til det mobile internet. Det hjalp ikke engang at slukke og tænde for mobildata i indstillingerne. Kun efter en genstart af enheden kunne man igen få kontakt til 3G-netværket. Mildest talt irriterende!

Stor ros skal Fonepad til gengæld have for en fremragende lydkvalitet, som er drevet af ASUS’ egen SonicMaster-software. Og det endda uden B&O’s ICEpower-forstærker, som ellers sidder i mange af de ASUS-enheder, der er udstyret med SonicMaster. Kort og godt er det en fornøjelse at lytte til musik på Fonepad, som byder på kraft og dynamik samt masser af EQ-indstillinger, så brugeren selv kan skrue på lyden.

Annonce

Konklusion
Men den gode lyd og muligheden for at udvide hukommelsen er også de eneste positive ting, vi kan komme i tanke om. Fonepad har problemer med netværksdelen, skærmen er under al kritik, og enheden yder simpelthen så langsomt, at man skal være væbnet med stor tålmodighed for at synes, det er morsomt.

Denne phablet er bare ikke særlig fantastisk, og vi må råde til, at man hiver lidt flere penge op af lommen og køber et af de andre produkter i denne test.

Også i denne test:

Sony Xperia Z Ultra

En kæmpe sejr for Sony

Testens største phablet er også den bedste. Og så er den sågar til at betale.

Lyden er fremragende, også når man telefonerer! Skærmen er decideret smuk at se på, og telefonen yder lynhurtigt. Det skader heller ikke, at prisen er absolut rimelig.
Den er virkelig stor, selv af en phablet at være. Og kameraet er middelmådigt.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Note 3

Bedst til produktivitet

Samsungs hybrid af tablet og mobil er den mest finpudsede og praktiske hidtil.

Den enorme skærm er skarp og gengiver farverne korrekt. Pennen gør enheden mere brugervenlig, og ydeevnen er høj.
Kameraet er ikke det bedste i svagt lys, og kvalitetsfølelsen kunne være bedre, prisen taget i betragtning.
Læs hele testen

Nokia Lumia 1520

Fotografens yndling

Nokia Lumia 1520 kræver måske tilvænning, hvis man ikke kender Windows Phone platformen, men ellers er vi tæt på at have fundet testens bedste phablet.

Skærmen byder på Full HD-opløsning og er virkelig flot, men kameraet tager endnu flottere billeder og giver brugeren masser af muligheder. Designet er robust, og kvaliteten høj.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS.
Læs hele testen

LG G Flex

Buet teknisk opvisning

LG imponerer med ny teknologi, men G Flex er mere opsigtsvækkende end praktisk.

Stor skærm med gode farver, fremragende lyd. Ydelse i top og praktiske funktioner.
Lavopløst skærm, og kameraet mangler billedstabilisering. Noget stor, og den buede form giver ingen direkte fordele.
Læs hele testen

HTC One max

Alle gode gange tre

HTC One max er tredje inkarnation af det taiwanske firmas flagskibsmodel. Denne gang med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Man kan næsten blive afhængig af den store og flotte Full HD-skærm på 5,9 tommer, og da lageret nu endelig kan udvides med microSD-kort, har man også plads til alt sit indhold.
Beats Audio har droppet samarbejdet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Øv! Fingeraftryksscanneren er en god idé, men er upraktisk placeret og virker derfor ikke helt efter hensigten.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *