TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Nokia Lumia 1520

Fotografens yndling

Nokia Lumia 1520 kræver måske tilvænning, hvis man ikke kender Windows Phone platformen, men ellers er vi tæt på at have fundet testens bedste phablet.

Af / 13/04/2014 - 13:57
Nokia Lumia 1520

Lyd & Billede mener

  • Skærmen byder på Full HD-opløsning og er virkelig flot, men kameraet tager endnu flottere billeder og giver brugeren masser af muligheder. Designet er robust, og kvaliteten høj.
  • Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS.

Det typiske Lumia-design, det vil sige unibody og monoblock udført i robust polykarbonat-plastic, bare større. Det er nok den mest præcise beskrivelse af Nokias første phablet, Lumia 1520. Så kvaliteten fejler altså ikke noget.

Skærmen er på 6 tommer, hvilket er helt normalt for phablet-formatet, men den største, vi har set på en af Nokias Lumia-modeller. Men hvor alle tidligere Lumia-modeller har haft en skærmopløsning på 1280 x 768p eller mindre, så bliver der faktisk gjort god brug af den højere Full HD-opløsning på 1920 x 1080p på Nokia Lumia 1520. Det betyder bl.a., at den efterhånden velkendte flise-hjemmeskærm har fået plads til en ekstra række med de dynamiske felter. Det giver måske ikke just bedre overblik, men telefonen bliver i hvert fald mere personlig på den måde, og man får plads til flere apps.

Ligesom den første Windows Phone 8 model fra Nokia, murstenen Lumia 920, kommer Lumia 1520 med et panel af IPS-typen. Det giver en hvid, der er mere hvid end på skærme af AMOLED-typen, som Nokia f.eks. bruger på Lumia 925. Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, men vi synes bedre om IPS-skærmene og mener, at Nokia har truffet det rigtige valg til den store telefon.

Kameraet er også i en klasse for sig, selv om det selvfølgelig ikke kan hamle op med det 41 megapixel monster, der sidder i den mindre fætter, Lumia 1020, som vi testede for nylig. Men 20 megapixel med en hel masse muligheder – herunder manuel indstilling af fokus, eksponering og hvidbalance – samt OIS giver gode billeder, der tilmed kan gemmes i råformat, og de mange apps med endnu flere kamerafunktioner, som følger med i pakken, gør Lumia 1520 til en rigtig foto-phablet. Nok den bedste på markedet på lige præcis dét punkt.

Lydkvaliteten er glimrende, og lyden kan justeres efter personlig smag både via indbygget equalizer og Dolby Headphone lydforbedring. Men også lydkvaliteten, når man faktisk taler i telefonen, er særdeles god.

Annonce

Windows Phone understøtter ikke vores sædvanlige benchmark-værktøj, Geekbench 3, så vi har ikke kunnet tage temperaturen på ydelsen på den måde. Alligevel tør vi godt skrive under på, at ydelsen er i orden. Andre topmodeller med Windows Phone, f.eks. Lumia 925 og Lumia 1020, er udstyret med dual-core processorer, hvilket er mere end rigeligt til at køre det velprogrammerede operativsystem fra Microsoft.

En Snapdragon 800 quad-core processor er i den sammenhæng nærmest overkill, men det er, hvad Nokia har puttet under hjelmen på Lumia 1520. Jo tak, vi kan ikke klage over hastigheden.

Konklusion
Windows Phone har endnu ikke fået samme tag i markedet som konkurrenterne iOS og Android. Selv om det faktisk er tæt på, at Windows Phone kan overhale iOS i nogle markeder, hvad angår markedsandel, så er der ikke helt så mange apps til Microsofts mobile operativsystem, og det må man leve med, hvis man vælger Nokia Lumia 1520.

Når det er sagt, så har vi her at gøre med et virkeligt kvalitetsprodukt med glimrende skærm og billedkvalitet, god lyd og høj ydelse. Og hvis kameraet betyder meget, men man også vil have en phablet, så er det Nokia Lumia 1520, man skal købe.

Også i denne test:

Sony Xperia Z Ultra

En kæmpe sejr for Sony

Testens største phablet er også den bedste. Og så er den sågar til at betale.

Lyden er fremragende, også når man telefonerer! Skærmen er decideret smuk at se på, og telefonen yder lynhurtigt. Det skader heller ikke, at prisen er absolut rimelig.
Den er virkelig stor, selv af en phablet at være. Og kameraet er middelmådigt.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Note 3

Bedst til produktivitet

Samsungs hybrid af tablet og mobil er den mest finpudsede og praktiske hidtil.

Den enorme skærm er skarp og gengiver farverne korrekt. Pennen gør enheden mere brugervenlig, og ydeevnen er høj.
Kameraet er ikke det bedste i svagt lys, og kvalitetsfølelsen kunne være bedre, prisen taget i betragtning.
Læs hele testen

LG G Flex

Buet teknisk opvisning

LG imponerer med ny teknologi, men G Flex er mere opsigtsvækkende end praktisk.

Stor skærm med gode farver, fremragende lyd. Ydelse i top og praktiske funktioner.
Lavopløst skærm, og kameraet mangler billedstabilisering. Noget stor, og den buede form giver ingen direkte fordele.
Læs hele testen

HTC One max

Alle gode gange tre

HTC One max er tredje inkarnation af det taiwanske firmas flagskibsmodel. Denne gang med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Man kan næsten blive afhængig af den store og flotte Full HD-skærm på 5,9 tommer, og da lageret nu endelig kan udvides med microSD-kort, har man også plads til alt sit indhold.
Beats Audio har droppet samarbejdet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Øv! Fingeraftryksscanneren er en god idé, men er upraktisk placeret og virker derfor ikke helt efter hensigten.
Læs hele testen

ASUS Fonepad

Ikke helt vellykket

Med Fonepad leverer ASUS en rigtig billig tablet, som du også kan bruge som mobiltelefon. Men det er faktisk ikke nogen særlig god idé.

Hukommelsen kan udvides via microSD-kort, og på grund af ASUS SonicMaster er medielyden fremragende.
Skærmen er lyssvag med elendig berøringsfølsomhed. Enheden er for langsom, og vi oplever netværksproblemer ved hand-over mellem Wi-Fi og 3G.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce