Ethvert anlæg, der indeholder en NAD-forstærker og højttalere fra Bowers & Wilkins, kan få mundvandet til at løbe på entusiasterne. Her er det netop sådan en kombination, der udgør testens næstdyreste anlæg.
Vi har testet både forstærkeren og højttalerne tidligere og havde store forventninger til kombinationen. For her får man meget for pengene. Lad os tage højttalerne først. B&W’s kompakte tovejshøjttaler har den karakteristiske gule kevlarmembran i bassen kombineret med en aluminiumdiskant.
At drive de relativt ineffektive højttalere (87 dB følsomhed) kræver alle de 50 watt effekt, som NAD-forstærkeren besidder. Men siden vi taler NAD-watt, siger tallene ikke alverden. Det er praksis, der tæller.
Forstærkeren er en moderne udgave af den klassiske NAD 3020. Med analoge indgange – også pladespillerindgang – men C338 er desuden trådløs. Enten med Bluetooth eller Chromecast via Wi-Fi. Med en Bluetooth-app fra NAD kan man betjene forstærkeren fra mobilen.
To antenner stikker op fra bagsiden. Der er også to analoge RCA-indgange, den nævnte pladespillerindgang til MM-pickup, en subwoofer-udgang samt to optiske og to koaksiale digitalindgange. Der er derimod ingen USB DAC-indgang med understøttelse af højopløst lyd. Så skal man i stedet vælge den dyrere NAD C368, som har udskiftelige moduler med ekstra indgange.
Opsætning og daglig brug er så enkelt, som det kan blive. Der er ikke meget, der skal konfigureres, før man kan spille musik. En knap på fronten mærket Bass EQ kan bruges, hvis man vil kompensere for manglende bas fra små højttalere.
Det er dog ikke nødvendigt med B&W 685 S2.
Lydkvalitet
Kombinationen NAD og Bowers & Wilkins giver en rigtig god sammenhæng i lydbilledet, men det sprudler ikke just af engagement. En tør, næsten neutral og meget stram basgengivelse med glimrende definition trækker op, mens mellemtonen lyder lidt for anæmisk og afslappet til, at vi lader os overbevise.
Lyden kan virke lidt indelukket, for detaljerne kommer ikke er særlig godt frem på denne kombination, og vi sidder og venter på, at musikken skal tage os med storm. Det sker bare ikke.
Der er et uforløst potentiale her, som måske kan løses med en anden kombination af forstærker og højttaler. Så vi koblede KEF Q150 til i stedet. Det åbnede lydbilledet op og gav os mærkbart mere fokuseret lyd, tydeligere detaljegengivelse og et mere åbent lydbillede.
Også i denne test:
Pioneer X-HM86D
Veludrustet grå mus
Et kompakt og veludstyret anlæg, der desværre ikke indfrier på det vigtigste.
Onkyo R-N855 + Klipsch RP-150M
Mere power, tak
Højttalere fra Klipsch parret med Onkyo-elektronik plejer at være en sikker kombination, men her mangler der noget.
Sonos Play:5 II
Bedst til multirum
Få om nogen kan lave multirumslyd som Sonos. Men hvor hi-fi er topmodellen Play:5 egentlig?
EC Living Tana SL-1 og L-1
Multirum med hi-fi-kvalitet
EC Living Tana har den nødvendige varme og fyldige lyd, man forventer af ægte hi-fi.
Yamaha MusicCast MCR-N870D
Et fuldgyldigt hi-fi-anlæg
Yamaha-anlægget er næsten komplet og spiller kanongodt.
Marantz M-CR611 + KEF Q150
Vellykket kombination
Marantz/KEF-anlægget er pænt at se på og let at betjene, og lyden sidder lige i øret!
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer