Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F

Vægkunst á la Dali

Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.

Plus
Distinkt lyd Duer uden subwoofer
Minus
Kasseagtige kabinetter Ikke opløsning som de bedste

Vægmodellen fra danske Dali har to diskantelementer – en dome- og en bånddiskant – hvilket kan give lavere forvrængning, fordi hvert diskantelement har et mere tilpasset arbejdsområde.

Højttalerne kommer som et symmetrisk par, hvor hver af dem er vinklet indad mod lyttepositionen for at få en mere korrekt akse. Sørg for at placere hver højttaler på den rigtige side.

Kabinetterne rager godt ud fra væggen. Fordelen er større kabinetvolumen og dermed mere bas og fyldigere lyd. Ulempen er, at det ikke er så elegant sammen med fladskærmen, men stadig et hak pænere end reolhøjttalere hængt op på væggen.

Brugervenlighed
At vægmontere højttalerne tage mindre tid end at sige “Dali Ikon On-Wall MK 2”. Skru en skrue ind i væggen og hæng dem op. At skjule kablerne kræver selvfølgelig lidt mere arbejde.

På bagsiden af højttalerne sidder et par veldimensionerede terminaler til spader , afisolerede kabler eller bananstik. Sidstnævnte kan være en udfordring, da de rager ud og gør vægmontering vanskeligt.

Subwooferen E-12 F er ganske stor og tager sin del af synsfeltet. Den virker mindre prangende i hvid højglans, men det hiver 300 kroner mere ud af budgettet. Den indstilles let på bagsiden. I vores lytterum virkede det fint med delefrekvensen sat et sted mellem 80 og 100 Hz.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Lydkvalitet
Med Daft Punks seneste electro-funk album pumpende ud af forstærkeren slår det os, at Dali-højttalerne faktisk også kan byde på noget basgengivelse uden subwoofer. For selv om bassen ikke er dyb, er den med til at give lilletrommen og de lyseste tamtammer masser af punch. Elbassen har også et godt groove. Tonebalancen er god, og har du ikke lyst til en subwoofer, bør du overveje dette sæt.

Endnu bedre og mere funky bliver det dog med den store subwoofer E-12 F, som giver godt med tryk og går pænt i dybden. Bare sørg for, at den ikke indstilles for højt i forhold til højttalerne, da det kan lyde lidt monotont med noget kabinetfarvning, som så bliver hørbart.

Højttalerne lyder overraskende åbent og klart. Både vokoder-stemmen på “Game of Love” og Pharrell Williams’ stemme på sommerens store hit “Get Lucky” gengives distinkt og velartikuleret. I diskantområdet har highhatten og kantslaget på lilletrommen godt med attack, og højttalerne er i det hele taget meget fokuserede i det øvre register.

Måske endda lidt overfokuserede, for der kan til tider være lidt for meget energi i sibilanterne. Heather Novas ellers så smukke og luftige stemme får lidt overdrevne s’er og mangler MartinLogans og Audiovectors opløsning. Det samme må siges om klaverspillet fra Dena Piano Duo på Mozart/Grieg vol. II. Tangenterne danser let og legende, med god krop nedadtil i registeret og god sammenhæng. Men med lidt få klangnuancer, og lydbilledet har ikke det samme perspektiv som de bedste.

Konklusion
Dali Ikon On-Wall MK2 kan spille alene uden subwoofer takket være et større kabinet end de fladeste højttalere, som giver dem lidt mere bas. Til gengæld rager de noget længere ud fra væggen.

Dali-højttalerne har en let og fri spillestil med klare og distinkte overtoner. Lidt for meget energi i diskanten, men ikke voldsomt. Og med den rette forstærker (f.eks. Denon) kan det nedtones.

Sammen med subwooferen E-12 F er bassen meget standhaftig og rytmisk. Den lave samlede pris gør denne pakke til et rigtig godt køb.

Bedste pris på Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:
  • 2½-vejs trykkammer
  • 28 mm dome + 45 mm bånddiskant
  • 6,5" bas
  • Frekvensområde: 58 Hz – 30 kHz (-3 dB)
  • Impedans: 6 ohm
  • Følsomhed: 88,5 dB
  • Subwoofer: 12" bas m. 300 W forstærker
Pris: 9097,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater beslutter sig for at røve en sydamerikansk narkobaron. Det går helt ikke helt efter planen.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.

Lysstærk Leica 35 mm

Her er den første vidvinkel til Leicas SL full-frame-kameraer.

Test
IKEA TRÅDFRI Sæt med udtag

Tænd og sluk med mere

Gør dum elektronik lidt smartere. Især sammen med TRÅDFRI Gateway.

Test
IKEA TRÅDFRI Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Skal man have mest muligt ud af sine TRÅDFRI Smart Home-produkter, kommer man ikke uden om TRÅDFRI Gateway.

Gruppetest
5 gaming-tastaturer

Fingeren på fyr-knappen

Luftfartsmaterialer og toptunet finmekanik er, hvad der skal til, hvis du vil komme sejrende ud af kampen på skærmen. Vi har lagt hånd på fem af de bedste mekaniske tastaturer til spil.

Sigma udsender objektiver til Panasonic og Leica

11 nye Art-objektiver til full-frame-kameraer med L-fatning.

Skarpere portrætobjektiv fra Sony

Det lysstærke 135 mm f/1.8 er lavet til full-frame-kameraer.

10 mm ultravidvinkel til full-frame

Supervidvinkel til de største kameraer.

Test
Nikon Nikkor Z 50 mm f/1.8 S

Nikons skarpeste 50 mm

Nikons bedste objektiv er en følsom 50-millimeter.