TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub

Lad musikken svæve!

Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.

Af / 17/09/2013 - 15:30
Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub

Lyd & Billede mener

  • Superb opløsning Fremragende tonekvalitet
  • Subwoofer bedst med surround-receiver

Det er MartinLogan Motion SLM, der løber med prisen for testens bedste look. De vejer kun 3 kilo; alligevel ser de både dyre og elegante ud med deres flotte linjer, børstede aluminiumfront og eksklusive bånddiskant i midten.

Elementerne er placeret symmetrisk, så højttaleren kan monteres sidelæns og bruges som centerhøjttaler i en 5.1-opsætning. Af de fire bas-elementer monteret parvis på hver side af den eksklusive bånddiskant er to af dem i drift, mens de to andre er passive slaver, der fungerer som basreflekser for at udjævne trykforskelle i kabinettet, når højttalerne slås til og fra.

At højttalerne kun går til 110 Hz i basområdet, gør at de ikke lyder komplet uden subwoofer. Til det formål har vi fået tilsendt Dynamo 700w med 10 tommers bas-element, der som udgangspunkt sidder i bunden og retter baslyden nedad. Men fødderne kan flyttes, så subwooferen kan lægges ned og spille lyden ud i rummet i stedet. Det fungerede bedst for os. Lydsignalet til subwooferen kan i øvrigt overføres trådløst. Modtageren er indbygget i sub’en, og sender medfølger.

Brugervenlighed
Ligesom Klipsch G-28 er MartinLogan SLM en LCR-højttaler, der er symmetrisk og kan agere både venstre, center- og højre højttaler. Bordbeslag medfølger til vandret placering, mens højttalere kan hænges lodret på en skrue i væggen. Tre kilo pr. højttaler er ikke meget, men hvis du har gipsvægge, bør skruen alligevel forankres.

Subwooferen viser sig at byde på visse problemer. Det virker, som om signalet forsinkes noget i subwooferen, og det fasegab, der opstår i frekvensovergangen mellem subwoofer og højttalere, kan ikke lige fikses ved at justere fasen bag på subwooferen. Så hvis du køber Dynamo 700w, anbefaler vi en surround-receiver eller en digital stereoforstærker med tilsvarende mulighed for at indstille forsinkelse på de enkelte kanaler.

Annonce

Lydkvalitet
Et flygel er ikke bare sådan lige at gengive, og to samtidig er dobbelt så svært. Alligevel lykkes det MartinLogan at genskabe lyden af de to klaverer i Dena Piano Duos Grieg- og Mozart-fortolkninger. Og hvor Dalis overtonegengivelse er sprød og distinkt, men mangler noget opløsning, har MartinLogan det hele og lidt til i diskantområdet. Højttalerne har en fabelagtig udklingning af overtonerne, og de mange klanglag i det vigtige mellemregister kommer godt frem. Opløsningen er superb! Vi mangler bare lidt mere pondus i bunden fra klavererne.

Det bekræftes yderligere af Daft Punks electro-funk, der gengives med flot dynamik og glimrende opløsning fra mellemtonen og op, og med en stor og massiv dybbas fra subwooferen, men uden at vi helt får mellembassen på plads. Der er en faseforskydning, som gør, at bastonerne mister definition. Det løser sig med en surround-receiver.

Konklusion
MartinLogan Motion SLM er eksklusive væghøjttalere med glimrende opløsning i hele toneområdet. De tager enhver udfordring i stiv arm, både komplekst og hurtigt klaverspil og vokale kraftpræstationer. Dynamikken er rigtig god, og højttalerne får de mange klanglag i musikken frem.

Subwooferen graver dybt ned i basområdet i forhold til sin kompakte størrelse og henter bastonerne frem. Men signalet kommer ud med en lille tidsforskydning, hvilket gør den vanskelig at integrere ordentligt med højttalerne. Derfor anbefaler vi den med en surround-receiver eller en anden forstærker, der kan sætte individuel forsinkelse på højttalere og subwoofer.

Også i denne test:

Audiovector On-Wall + Ki-Sub

Ægte hi-fi på væggen

Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!

Nydelig sammenhæng Flot opløsning Groovy bas
Meget lidt
Læs hele testen

System Audio Exact

Væghøjttalere for voksne

Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.

Fyldig og dynamisk lyd Saftig basgengivelse
Store og tunge
Læs hele testen

Klipsch G-28 + SW-308 SUB

Tændrør

Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.

Sprudlende dynamik Spiller højt med svag forstærker
Mangler lidt opløsning
Læs hele testen

Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F

Vægkunst á la Dali

Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.

Distinkt lyd Duer uden subwoofer
Kasseagtige kabinetter Ikke opløsning som de bedste
Læs hele testen

KEF T301 + T-2 subwoofer

Flade højttalere, flad lyd?

Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …

Elegant design Gennemtænkt montering
Fladt lydbillede Tynd mellemtone
Læs hele testen

DLS Flatbox + Flatsub 8

Vellyd og vægpryd

DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.

Vellydende og lette at montere Velintegreret subwoofer
Klemmeterminaler
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Milepæl for Buchardt

Tung high-end fra Dali i et pænere format

Ny leder i budgetklassen

En åbenbaring

Sonos Arc Ultra tager lyden til nye højder

Skræddersyet muskelbundt

Lyden af dansk storhed

Fugl Fønix

Soundbar, højttaler og møbel: Tre ting på én gang

Technics knock out

Blæser dine ører af!

Årets bedste soundbar fra Samsung?