annonce
annonce
annonce
TEST:

Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub

annonce

Lad musikken svæve!

Tilføj som favorit
Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.
Plus lbadvantages
Superb opløsning Fremragende tonekvalitet
Minus lbdisadvantages
Subwoofer bedst med surround-receiver

Det er MartinLogan Motion SLM, der løber med prisen for testens bedste look. De vejer kun 3 kilo; alligevel ser de både dyre og elegante ud med deres flotte linjer, børstede aluminiumfront og eksklusive bånddiskant i midten.

Elementerne er placeret symmetrisk, så højttaleren kan monteres sidelæns og bruges som centerhøjttaler i en 5.1-opsætning. Af de fire bas-elementer monteret parvis på hver side af den eksklusive bånddiskant er to af dem i drift, mens de to andre er passive slaver, der fungerer som basreflekser for at udjævne trykforskelle i kabinettet, når højttalerne slås til og fra.

At højttalerne kun går til 110 Hz i basområdet, gør at de ikke lyder komplet uden subwoofer. Til det formål har vi fået tilsendt Dynamo 700w med 10 tommers bas-element, der som udgangspunkt sidder i bunden og retter baslyden nedad. Men fødderne kan flyttes, så subwooferen kan lægges ned og spille lyden ud i rummet i stedet. Det fungerede bedst for os. Lydsignalet til subwooferen kan i øvrigt overføres trådløst. Modtageren er indbygget i sub’en, og sender medfølger.

Brugervenlighed
Ligesom Klipsch G-28 er MartinLogan SLM en LCR-højttaler, der er symmetrisk og kan agere både venstre, center- og højre højttaler. Bordbeslag medfølger til vandret placering, mens højttalere kan hænges lodret på en skrue i væggen. Tre kilo pr. højttaler er ikke meget, men hvis du har gipsvægge, bør skruen alligevel forankres.

Subwooferen viser sig at byde på visse problemer. Det virker, som om signalet forsinkes noget i subwooferen, og det fasegab, der opstår i frekvensovergangen mellem subwoofer og højttalere, kan ikke lige fikses ved at justere fasen bag på subwooferen. Så hvis du køber Dynamo 700w, anbefaler vi en surround-receiver eller en digital stereoforstærker med tilsvarende mulighed for at indstille forsinkelse på de enkelte kanaler.

Lydkvalitet
Et flygel er ikke bare sådan lige at gengive, og to samtidig er dobbelt så svært. Alligevel lykkes det MartinLogan at genskabe lyden af de to klaverer i Dena Piano Duos Grieg- og Mozart-fortolkninger. Og hvor Dalis overtonegengivelse er sprød og distinkt, men mangler noget opløsning, har MartinLogan det hele og lidt til i diskantområdet. Højttalerne har en fabelagtig udklingning af overtonerne, og de mange klanglag i det vigtige mellemregister kommer godt frem. Opløsningen er superb! Vi mangler bare lidt mere pondus i bunden fra klavererne.

Det bekræftes yderligere af Daft Punks electro-funk, der gengives med flot dynamik og glimrende opløsning fra mellemtonen og op, og med en stor og massiv dybbas fra subwooferen, men uden at vi helt får mellembassen på plads. Der er en faseforskydning, som gør, at bastonerne mister definition. Det løser sig med en surround-receiver.

Konklusion
MartinLogan Motion SLM er eksklusive væghøjttalere med glimrende opløsning i hele toneområdet. De tager enhver udfordring i stiv arm, både komplekst og hurtigt klaverspil og vokale kraftpræstationer. Dynamikken er rigtig god, og højttalerne får de mange klanglag i musikken frem.

Subwooferen graver dybt ned i basområdet i forhold til sin kompakte størrelse og henter bastonerne frem. Men signalet kommer ud med en lille tidsforskydning, hvilket gør den vanskelig at integrere ordentligt med højttalerne. Derfor anbefaler vi den med en surround-receiver eller en anden forstærker, der kan sætte individuel forsinkelse på højttalere og subwoofer.

Bliv abonnent for at læse videre.
Allerede abonnent Log ind

Fuld digital adgang


4 uger for 0 ,-
Pris pr.måned: kr 49. Ingen bindingstid.

Prøv i 4 uger for 0,-
Inkluderer:
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


1 år (11 numre) for 660,-
Velkomstgave: KYGO E4/1000

Få print + digital
Inkluderer:
 • 11 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Velkomstgave: KYGO E4/1000 BT
 • Digitaludgaven
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


1 år (11 numre) for 1049,-
Velkomstgave: KYGO A4/300 BT

Få print + digital
Inkluderer:
 • 11 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Velkomstgave: KYGO A4/300 BT
 • Digitaludgaven
 • Ny film fra sfanytime.com hver måned
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer

Print + fuld digital adgang


6 måneder (6 numre) for 369,-
Få print + digital
Inkluderer:
 • 6 numre af printudgaven af Lyd & Billede med posten
 • Adgang til alle tests på lydogbillede.dk
 • Ugentligt nyhedsbrev
 • Vores testdatabase bestående af tusindvis af produkter
 • Gem dine yndlingsartikler
 • Alle nyheder, anmeldelser og guides
 • Vores journalisters analyser og kommentarer
 • 2-vejs basrefleks
 • 1,4" bånddiskant
 • 2 x 4" bas
 • 2 x 4" radiatorbas
 • Frekvensområde: 110 Hz – 25 kHz (± 3dB)
 • Impedans: 4 ohm
 • Følsomhed: 94 dB
 • Subwoofer: 10" bas m. 120 W forstærker

Pris: 15900 kr
Bedste pris på Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  7 væghøjttalere
  Også i denne test:
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Ægte hi-fi på væggen
  Audiovector On-Wall Super er den mest overkommelige væghøjttaler fra den danske hi-fi-producent. En kæk sag, der rager 9 cm ud fra væggen og indeholder et enkelt bas-element og en dome-diskant. Af udseende ligner den en afskåret front fra den kompakthøjttaler-model, som den er bygget over – S1 Super. Diskantelementet er det samme, mens bas-elementet er tilpasset vægmontering. Audiovector anvender et såkaldt dynamisk Feed Forward-princip i delefilteret for at øge højttalerens effektivitet og gøre den nemmere at drive. Opgivet til at strække sig ned til 58 Hz i bassen kan den muligvis klare sig uden hjælp fra subwooferen, men dybbas får…...
  System Audio Exact
  Væghøjttalere for voksne
  Dansk Audio System er kendt for deres innovative højttalerløsninger, og chefkonstruktør Ole Witthöft går ofte en anden vej end andre producenter. Netop det er Exact et godt eksempel på. Denne granvoksne højttaler er tænkt som en kompromisløs væg- og fronthøjttaler såvel som centerhøjttaler til SA’s topmodel blandt gulvhøjttalerne, Explorer. Og det koster: Den er blandt de dyreste kandidater i testen, selv uden aktiv subwoofer. Brugervenlighed Da vi pakker Exact ud, står det klart, at det her er højttalere af en lidt anden kaliber end de andre i testen. De er fysisk store, og vægten på 12 kg stykket tilsiger, at…...
  Klipsch G-28 + SW-308 SUB
  Tændrør
  Af de seks små bas-elementer i hver højttaler er kun to i realiteten tilsluttet, mens de fire andre er passive slavemembraner. Slaveenhederne giver et tilskud i den dybeste ende af basspektret og fungerer på samme måde som en basrefleksport, men uden basportens ulemper i form af vindstøj og udstråling ved højere frekvenser. Klipsch har altid svoret til hornladede diskanter, og det har de ikke tænkt sig at holde op med. En kompressionsdriver med  titaniummembran er monteret i et kvadratisk horn, som er buet 90 grader på alle leder for at give større effektivitet og mere kontrolleret spredning. Brugervenlighed Klipsch Gallery…...
  Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
  Vægkunst á la Dali
  Vægmodellen fra danske Dali har to diskantelementer – en dome- og en bånddiskant – hvilket kan give lavere forvrængning, fordi hvert diskantelement har et mere tilpasset arbejdsområde. Højttalerne kommer som et symmetrisk par, hvor hver af dem er vinklet indad mod lyttepositionen for at få en mere korrekt akse. Sørg for at placere hver højttaler på den rigtige side. Kabinetterne rager godt ud fra væggen. Fordelen er større kabinetvolumen og dermed mere bas og fyldigere lyd. Ulempen er, at det ikke er så elegant sammen med fladskærmen, men stadig et hak pænere end reolhøjttalere hængt op på væggen. Brugervenlighed At…...
  KEF T301 + T-2 subwoofer
  Flade højttalere, flad lyd?
  T-serien er KEF’s bud på diskrete hjemmebiograf-højttalere, hvor hensigten har været at matche papirtynde LED-fladskærme. Til dette formål er der udviklet nye højttaler-elementer med en ekstremt tynd profil. De ekstra flade bas- og diskantelementer bidrager også til at stive “kabinettet” – som kun måler 35 mm i dybden – af. Højttalerne fås både i hvid og sort med matchende stoffront. Brugervenlighed KEF T301 er et imponerende stykke industrielt design i en flot og gennemtænkt udførelse. Selve højttaleren kan i princippet hænges på væggen med kun én skrue, men for en sikkerheds skyld medfølger et robust metalbeslag, der giver bedre forankring…...
  DLS Flatbox + Flatsub 8
  Vellyd og vægpryd
  DLS er måske bedst kendt for deres vellydende bil-stereohøjttalere, men har efterhånden også fået foden indenfor i hi-fi-verdenen. Den sidste tid har den svenske fabrik specialiseret sig i moderne væghøjttalere. Flatbox-serien består af en række højttalermodeller, som alle kan hænges på væggen. De modeller, vi har valgt til denne test, Flatbox Large og Flatsub 8, hører til i den øverste ende af serien, men er stadig ganske moderat prissat. Brugervenlighed Flatbox Large er flot udført i hvid eller sort pianolak, og meget let at montere. En godt forankret skrue er nok til at hænge dem op. Højttalerne har klemmeterminaler på…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Skriv et svar

  Læs også

  Sonus faber lancerer Olympica Nova

  Sonus faber lancerer Olympica Nova

  Hvis de spiller lige så godt, som de ser ud, har vi noget at glæde os til.Tilføj som favorit
  IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

  IFA 2019: Endelig en bærbar højttaler fra Sonos

  Rygterne viste sig at tale sandt: Sonos lancerer deres første bærbare højttaler under IFA! Sonos Move kommer her i september.Tilføj som favorit
  Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

  Beosound Stage er Bang & Olufsens første soundbar

  Og den bliver faktisk vanvittig billig (af B&O at være)!Tilføj som favorit
  Como Audio Speakeasy Stereo

  Como Audio Speakeasy Stereo

  Como Audio SpeakEasy Stereo er først ude med stemmestyring i stereo, men har andre mangler.

  Tilføj som favorit
  The New Soundboks

  The New Soundboks

  Tredje udgave af danske Soundboks er vildere, højere – og I kan lave en bande sammen!

  Tilføj som favorit
  360 graders lyd fra Bose

  360 graders lyd fra Bose

  Den er bærbar, den kan spille i 12 timer – og du kan snakke til den.Tilføj som favorit
  Fornyet kubehøjttaler fra Naim

  Fornyet kubehøjttaler fra Naim

  Den bedste bordhøjttaler til under 10.000 kroner er blevet endnu bedre.Tilføj som favorit
  IKEA Symfonisk

  IKEA Symfonisk

  En smart introduktion til det bedste multirumssystem – til en meget attraktiv pris.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu