TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

test: Asus Gr8 TO222

Smæk for skillingen

Et beskedent budget behøver ikke at betyde langsomme, hakkende spil.

Af / 16/02/2018 - 14:44
Asus Gr8 TO222

Home mener

  • Ultrakompakt “konsol”. Glimrende ydelse til en rørende pris.
  • Kun i5-processor. De tungeste spil kan ikke køres i den højeste indstilling.

Asus Gr8 er en ultrakompakt gaming-computer med indbygget ironisk ordspil i navnet, der udtales “Great”. For fysisk er den alt andet end stor. Den fylder mindre end et par gammeldags analoge telefonbøger og er ganske elegant, når den knejser på skrivebordet i kileformet sort/kobber-look.

På fronten finder man bøsninger til hovedtelefoner og mikrofon samt to USB-porte. På bagsiden er der flere USB-porte og Ethernet-tilslutning (men der er selvfølgelig også indbygget hurtig Wi-Fi). Man kan tilslutte hele tre skærme på én gang: To via HDMI og en via DisplayPort.

Asus Gr8 II fås i adskillige konfigurationer med forskellig hastighed og pris. Den testede model var udstyret med en Intel Core i5-processor på 3,5 GHz og 8 gigabyte ram. Det er lige akkurat nok til at sikre en rimelig ydelse, selv om en tilsvarende i7-processor og 16 gigabyte ram ville have været bedre. Men til prisen må der indgås en del kompromiser.

Grafikkortet er udstyret med en Nvidia GeForce GTX 1060-processor med 3 gigabyte grafik-ram. Det giver en ydelse på linje med de bedste modeller fra forrige generation. Hvis du planlægger at spille Battlefield 1 og andre nye, supertunge spil, må du regne med at skrue lidt ned for grafikindstillingerne, men det vil stadig se godt nok ud endda. Og skal du “bare” spille Counter-Strike eller League of Legends, bliver det rent overkill.

GR8 II Back 28485
Asus Gr8 II fylder ikke meget, men giver glimrende ydelse i et meget kompakt – og egentlig ganske elegant – kabinet.

 

Annonce

Benchmarks

Størrelsen til trods er der godt med kræfter i den lille Asus Gr8 II. I den tunge 3DMark Time Spy-test opnår den en score på 3.726. Det svarer til den dobbelt så dyre MSi GS 73VR. Men dér får man retfærdigvis også en 4K-skærm og et tastatur med i købet. Cinebench-testen viser med et resultat på 112 fps, at Gr8 II sagtens ville kunne klare grafisk arbejde, hvis du valgte at tage den med på jobbet.

I de mere generelle tests klarer maskinen sig også fuldt ud respektabelt. Geekbench 4-testen kommer ud med en score på henholdsvis 4.164 (single-core) og 12.349 (multi-core). Det er kun en anelse langsommere end pc’er med den dyrere Intel Core i7-processor.

Læsehastigheden på SSD-drevet blev målt til 275 megabyte i sekundet. Sammenlignet med de bedste gaming-bærbare, der klarer 1-1,5 GB/s, er det ikke nogen fest. Men i praksis er det helt acceptabelt.

Konklusion

Der findes gaming-bærbare med bedre ydelse end Asus GR8 II, men de koster flere gange så meget. Og sidste års kostbare supermaskiner er i dag langt langsommere end en budgetmaskine som denne. Som begyndermaskine eller som alternativ til en spilkonsol er der er ikke meget at udsætte på den. Det skulle da lige være, at grafikkortet ikke kan opgraderes uden videre. Og så at man får endnu mere smæk for skillingen, hvis man lægger et par tusind kroner mere på bordet.

Også i denne test:

MSi Trident 3 VR7RC-241EU

Konsol-dræberen

Den fylder ikke mere på tv-bordet end en spilkonsol – men har helt andre muligheder og kræfter.

Udmærket grafikkort, fin processor og glimrende pris. Hvad mere kan man ønske sig?
Det skulle da lige være skærm, mus og tastatur, som kommer oven i prisen.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Mesh til det avancerede smarthjem

Mere behøver Wi-Fi 7 ikke koste

Mange bække små

En lille guldklump

Vi har testet Netgears nye populære Wi-Fi 7-mesh

AI gode gange tre

Mesh med Wi-Fi 7 giver bred og lynhurtig dækning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er god til studerende og folk på farten

Yoga på den kloge måde

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?