Præcis som Samsung Xcover 2 er Sony Xperia go IP67-klassificeret, hvilket indebærer, at telefonen er fuldstændig støvtæt og kan klare op til 30 minutter nedsænket i vand ned til en meters dybde. Forskellen på de to telefoner er, at det ikke lige er til at se, at Xperia go er så robust. Og det er ment som en ros.
Faktisk ser Xperia go ikke ud af noget særligt, og designet er firkantet og halvkedeligt. Det mest bemærkelsesværdige ved telefonen er dens størrelse, for den kommer med testens mindste skærm på blot 3,5 tommer. Det er der i sig selv ikke noget galt i, men at skærmopløsningen er på sølle 480 x 320 pixel, er nærmest en skandale.
Mobilen kommer med Android 4.0, men du skal ikke regne med at kunne gå amok med widgets på dine hjemmeskærme, for der er simpelthen ikke plads! I det hele taget har denne telefon testens absolut dårligste skærm, for billedkvaliteten er selvsagt også elendig, uanset hvor meget Sony end bruger deres BRAVIA Engine på at rette op på fadæsen.
Kameraet er bedre end skærmen, men imponerer heller ikke med billeder, der for tit bliver uskarpe og har problemer med overbelysning.
Xperia go kommer med 8 gigabyte lager og mulighed for at udvide med yderligere 32 gigabyte via microSD, og da telefonen desværre fra starten er så fuld af apps, er der kun 4 gigabyte plads tilbage til brugeren. Arbejdshukommelsen er på 512 MB, og telefonen har en dual-core processor på 1 GHz, så det er så som så med ydelse og hastighed. Især internetoplevelsen kræver tålmodighed, da browseren konstant plages af pauser og lags. Det står dog ikke meget bedre til med resten af systemet, uanset om det gælder opstart af apps eller navigering rundt i menuerne og mellem hjemmeskærmene.
Det langsomme tempo påvirker selvsagt den samlede brugeroplevelse i negativ retning. Og det samme gør den ekstremt ringe skærmopløsning, som nærmest giver os oplevelsen af, at operativsystemet er for stort og tungt til at kunne køre på telefonen.
En smule ros skal Xperia go dog have for sin lydkvalitet, der bestemt ikke er prangende, men dog godkendt. Og så for sin robusthed. Denne telefon kan både tåle en tur i badekaret og i sandkassen, så den er måske det rigtige valg, hvis man ikke vil slæbe rundt på en lidt mere håndværkeragtig telefon som Samsung Xcover 2.
Konklusion
Sony Xperia go plages så meget af sin dårlige skærm, især af den ringe opløsning, at det næsten i sig selv er grund til ikke at anbefale den. Men at ydelsen også hænger i bremsen, hvilket giver sig udslag i en irriterende langsom brugeroplevelse, er dråben, der får bægeret til at flyde over. Den skal dog have ros for en hæderlig byggekvalitet, et pænt om end kedeligt design, og så er det da rart, at den kan tåle mosten ude i naturen.
Også i denne test:
Windows Phone 8S by HTC
Fortræffelig lyd
Men glimrende lyd er ikke nok til at få 8S by HTC til at skille sig ud fra mængden.
Samsung Galaxy Xcover 2
Samsung Galaxy Xcover 2
Xcover 2 er en Galaxy S III mini, der kan tåle tæsk, vand og at blive møgbeskidt.
Samsung Galaxy S III mini
Navnet snyder
Lad dig ikke narre til at tro, at denne smartphone blot er en skrumpet version af Samsungs tidligere flagskibsmodel, for det er den ikke.
Nokia Lumia 620
Den perfekte teen-mobil
Og med i købet får man en masse funktioner fra de langt dyrere modeller.
HTC Desire X
Hellere lille og vågen
… end stor og doven, siger man jo. Desire X er i hvert fald både lille og nuttet, men desværre lidt for sløv i optrækket.
Huawei Honor 2
Topmodel til budgetpris
Huawei forsøger at sparke døren ind til det europæiske smartphone-marked med gode mobiltelefoner til billige priser.
Huawei Ascend W1
Frisk fra Windows-fabrikken
Huawei forsøger at sparke døren ind til det europæiske smartphone-marked med gode mobiltelefoner til billige priser.