annonce

Sony Playstation Move

Sony Playstation Move

Hardware
I stedet for at genopfinde den dybe tallerken benytter Sony deres Playstation Eye USB kamera sammen med den nye Move-controller, som bruges sammen med PlayStation 3. For enden af controlleren, som mest af alt ligner en selvlysende dildo, sidder en gummibold med indbyggede lysdioder. Denne bold kan kameraet aflæse i rummet og dermed tracke dine bevægelser, hvilket gøres ufatteligt præcist, hvis lyset i rummet er godt.

Spiller du eksempelvis bordtennis, omdannes dine bevægelser meget livagtigt til et bordtennisbat på skærmen. Modsat Nintendos Wii-konsol kan Move også aflæse, hvor langt du står fra skærmen. En irriterende ting er dog, at du stort set før hvert spil startes skal begynde med at kalibrere controlleren til kameraet. Det sløver mere end det gavner.

Kvalitet for pengene
Playstation Move-controller og kamera fås i en startpakke til ca. 500 kroner i butikkerne. Ved siden af kan du købe Sonys svar på Nintendos Nunchuck, Navigations-controlleren, der koster ca. 300 kroner. Vil du have flere Move-controllere koster de ca. 400 kroner stykket. Sony hævder selv, at deres er den billigste løsning, og kan du nøjes med én controller, er det da også sandt nok. Du kan jo selv gange op og se hvor mange penge du skal af med.

Målgruppe
PlayStation henvender sig primært til hardcore gamere, og noget tyder på, at Move ikke prøver at rykke meget ved dette. Jovist, den første sending spil indeholdt da også nogle nuttede partyspil, der kunne appellere lidt bredere, men det primære fokus tyder alligevel på at ligge på skydespil som Killzone 3 eller Resident Evil 5. Som flere spil kommer på markedet, kan det dog hurtigt gå hen og ændre sig.

Pladskrav
Move lægger sig lidt imellem Wii og Kinect, hvad angår pladskrav. Der skal dog gerne være et rimeligt areal foran skærmen, og skal I spille to personer sammen, bør der også være godt med plads til siderne, så I undgår at stå og slå hinanden i hovedet med Move-controllerne. En ting som belysning er dog også vigtigt, idet kameraet kan have lidt svært ved at aflæse de lysende bolde, hvis det er for mørkt.

Aktivitetsniveau
Ligesom med Wii, handler det med Move kun om at bevæge armene. Du kan derfor sidde komfortabelt i en lænestol og spille de fleste spil. Det er anstrengende over længere tid, og med mindre du er vant til at holde armene i udstrakt stilling, bør du huske at lægge Move-controlleren fra dig i ny og næ.

Spil
Som den sidst ankomne, er udbuddet til Kinect stadig ganske begrænset, og plages desværre af en del ringe titler, som i sidste øjeblik har fået påhæftet den nye styreform som et salgstrick. Eksempler som det nyeste spil om Harry Potter og Konamis pinlige Crossboard 7 demonstrer fint hvad jeg mener.

annonce
annonce
  Også i denne test:
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

  Googles mindste gør underværker – nogle gange

  Det er kun det nye navn og nogle detaljer, der adskiller den nye Nest Mini fra forgængeren.