Den lille, fikse BenQ W1060 er udviklet til at være billigst mulig med tanke på strøm (under 1 watt på standby), indtil 60 procent kortere nedkølingstid, efter at den har været tændt, og med en lampetid på 6.000 i økomodus – det dobbelte af mange andre. Det betyder, at hvis du ser film i fire timer om dagen, holder lampen i næsten ti år, før den må skiftes.
Zoomforholdet på projektoren er lidt snævert; for at få et billede på 100 tommer må projektoren stå mellem 3,5 og 4,2 meter fra lærredet. Nogle vil få problemer med dette. Ellers kan vi lide menusystemet, som både er overskueligt og avanceret, og med 3D-farvejustering er det muligt at kalibrere projektoren godt med det rette måleudstyr.
Billedkvalitet
Justering af lysstyrke og kontrast må gøres flere gange på denne projektor, da det ene går ud over det andet. Efter at lysstyrken er justeret, og man så justerer kontrasten, vil dette igen påvirke lysstyrken. Vi efterjusterer tre gange.
Når projektoren er justeret, er billedet langt bedre. Ved første øjekast er det et meget detaljeret og flot billede, vi har foran os. Galakser og stjerner i Wonders of the Universe ses med flotte detaljer og mange detaljer i lys. Selve sortniveauet er ikke det mørkeste, men det er det heller ikke hos nogen af de andre projektorer i testen. Absolut godkendt i den henseende! Mørke Harry Potter-scener er langt bedre nu, end før billedet blev justeret.
I lighed med Optoma HD300X har BenQ W1606 en del moskitostøj, som minder lidt om en myggesværm, når der panoreres over en halvmørk himmelhvælving. Schatteringen, dvs. overgangen fra mørkere til lysere områder, vises i lidt grove trin, og lysskarpe objekter i bevægelse har det med at brænde ud i kanterne.
Regnbue-effekten er synlig her ligesom med Optoma og kan lejlighedsvis være generende.
Konklusion
BenQ W1060 er en billig HD-projektor, som kunne have været et kup. Den har skarpe billeder med godt med knald på, efter at billedet er justeret. Og 3D-kalibrering af hver farve, som gør, at man kan få ordentlig professionel kalibrering. Men store billeder giver den kun langt fra lærredet, så du behøver en stor stue. Endvidere lider den af en del moskitostøj, og lysstærke objekter i bevægelse ses med nogen billedforvrængning.
Dermed er W1060 en middelmådig projektor, som har fordelen af at give fuldopløst HD-video til en billig penge, men som falder igennem i forhold til konkurrenterne. Hvis seks tusind kroner er alt, hvad du har at gøre godt med, og hvis du har mulighed for at montere den mindst 3,5 meter fra væggen, kan du overveje BenQ W1060.
Også i denne test:
Optoma HD300X
Gode billeder i 2D og 3D
Optomas billigste 3D-projektor har skarpe billeder, flot farvebalance og kun lejlighedsvis generende støj.
Epson EH-TW5900
Super kompromis
Testens eneste LCD-projektor har en rigtig god billedkvalitet og mange kalibreringsmuligheder.
InFocus IN3118HD
Herlig hybrid
Denne lysstærke projektor er en hybrid mellem hjemmebiograf og kontor. Alligevel er den oplevede billedkvalitet den bedste i testen!
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer