TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Bose QuietComfort Earbuds

Lidt tamt fra Bose

Vi havde forventet meget mere.

Af / 16/12/2020 - 14:50
Bose QuietComfort Earbuds

Lyd & Billede mener

  • Klasseledende støjreduktion. Trådløs opladning og vandtæthed.
  • Middelmådig lyd og skuffende talekvalitet.

QuietComfort Earbuds er de første trådløse hørepropper fra Bose, der bærer det velkendte QuietComfort-navn. Som trods alt er et stærkere brand end QuietControl og SoundSport, som tidligere hørepropmodeller er blevet kaldt.

Denne gang lover Bose os et par hørepropper med lige så god aktiv støjreduktion som i deres hovedtelefoner NCH 700. Det er i så fald ikke nogen lille bedrift, da støjreduktion i hørepropper typisk er mindre effektiv end i hovedtelefoner. Kombineret med den mere effektive passive støjreduktion har det alligevel fungeret godt, men Bose tager det et skridt videre med QuietComfort Earbuds.

For fysisk at blokere uønskede lyde har QC Earbuds den type øredutter, som Bose kalder StayHear Max. De skal give en blød, men tæt forsegling. Flere mikrofoner bruges til at registrere, måle og sende den tilbageværende støj til en elektronisk chip med en ny algoritme. Hørepropperne laver så et præcist modsignal i løbet af en brøkdel af et millisekund.

Bose QuietComfort Earbuds Triple Black (4)
Ingenting med Bose QuietComfort Earbuds er lite. Foto: Bose

Grandiose

Der er ikke noget ved QC Earbuds, der er diskret. Etuiet er gigantisk og passer ikke til trange bukselommer. Selve husene er også store, men for at overvægten ikke skal få dem til at falde ud, er de udstyret med behagelige silikonevinger, der sættes fast på indersiden af ørekanten. Det fungerer, for propperne opleves ikke som tunge, og man får aldrig følelsen af, at de er ved at falde ud.

Brugervenlighed

QuietComfort Earbuds kan oplades trådløst med en Qi-oplader. Bose-app’en gør tilslutning meget nemt, og her kan man navngive propperne og få hjælp til at finde den rigtige pasform. Mængden af støjreduktion eller omgivelseslyd justeres også her.

Annonce

En lidt cool ting er, at begge funktioner styres med den samme skyder i app’en. Helt til venstre slippes mest muligt lyd igennem, helt til højre er støjreduktionen på maksimum. Så er der alle trinene imellem. Tre favoritniveauer kan gemmes, som man kan skifte imellem ved at dobbeltklikke på venstre høreprop.

Og ja, støjreduktionen er rigtig god og er nok Boses vigtigste kort.

Bose QuietComfort Earbuds SPREAD(2)
Støjreduktionen på QuietComfort Earbuds er imponerende. (Foto: Bose)

Talekvalitet

Man skulle tro, at med så avancerede mikrofoner og ditto elektronik, der er nødvendig for støjreduktion af denne kaliber, må talekvaliteten være førsteklasses. Derfor er det skuffende, at lyden af min egen stemme gennem hørepropperne faktisk er blandt de dårligste i klassen.

Man kan høre, hvad der bliver sagt, men stemmen ligger hele tiden på kanten og truer med feedback. Det er skarpt og ubehageligt at lytte til og med digitale artefakter fra DSP’en. Det kan forhåbentlig løses med en fremtidig firmware-opdatering.

Bose QuietComfort Earbuds Soapstone (1)
(Foto: Bose)

Lydkvalitet – musik

Lyden af Bose QuietComfort Earbuds er ganske klar; der er intet, der lyder indelukket eller overdøvet. Jessie Reyez’ stemme i andet vers af “F2020” med Avenue Beat er uproblematisk at følge med på; den er tydelig og godt fremme i lydbilledet.

Ulempen er, at Bose-propperne opleves som temmelig hårde og skarpe i klangen. Der er en lige lovlig ivrig pukkel i øvre mellemtone, som gør, at hvert kantslag på lilletrommen smælder i øret; det er på grænsen til det gnavende. Bastonerne er til gengæld både rene og fysiske på samme tid, men det er ikke særlig behageligt at spille højt med Bose-propperne.

Med andre ord får man ikke kraftigere og federe lyd fra de gigantiske hørepropper. Eller længere batterilevetid fra det store lade-etui.

Til sammenligning lyder Sennheiser CX 400BT bedre afstemt og opløst i toppen, og de mere direkte konkurrenter til Bose – Momentum True Wireless II – er endnu mere musikalske og mere detaljerede i diskantområdet.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Fra venstre mod højre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT og Jabra Elite 85t. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Konklusion

Bose QuietComfort Earbuds er premium-hørepropper, hvor ingeniørerne har brugt alle deres kræfter på overlegen støjreduktion. For den er virkelig førsteklasses – her kan man næsten stå midt på en byggeplads uden at blive generet af larm. Imponerende.

Mindre imponerende er lydkvaliteten på musik, som er lidt for skarp og uopløst i forhold til prisen. Her er konkurrencen benhård, og det er ikke svært at finde konkurrenter, der lyder bedre. Talekvaliteten er også skuffende.

Læg hertil, at Bose-propperne koster meget mere end flere af konkurrenterne, som er bedre, og de ender desværre et godt stykke nede på tabellen.

6 true wireless in ear EQ 1
Frekvenskurver for alle hørepropper i testen. Ingen af dem er neutrale, og mange deler den samme lydfilosofi. Det betyder ikke, at de lyder ens. Målt med miniDSP EARS målemikrofon og REW-software, og kompenseret for, hvad miniDSP mener opfattes så lineært som muligt.
Karakter
Bose QuietComfort Earbuds
Premium

Også i denne test:

X by Kygo Xellence

Kygos bedste hørepropper

Med premium-hørepropperne Xellence sigter X by Kygo højere og lykkes i det store og hele godt.

Heftig bas og medrivende lyd, godkendt støjreduktion og mulighed for at tilpasse lyden til sin egen hørelse.
Bassen kan være lidt i overkanten. For vores vedkommende blev det udjævnet efter en høretest i app’en, men det skabte nye problemer. Samtalelyden har forbedringspotentiale.
Læs hele testen

Jabra Elite 85t

Lille luksusmodel med støjreduktion

Jabras største hørepropmodel hedder Elite 85t og er egentlig ret lille. Men den er fyldt med gode løsninger.

Glimrende variabel støjreduktion. Etuiet kan oplades trådløst.
Understøtter ikke aptX. Der findes andre hørepropper med mere opløsning i overtonerne.
Læs hele testen

Sony WF-SP800N

Sony-hørepropper til aktive brugere

Sony tilbyder et billigere og opdateret alternativ til deres lidt forældede flagskibsmodel.

Meget Sony-kvalitet for pengene. Kan tåle nogle knubs. Behagelig lydkvalitet.
Middelmådig talekvalitet, lidt lavt maksimumniveau, og hvorfor understøtter de ikke Sonys overlegne LDAC-codec?
Læs hele testen

Sennheiser CX 400BT

Ribbet favorit

Med CX 400BT har Sennheiser taget udgangspunkt i deres topmodel og fjernet alle unødvendige ekstrafunktioner for at sænke prisen.

Flot lyd og klar tale, god pasform og ditto brugervenlig. God spilletid.
Ingen støjreduktion eller forstærkning af omgivelseslyd. Ikke vandtætte.
Læs hele testen

Huawei Freebuds Pro

Klonernes angreb

Der er kommet så mange skamløse AirPods-kopier, at man ikke længere reagerer. Det her er nok den bedste.

Naturlig og fin lyd, støjreduktionen fungerer okay, og talekvaliteten er god. Kvalitetsindtryk i top!
Bassen kan blive lidt svulstig. Android-brugere kan justere EQ i app’en, men det er ikke tilgængeligt til iOS. Ikke vandtætte. Kort batterilevetid i propperne med støjreduktionen aktiveret.
Læs hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord