TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Canon EOS 700D

Finpudset favorit

Canons bestseller har fået små opgraderinger, men ser ud nøjagtig som forgængeren. Det gør det stadig til et godt køb.

Af / 26/09/2013 - 06:14
Canon EOS 700D

Lyd & Billede mener

  • Glimrende opløsning Hurtig skudtakt Fremragende brugervenlighed Stille og præcis autofokus
  • Billedstøj ved høj ISO Moderat batterilevetid Træg hybridfokus ved live view

Bortset fra kosmetisk finpudsning er det ikke muligt at se forskel på det nye EOS 700D og forgængeren 650D. De deler den samme 18 megapixel billedsensor og processor, har samme vipbare touch-skærm og søger, og yder den samme stabile billedkvalitet. Den opskrift har været en succes for 650D, og ​​det er måske grunden til, at Canon har ikke pillet for meget ved opskriften på 700D.

Canons spejlreflekser i mellemklassen – 600D og 650D – har solgt godt og er åbenbart populære kameraer i det store mellemklassemarked. Hvor de nærmeste konkurrenter er Sony Alpha A58 og A65, Nikon D5200 og Pentax K-30. For nylig erstattet af F-50.

Derfor har Canon ikke gjort meget andet end at gøre de kreative filtereffekter synlige på skærmen i live view-tilstand, forbedre overfladen på ​​kamerahuset og tilføje den nye, stille EF-S1 55 mm zoom. Som med støjsvag STM-motor er fortrinlig til video, hvor autofokussen under optagelse næsten er umulig at høre.

Hurtigt og brugervenligt
Kameraet er dejlig overskueligt. Læringstærsklen er minimal, og det er velegnet til nybegynder med meget lidt erfaring. Den vipbare skærm gør det let at holde kameraet i forskellige stillinger, når man fotograferer, og ikke mindst når man optager video. Som lagres i fuld 1080p HD-opløsning til visning på tv’et i stuen.

EOS-700D-CREATIVE-BCK-VAM-OUT

Annonce

Et stort håndgreb klædt i blød plast giver et sikkert greb om kameraet, som er middelstort. Den optiske søger er ikke særlig stor, men den er lys og viser bl.a. kameraets ni fokuspunkter. Med hydrid autofokus – både kontrastbaseret og fasedetekterende – kan kameraet sagtens finde ud af at låse fokus selv i relativt svagt lys. Med en skudhastighed på 5 billeder i sekundet og følgefokus kan man få skarpe billeder i serieoptagelse, så længe der er lys nok til, at autofokussen kan følge med.

Ligesom på EOS 650D er brugervenligheden rigtig god. Godt hjulpet af den fremragende touch-skærm, selvfølgelig, men også fordi alle funktioner er tydeligt mærket og lette at nå med én hånd. Canon har fjernet låsen på programhjulet, så man nu kan dreje det 360 grader, så meget man lyster.

Det, man ikke får med 700D, er Wi-Fi, som ikke er indbygget. Men kameraet understøtter trådløse Eye-Fi hukommelseskort, som gør det muligt at overføre billeder direkte fra kameraet til din tablet, smartphone eller bærbare.

Billedkvalitet
Fysisk er der ikke meget, der adskiller Canons gamle og nye 18-55 mm objektiv. Ligesom med kameraet er det indvendig, der er sket ændringer. Den nye fokusmotor er hurtig og stille. Absolut det rigtige valg til 700D, så pas på du ikke bliver solgt den gamle 18-55 mm. Der er væsentlig langsommere og lyder som et savværk, når den fokuserer.

Alternativt kan man gå efter Canons fine 18-135 mm, også med optisk billedstabilisator og næsten lydløs STM fokusmotor. Men så ryger prisen for kamera og objektiv op i knap 7.000 kroner.

Billeddynamikken og farvegengivelsen er – ligesom på EOS 650D – af høj kvalitet. Så vidt jeg kan se, er der ingen teknisk forskel på billedkvaliteten mellem 650D og 700D. Det betyder træfsikker hvidbalance og en lysmåler, der sjældent rammer galt. Som forventet er også opløsning og skarphed fremragende. Men detaljeskarpheden kan erfaringsmæssigt blive endnu bedre med skarpere optik. F.eks. Canons knivskarpe og kompakte 40 mm. Den kan faktisk fås sammen med EOS 700D. Da koster kombinationen omtrent det samme, som hvis man vælger 18-55 mm zoomen.

EOS-700D-CREATIVE-TOP

Billedstøj forekommer allerede ved ISO 800, men det er så marginalt, at man ikke ser det på print, før man tangerer ISO 3200 og nærmer sig ISO 6400 lysfølsomhed. Da er kornstøjen så grov og farvestøjen så tydelig, at man bør efterbehandle billederne, hvis man vil lave forstørrelser.

Pålideligt valg
Som med 650D er billedkvaliteten fra 700D i topklasse. Med kombinationen af  den nye STM fokusmotor og hybridfokus er fokuspræcisionen forbedret. Den vipbare touch-skærm er en praktisk løsning, der gør kameraet meget lettere at bruge.

Canon EOS 700D ligger i en prisklasse, hvor konkurrencen er benhård, men der er ikke meget, der tyder på, at kameraet vil miste sin status som bestseller. Både for begyndere og øvede er 700D er et gennemført kamera, der leverer høj billedkvalitet i alle situationer. Et sikkert valg.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Navigerer med radar

Brandgodt budgetkamera

Neumann M 49 V: Fik sangstjerne til at genindspille

Yderst vellydende

Billig selfie-drone

Fire trådløse mikrofoner, der giver dig professionelle videoer

Superfedt hybridkamera

Lynhurtig perfektion

Canons bedste kamera nogensinde

Sådan skal det gøres

Mellemformat med mere fart

Sådan vælger du det rigtige objektiv til kameraet