Blue Yeti X er topmodellen hos Logitech-ejede Blue Microphones. Firmaet lavede oprindelig studiemikrofoner, men blev i 2018 opkøbt af Logitech og leverer nu mikrofoner til gaming og streaming. Blue-teknologien er da også indbygget i flere andre Logitech-produkter, for eksempel gaming-headsets.
Blue Yeti X ligner med sit retrodesign en klassisk mikrofon fra før verden gik af lave. En stor buttet enhed på et solidt bordstativ og med en stor gitter-vindhætte.
En kombineret dreje- og trykknap kan bruges til at justere mikrofonstyrken, slå lyden fra,og hvad man i øvrigt måtte vælge at bruge den til i styresoftwaren G Hub.
En trykknap på bagsiden giver adgang til at skifte mellem forskellige karakteristikker. Ud over kardioid- eller nyreform lyden ligeligt fra alle sider (omni), i ottetalsform, hvor lyde fra siderne undertrykkes, samt i stereo, der i en snæver vending gør det muligt at optage diskussioner mellem studieværterne med kun én mikrofon. Der er også en 3,5 mm hovedtelefonudgang, men ingen fysisk volumenknap.
Blue Yeti X er i sig selv en ganske udmærket streamingmikrofon med en lyd, der er relativt neutral og ren. Men det er valget mellem hele fire retningskarakteristikker, der adskiller den fra lidt billigere konkurrenter.
Underholdende software
Et andet stærkt kort er Blue Voice-softwaren, der er indbygget i Logitech G Hub-gamingsoftwaren. Den indeholder en EQ-funktion med hele 12 forindstillinger. Ud over at hæve bas og diskant og sænke mellemtonen er der funktioner til enhver form for fintrimning af lyden. Og hvis de bruges med forsigtighed, kan de give en mere professionel optagelse uden bump fra bordet og pustelyde.
Der er også et meget omfattende udvalg af lydeffekter og stemmeforvrængere, der helt sikkert vil være morsomme i sjældne tilfælde – men vil ødelægge optagelsen, hvis du bruger dem hele tiden.
Med Blue Voice-softwaren i brug – men uden lydeffekter slået til – bliver lyden mere ”radioagtig” og distinkt. Men på bekostning af renheden.
Konklusion
Blue Yeti X er en meget fleksibel mikrofon, der ser sjov og retroagtig ud, og som tilbyder så mange funktioner og features, at den kan bruges til det meste i podcast- og streamingstudiet. Og den vil helt sikkert tiltale alle, der har bare den mindste smule legebarn i sig. Lyden fejler heller ikke noget. Men hvis du er på jagt efter en ”ren” mikrofon uden dikkedarer og pynt, får du mere for pengene andre steder.
Også i denne test:
JBL Quantum Stream
Begyndermikrofon med lys
JBL’s billige bordmikrofon er fin nok til gaming, men ikke egnet til podcast og streaming.
Razer Seiren V2 Pro
Så varm som i gamle dage
Razer slår retrostrengene an med Seiren V2 Pro, der er behageligt og varmt selskab.
Sennheiser Profile
Den er passende for de fleste
Sennheisers USB-mikrofon vil give dig god lyd på møder og være fin til podcastbegynderen.
EPOS B20
Knivskarpt design
EPOS B20 tager designprisen for flotteste formgivning. Den vil passe lige godt på kontoret og i streamingstudiet.
HyperX QuadCast S RGB
Feature-bombe
HyperX QuadCast S RGB kan meget mere end sin dobbelt så dyre storebror. Og den lyder rigtig godt.
Elgato Wave DX
Et fund til prisen
Elgato Wave DX er næsten lige så god som en analog kondensatormikrofon. Og den kræver samme ekstraudstyr.
Logitech Blue Sona
Til professionelle podcastere
Logitech Blue Sona er et seriøst værktøj, som man kan tale i. Den slags koster.
HyperX ProCast
Semi-professionel studiemikrofon
HyperX ProCast er ikke en mikrofon, du bare stiller på bordet og propper i USB-porten. Men det ekstra besvær opvejes af ekstra kvalitet.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer