Med sin slanke form og det stødabsorberende elastikophæng ligner HyperX QuadCast S RGB næsten en professionel studiemikrofon. I hvert fald indtil man tænder for den, og den lyser op i alle regnbuens pulserende RGB-farver.
Bag tivolilyset finder man en electretmikrofon med USB-C-interface og fire valgfrie retningskarakteristikker, der kan vælges mellem på en drejeknap. Det er ikke et særsyn i testen, men det er den billigste mikrofon med så avanceredede features.
HyperX QuadCast S RGB leveres med bordstativ, men kan naturligvis bruges med et rigtigt mikrofonstativ eller en mikrofonarm til bordmontering. Det ville give en bedre ergonomi til den i øvrigt fine mikrofon, men den har egentlig ikke brug for det. I modsætning til for eksempel JBL Quantum Stream, der samler enhver lyd fra bordet op, er QuadCast S RGB i praksis immun over for mekanisk støj. Det pæne elastiske ophæng er altså ikke kun til pynt!
Der medfølger ikke et separat popfilter til at fjerne stødende S- og P-lyde, men mikrofonens eget gitter skulle fungere. Hvilket testen også bekræftede. En rigtig smart detalje er drejeknappen til mikrofonstyrke, som er hele bunden af mikrofonen. Lyden kan mutes ved at berøre mikrofonens top.
Styresoftwaren HyperX Ngenuity giver adgang til at tilpasse lyseffekterne i HyperX QuadCast S RGB. Lyset kan pulsere og skifte farve i takt til lyden eller følge lysanimationer sammen med andre HyperX-enheder. Men det kan også bruges som niveauindikator under optagelse og livesending. Eller slås helt fra, hvis du finder det for poppet.
Lydmæssigt er HyperX QuadCast S RGB ikke på niveau med storebror ProCast (det skulle også bare mangle – til den pris!). Der mangler både opløsning i diskantområdet og åbenhed på stemmen. Men lyden er fuldt ud god nok til både podcast og streaming. Og de færreste, der ikke er vant til at omgås professionelt lydgrej, vil sandsynligvis opdage forskellen.
Konklusion
HyperX QuadCast S RGB er en mikrofon med en mængde funktioner og en meget attraktiv pris. Den er både sjov og lyder godt. Og hvis man synes, at mikrofonen ligner en terrassevarmer for meget, kan man heldigvis slukke for RGB-lysshowet.
Også i denne test:
JBL Quantum Stream
Begyndermikrofon med lys
JBL’s billige bordmikrofon er fin nok til gaming, men ikke egnet til podcast og streaming.
Razer Seiren V2 Pro
Så varm som i gamle dage
Razer slår retrostrengene an med Seiren V2 Pro, der er behageligt og varmt selskab.
Sennheiser Profile
Den er passende for de fleste
Sennheisers USB-mikrofon vil give dig god lyd på møder og være fin til podcastbegynderen.
Blue Yeti X
God mikrofon – med sjov software
Blue Yeti X er en fin all-round-mikrofon med en softwarepakke, der tilføjer både nyttige og unyttige funktioner.
EPOS B20
Knivskarpt design
EPOS B20 tager designprisen for flotteste formgivning. Den vil passe lige godt på kontoret og i streamingstudiet.
Elgato Wave DX
Et fund til prisen
Elgato Wave DX er næsten lige så god som en analog kondensatormikrofon. Og den kræver samme ekstraudstyr.
Logitech Blue Sona
Til professionelle podcastere
Logitech Blue Sona er et seriøst værktøj, som man kan tale i. Den slags koster.
HyperX ProCast
Semi-professionel studiemikrofon
HyperX ProCast er ikke en mikrofon, du bare stiller på bordet og propper i USB-porten. Men det ekstra besvær opvejes af ekstra kvalitet.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer