TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men lidt for slap

Denne ultrabook hedder ikke Yoga for sjov. Den vender både vrangen ud på sig selv og din pengepung!

Af / 25/11/2013 - 11:45
Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Home mener

  • Det hybride design, som lader dig vride computeren 360 grader om sin egen akse er det bedste, vi har set, og byggekvaliteten er helt i top. Det samme er lydkvaliteten.
  • Desværre er skærmen for lyssvag til vores smag, og opløsningen lever ikke op til, hvad man bør kunne forvente til en pris på næsten 10.000 kroner.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S er udstyret med en skærm, som kan bevæge sig 360 grader om sin egen akse. Yoga kan altså gå fra at være lukket sammen som en normal bærbar computer til at være foldet omvendt sammen, så låg og bund befinder sig ryg mod ryg, hvorved den bliver til en tablet. Midtimellem befinder sig et par oplagte skærmpositioner, så maskinen alt i alt byder på fire forskellige brugertilstande.

Med skærmen i en 270 graders vinkel fra sit udgangspunkt laver man Yoga om til “teltet”, som nærmest gør computeren til en slags billedramme, og endelig kan man med skærmen i samme position bruge det nedadvendte tastatur som fod, hvilket er perfekt, hvis man f.eks. vil se film eller blot surfe på internettet ved brug af touch-skærmen.

Skærmbillede 2013-11-25 kl. 11.23.43

Smidig som en yogi
Den skarpe tænker vil allerede have konkluderet, at hvis man vinkler skærmen mere end 180 grader, så kommer tasterne til at vende udad eller nedad, og det er faktisk et af irritationsmomenterne ved en ellers god idé og udførelse. Nuvel, tastaturet låser af sig selv, lige så snart den bærbare foldes om sin egen akse. Men det er stadig en mærkelig følelse at holde maskinen “i tasterne”, når den er i tablet-mode, og man skal nok passe på, hvor man stiller sin Yoga, når den bruges som stand, for uanset hvor robuste de end måtte være, så kan der stadig trænge støv og væske ind mellem tasterne.

lenovo-ideapad-yoga-11

Annonce

Til gengæld behøver man ikke at være bekymret for det smidige hængsel, som er selve nøglen til Yoga-konceptet. Havde dette hængsel være alt andet end super stærkt og robust, men alligevel fleksibelt og smidigt som en ægte yogi, så ville vi aldrig drømme om at anbefale Lenovo IdeaPad Yoga, men det er faktisk ikke tilfældet. Her er byggekvaliteten mere end i orden.

Skærm, lyd og ydelse
Det er prislappen også. Knap 10.000 kroner er et ordentligt greb i lommen, og desværre synes vi ikke, at billedkvaliteten kan leve op til prisniveauet. Selvom skærmen på denne mini-ultrabook blot måler 11,6”, så lever en HD-opløsning på 1366 x 768 pixel alligevel ikke op til, hvad man kan tillade sig at regne med på en topmodel. Og selvom skærmbilledet er pænt, så er lysstyrken for svag. Vi greb flere gange os selv i at ville skrue op for lysstyrken blot for at opdage, at den allerede var oppe på 100%.

Det problem havde vi til gengæld ikke med lyden, som optimeres via den medfølgende Dolby Home Theater software. Her finder man forudindstillede lydprofiler til musik, film og spil, og generelt er lydkvaliteten i orden i alle frekvensområder.

lenovo-laptop-ideapad-yoga-11s-gray-sides-18

Ydelsen har vi målt med benchmark-værktøjet Geekbench 3. Med sin Core i7 Intel processor scorer Yoga 11S i den lave ende med sit resultat på 2285 point (single-core) og 4661 point (multi-core), hvilket ikke er mere, end vi tidligere har fået ud af tilsvarende Core i5-maskiner. En smule skuffende.

Konklusion
Er man på udkig efter en kombination af tablet og ultrabook er Lenovos IdeaPad Yoga 11S meget tæt på at være det optimale valg. Den kan vrides og drejes til at befinde sig i hele fire forskellige positioner, og samtidig er den let nok til, at den er til at slæbe med sig rundt uden større besvær. Konceptet er ikke helt perfekt – for eksempel vender tastaturet udad, når Yoga bruges som tablet – men det er stadig noget nær det bedste hybrid-koncept, vi har set.

Desværre er skærmen ikke helt så god, som man kunne ønske sig, og det er ydelsen heller ikke, hvis man tager specifikationerne og prislappen i betragtning.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Mange bække små

En lille guldklump

Vi har testet Netgears nye populære Wi-Fi 7-mesh

AI gode gange tre

Mesh med Wi-Fi 7 giver bred og lynhurtig dækning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er god til studerende og folk på farten

Yoga på den kloge måde

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?

Fin computer – sløv skærm

Fire headsets til dit nye kontorliv