Det er helt sort – på den slanke, men fede måde.
MSi GS66 Stealth svarer til sit navn, da den har samme farveskema som et radarusynligt bombefly. Hver en kvadratmillimeter af det superslanke metalkabinet er matsort. Det hele er stinkende eksklusivt – og milevidt fra de kantede kæmpekasser med metalpyntelister og tivolilys, som dominerede gaming-klassen blandt bærbare for bare et par år siden.
GS66 Stealth er ikke den første gaming-computer i “voksent” design, vi har set. Men aldrig før i så kompromisløs udførelse. Selv den ultrastramme forgænger GS65 Stealth Thin ligner en påfugl ved siden af.
MSi er bevidste om, at de henvender sig til et nyt publikum. Det kan man se på de pressebilleder, som stilles til rådighed. Der ser man ikke bumsede teenagere, men mænd i 30’erne med styr på livet, god økonomi – og smag for kostbare luksusprodukter. Mænd, der tager motorcyklen til arbejde – med PC’en i rygsækken. For den er pæn nok til at komme op på mødebordet – og stærk nok, hvis man arbejder i reklamebranchen eller laver 3D-grafik.
Men lad os vende tilbage til realiteterne. Og de er hardware af nyeste generation. En Intel Core i-9 processor og et Nvidia GeForce RTX 2080 Super grafikkort. Begge blev lanceret i april i år og kan nu findes i de første virkelige computere. Den testede maskine var forsynet med 32 gigabyte RAM og intet mindre end 2 terabyte SSD-lager.
Rekordhurtig skærm
Alle teknologier i GS66 er hentet fra øverste hylde, men den mest interessante detalje er dog skærmen, der er den hurtigste, vi endnu har set på en bærbar computer: 300 Hz opdateringsfrekvens er ikke bare vildt, men fuldkommen vanvittig vildt. Retfærdigvis skal det siges, at MSi ikke står alene med nyheden. Flere af MSi’s konkurrenter har præsenteret topmodeller med 300 Hz skærme. Men GS 66 er den første maskine med den teknologi, vi har fået til test.
Tidligere var prisen for høj skærmhastighed et dårligt billede. Men ikke længere. I dag kan man have en lynhurtig skærm uden at give afkald på skarpe farver og god betragtningsvinkel. Der, hvor der stadig er en begrænsning, er på opløsningen. Samtlige udgaver af GS66 har Full HD-opløsning (1920 x 1080 pixel).
Tastaturet er, som vanligt for de dyrere MSi-modeller, fra danske SteelSeries. Det er lækkert og lige så diskret sort som resten af PC’en. Her finder man dog den eneste undtagelse fra den mørke helhed, da alle taster kan belyses med hver sin RGB-farve. Lydsiden har Dynaudio stået for, og selv om der ikke bruges samme højttaler-enheder som i den fantastiske Confidence 50, er der smæk på lyden.
Man leder forgæves efter en DisplayPort-udgang på bagsiden af GS66. Porten er der, men den er blevet integreret i den ene USB-C-port. Det fungerer fint – ud over at man må anskaffe et adapterkabel, og der lægges beslag på en af de kun to USB-C-porte.
Tydeligt kvik
Som tester passerer der mange computere hen over mit skrivebord, og hver generation er en lille smule bedre end den foregående. Det er dog sjældent, at forskellen er direkte mærkbar, fra det øjeblik man slår låget op og begynder.
Det er den imidlertid med GS66. Om det er den lynhurtige processor, den kvikke SSD eller den rigelige RAM, ved jeg ikke. Men Windows tøver en lille smule mindre, når man arbejder med computeren.
Rigtig sjovt bliver det dog først, når den bruges til det, den er beregnet til: Spil. Her går det nemlig stærkt. Det lykkedes mig ikke at finde noget spil, der for alvor gav den en udfordring. I hvert fald ikke så længe 3D-grafikken kun skal klare Full HD-opløsning på den indbyggede skærm.
Omvendt skal jeg også krybe til korset og indrømme, at jeg altså ikke oplever nogen markant forbedring ved at gå fra 144 Hz skærmopdatering til 300 Hz. Der findes situationer, hvor man kan komme så hurtigt omkring et hjørne, at billedet på en 144 Hz skærm ikke bevæger sig fuldkommen glat. Men de er få. Og mange spil har indbygget maksgrænse på opdateringshastigheden.
Da MSi GS66 Stealth er den første maskine, vi har testet med den nye generation af processor og grafikkort, er de direkte konkurrenter få. Hvis lynhurtige 3D-spil ikke er din førsteprioritet, kunne en næsten lige så hurtig bærbar med 4K-skærm være et alternativ. F.eks. Alienware M15 R2 eller Asus ProArt StudioBook.
Benchmarks
Der banker en splinterny 10. generations Intel Core i9-processor i GS66. Med en puls på 3,1 GHz, otte processorkerner og 16 tråde er det en af de stærkeste talknusere, vi nogensinde har målt på.
Geekbench 5 ender med en score på 7.568 i multi-core og 1.259 i single-core. For at sætte det i perspektiv er det ca. 20 procent hurtigere end Asus ProArt StudioBook, som vi testede i sidste måned. Og mere end dobbelt så hurtigt som MSi Prestige 14 fra måneden før. Til gengæld koster MSi GS66 næsten lige så meget som de to andre tilsammen.
Kontorprogramtesten PCMark 10 giver en score på 6.369. Igen ligger resultatet (selvfølgelig) højt – men ikke højere end Acer Predator Helios 700, som havde foregående generation af den samme processor.
Seriøst arbejde er sjovt nok, men det, der virkelig betyder noget, er spil. Og det vil sige 3D-grafik. Grafikprocessoren i MSi GS66 er en splinterny GeForce RTX 2080 Super. Det spænder forventningerne højt – og de indfries næsten.
I 3D-grafiktestene 3DMark Time Spy og Fire Strike demonstrerer MSi GS66, at den kan trække så godt som hvad som helst. En score på 7.418 i Time Spy-testen og 17.015 i Fire Strike er blandt de bedste, vi har set. Men den er dog ikke højere end tilsvarende tests på PC’er med den almindelige GeForce RTX 2080. Og det er selvfølgelig med PC’ens spilindstillinger skruet op til maksimal ydelse.
Batteritesten endte, som, batteritests på gaming-laptops altid er endt: Tidligt. En time og 50 minutter viser, at hurtig hardware ikke går hånd i hånd med batteriøkonomi.
Konklusion
MSi GS66 Stealth er en hypereksklusiv og knivskarp sort sag, hvor der ikke er sparet på noget, der kan presse ydelsen i vejret. Det kan ses på prisen, der helt bogstaveligt ikke er for børn! GS66 er desuden det seneste eksempel på en tendens, som vi har set gennem især det sidste års tid, hvor gaming-computere henvender sig lige så meget til professionelle grafikbrugere som til spillere.
Hvis du har de mange penge – eller har et arbejde, hvor man vil betale for at lægge de voldsomme regnekræfter i dine hænder – er der ikke noget at udsætte på resultatet. Du får nemlig, hvad du betaler for. Og det i en lækker indpakning, der ikke fylder og vejer mere end en normal bærbar.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer