Bærbare computere er fantastiske på farten, og det er praktisk, at alle funktioner er samlet i én enhed. Men de er ikke skabt til lange arbejdsdage ved skærmen.
Til kontorbrug – hvad enten det er hjemme eller i løsdriftsstalden på jobbet – er en alt-i-en-PC en interessant løsning. Skærmen er stor som på en stationær, men man undgår rod på skrivebordet.
MSi Modern AM271P 11M er en 27 tommers alt-i-en-computer, hvor alt er indbygget i skærmen. Det ser ganske elegant ud, og maskinen ligner til forveksling en almindelig PC-skærm. Den er er blot en smule tykkere nederst, og der er et lidt større udvalg af ind- og udgange.
Skærmen kan enten monteres på den medfølgende fod eller hænges på væggen med et VESA-beslag. Vælger man foden, kan den justeres i højden, og skærmen kan vippes nogle grader bagud for at opnå en bedre arbejdsstilling.
Foden er af plastic og kabinettet også. Sandsynligvis er det eneste metal i kabinettet de skruer, som det er samlet med. Det er okay, og til den pris er der ikke råd til luksus. Men det hele virker lidt tyndt og leddeløst, og da skærmen var skruet fast på foden med de medfølgende skruer, sad den tydeligt skævt!
HDMI-indgang
Af porte er der det sædvanlige arsenal af USB-porte i alle størrelser og hastigheder samt en HDMI-udgang. Mere usædvanligt er der også en HDMI-indgang, som f.eks. kan bruges til at tilslutte en Blu-ray-afspiller, hvis PC’en skal fungere som fjernsyn på kollegieværelset. Det er godt, at muligheden er der – selv om det nok bliver svært at finde en studerende, der kan huske en tid med fysiske medier.
Der er ingen DisplayPort-udgang og heller ikke Thunderbolt, men det er ikke nogen stor mangel på en så billig maskine.
Det undrer lidt, at der hverken følger mus eller tastatur med, når PC’en sælges som en komplet pakkeløsning. Men det giver på den anden side valgfrihed.
Der er ikke indbygget webcam, men der medfølger et løst til at montere oven på skærmen. Det er en lidt klodset løsning, men kameraet er til gengæld i Full HD-opløsning, hvilket er bedre end de fleste indbyggede kameraer. Hvis man er nervøs for privatlivet, kan man dække det med en noget leddeløs plasticklap, der kan skydes hen foran.
En lille luge bagerst til højre på kabinettet indeholder disken (en 512 gigabyte SSD), som kan skydes ud og udskiftes, hvis den svigter eller skal opgraderes til en større. SSD-drev er som udgangspunkt mere stabile end fysiske harddiske, men enhver, der har måttet splitte en alt-i-en-PC til atomer for at udskifte en harddisk, kan se det praktiske i den montering!
Lav skærmopløsning
Skærmen er lysstærk nok til normal brug, og skarpheden fejler heller ikke noget. Det gør til gengæld opløsningen. Med Full HD-opløsning (1920 x 1080 punkter) på en 27 tommers skærm er billedpunkterne tydeligt synlige. På gaming-computere, hvor alting handler om hastighed, er det et brugbart kompromis. Men ikke på en computer, hvor man skal kunne have flere dokumentvinduer åbne samtidig.
Da jeg første gang så MSi Modern AM271P, havde jeg egentlig også forventet, at skærmen havde touch-funktion, da det giver masser af mening til en alt-i-en-computer. Det varede dog kun, indtil jeg så prisen.
Megen regnekraft til prisen
Mens jeg må indrømme at være temmelig uimponeret over det ydre af AM271P, så er indmaden langt mere overbevisende. Her finder man en 11. generations Intel Core i7-1165G7. Det er en quad-core processor på 2,8 GHz og med otte tråde. Der er 16 gigabyte RAM til rådighed og som sagt 512 gigabyte SSD-lager. Grafikken varetages af Intel Iris Xe Graphics; altså integreret bundkortsgrafik, men af nyeste generation.
For at sætte tingene i perspektiv er det stort set den samme konfiguration som Razer Book 13, som vi testede for et par måneder siden. Razer-laptoppen havde godt nok højere opløsning og touch på sin 13 tommers skærm. Men den kostede også dobbelt så meget!
Benchmarks
I Geekbench 5 processortesten opnår MSi Modern AM271P et resultat på 1.566 i single-core og 5.283 i multi-core. PCMark 10 kontorprogramtesten ender med en score på 5.138. Det er – ikke overraskende – næsten identiske resultater med den førnævnte Razer Book 13. Og det er en ydelse, der placerer den billige alt-i-en-maskine over middel blandt kontorcomputere.
Hvor tidligere generationer af Intels bundkortsgrafik har været overordentlig sløve, er Intel Iris Xe Graphics god nok til andet end tung grafik. Man kan endda spille lettere 3D-spil i pausen, hvis man skruer lidt ned for grafikindstillingerne.
I 3D-grafiktesten 3DMark Time Spy opnår Modern AM271P en score på 1.619, og den ældre Fire Strike-test ender på 4.312. Det er ikke på niveau med selv de mindste Nvidia GeForce-kort fra de senere år. Men rigeligt til alle de opgaver, man realistisk kan forestille sig, at en hjemmekontorcomputer vil blive stillet over for.
Hurtigere end designer-laptops
Selv om en alt-i-en-maskine er praktisk til stationær brug, er udvalget af bærbare langt større. Og alle konkurrenter, vi kan finde, er laptops. Det kan f.eks. være den superslanke Asus ZenBook 14, der kun vejer lidt over et kilo, men som er betydelig langsommere på især grafik. Huawei MateBook 14 har et superskarpt design og en lækker skærm. Til gengæld kan MSi-maskinen løbe i store cirkler omkring den langsomme Huawei. Så på ydelsen betaler det sig at ofre bærbarheden.
Konklusion
MSi Modern AM271P er bestemt ikke den grimmeste maskine, man kan sætte på sit bord. Og det er praktisk, at alt er integreret i skærmen. I forhold til prisen får man rigtig meget computerkraft – og dertil en ganske okay skærm på 27 tommer.
På minussiden er byggekvaliteten mildt sagt skrabet, og skal computeren bruges til noget, der er mere krævende end basal tekstbehandling og underholdning, vil skærmopløsningen være en hæmsko. Jeg ville også normalt forvente, at en alt-i-en-PC havde touch-skærm. Det kan man også godt få. Men så bliver prisen en anden.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer