TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Asus C436FA-E10035

Så kraftig som en PC

Topmodellen ligner og opfører sig som en lækker ultrabook, men koster som en mellemklasse-PC.

Af / 03/06/2020 - 10:01
Asus C436FA-E10035

Home mener

  • Overbevisende byggekvalitet og lækker touch-skærm. Processoren er hurtigere end i de fleste Windows-laptops.
  • Den kan stadig ikke køre Windows-programmer. Du kan få en udmærket Windows-maskine til samme pris.

Med en vægt på 1,1 kg og et kabinet i aluminium ligner Asus C436FA-E10035 en business-ultrabook. Hvad den netop er. I topmodellen er Asus gået hele vejen og har forsynet den med hardware i bedste kvalitet. Og den får ærlig talt min egen bærbare ultrabook-PC til at se trist og bedaget ud ved siden af.

Chromebook Flip C436 3 scaled
Kabinettet er i aluminium, og vægten lav. (Foto: Asus)

Kabinettet er fræset ud af ét stykke aluminium og knivskarpt slankt. 14 tommers skærmen er klar og farverig, og har kun en smal ramme omkring billedet. Og tastaturet og touchpad’en er den tand lækrere, som der skal til for at berettige prisen.

Ligesom på de øvrige testmodeller er skærmopløsningen Full HD, så man får ikke ekstra skærmplads ved at gå op i pris. Skærmen har touch og 360 graders hængsler, så maskinen kan bruges som tablet.

Chromebook Flip C436 4 scaled
Skærmen har 360 graders hængsel, så computeren kan bruges som tablet. (Foto: Asus)

Der er præcis de samme ind- og udgange som på de to andre maskiner: Tre USB-porte (heraf to USB-C), kortlæser og 3,5 mm minijack til audio.

Som en moderne bærbar PC

Processoren er en 10. generations Intel Core i5 på 1,6 GHz og med 8 gigabyte RAM. Altså det samme, som man ville forvente at finde i en Windows ultrabook-PC i dag.

Annonce

Hvor de to andre Chromebooks i testen brugte flash-RAM til lagring, har C436FA en rigtig SSD. Det betyder noget for både hastigheden og kapaciteten. Med 256 gigabyte lagerplads er vi oppe i samme klasse som almindelige bærbare computere, og det giver plads til alle de programmer og data, som du kan forestille dig at få brug for. Ikke mindst da Android-apps oftest fylder langt mindre end PC- og Mac-programmer.

Almindeligvis lukker man ikke en Chromebook ned, men klapper bare låget i. Men har man endelig haft maskinen slukket, viser C436 den stærke side af styresystemet. Opstarten tager under fem sekunder!

Chromebook Flip C436 2
Business-ultrabook eller betalelig Chromebook? Lidt af begge dele. (Foto: Asus)

Benchmarks

Med en 10. generations 1,6 GHz Intel Core i5-10210U med fire kerner og otte tråde om bord er ydelsen bedre end de fleste ultrabook-PC’er. I Octane 2.0 browser-testen opnår C436FA en score på 32.374. Det er betydelig bedre end min egen i7-baserede bærbare PC. Geekbench 5-testen taler samme sprog: 947 i single-core og 3.061 i multi-core er en flot score. Multi-core-resultatet er dobbelt så godt som mellemmodellen – hvad der er rimeligt, eftersom der er dobbelt så mange processortråde om opgaven.

En Chromebook vil oftest blive brugt til kontorprogrammer. Det simuleres af PCMark Work-testen. Og 19.683 er en overbevisende score!

Selv om 3D-grafik ikke er det, Chromebooks er bygget til, skulle det prøves. En score i 3DMark Sling Shot-testen på 3.232 er ikke noget at prale af. Det er under det halve af, hvad smartphones til samme pris klarer.

Alt i alt er Asus C436FA en overbevisende computer, der vil gøre det godt i tasken. Men vi er også oppe i en prisklasse, hvor man kan finde rigtig gode konventionelle PC’er, f.eks. Acer Swift 5.

Aus C436 lifestyle scaled
Chromebooks behøver ikke altid at være billige, anæmiske plastdimser. (Foto: Asus)

Konklusion

Asus C436FA-E10035 er en Chromebook med en ydelse, der overgår de fleste bærbare PC’er og MacBooks. Med en lækker 360 graders skærm, god lagerplads og lækker byggekvalitet har den alt det, man forventer af en seriøs bærbar computer.

Det gælder imidlertid også prisen, for du kan finde bærbare PC’er i samme kvalitet til næsten samme pris. Så du skal ikke vælge denne Chromebook for pengenes skyld. Tag den hellere for komforten og manglen på bøvl.

Karakter
Asus C436FA-E10035
Premium

Også i denne test:

Asus C425TA-H50039

Skåret til benet

Selv om prisen er lav, får man faktisk en ganske fornuftig bærbar. Men lad være med at sætte forventningerne urealistisk højt.

Du får en helt okay laptop til lavere pris end en mellemklassemobil. Den kører langt på en opladning.
Processoren er virkelig ikke hurtig! Maskinen føles som det plastic, den er bygget af.
Læs hele testen

Asus C434TA-E10008

Den gyldne middelvej

Den ligner en business-ultrabook, men koster som en økonomimodel. Du får alt, hvad du behøver – så hvorfor betale mere?

Slankt og lækkert aluminiumkabinet, god 360 graders touch-skærm. Hurtig i brug.
Lidt tungere end topmodellen, der kun koster en smule mere. Ikke så fleksibel som en PC.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mange bække små

En lille guldklump

Vi har testet Netgears nye populære Wi-Fi 7-mesh

AI gode gange tre

Mesh med Wi-Fi 7 giver bred og lynhurtig dækning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er god til studerende og folk på farten

Yoga på den kloge måde

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?

Fin computer – sløv skærm

Fire headsets til dit nye kontorliv