annonce
annonce
Sommertilbud: Få fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 kr Prøv i 4 uger
annonce
annonce
annonce

Dyre luksus-hørebøffer

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Plus lbadvantages
Super behagelige at have på trods stor vægt. Med deres meget fyldige klang er disse hovedtelefoner fra Denon lette at holde af.
Minus lbdisadvantages
Man bør kunne forlange meget i denne prisklasse, men Denon indfrier ikke forventningerne med denne topmodel. Som kunne have været mere raffineret og mindre farvet i lyden.

De gode, gamle D5000 og D7000 var nogle af det sidste årtis bedste hovedtelefoner i luksusklassen. Nydelig kvalitet og god lyd gav mange musikelskere mindeværdige øjeblikke. Derfor er det ikke overraskende, at forventningerne er store til efterfølgerne. Topmodellen D7100 har meget at leve op til og skal samtidig konkurrere med veletablerede modeller fra Sennheiser, Grado og Beyerdynamic.

Mens de udgående topmodeller fra Denon havde cirkelrunde ørekopper i ægte træ, har de nye D7100 gemt den smule, der er tilbage af træværket – poleret mahogni – væk bag sølvfarvet plast. Inde i de lukkede kopper sidder der nye 50 mm elementer, og på ydersiden store, læderbetrukne ørepuder. Som giver en aldeles fin bærekomfort trods den høje vægt på 370 gram.

Der medfølger to ledninger. Den ene med 6,3 mm stik til hjemmebrug, den anden med 3,5 mm mini-jack og kontroller til bærbar brug.

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.
Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Med nye Free Edge Nano Fiber membraner i helt nye elementer og ditto ørekopper er det oplagt, at D7100 vil lyde anderledes end D7000. Bl.a. er lydbilledet mere fyldigt, og der er et godt punch i bassen, som de tidligere modeller ikke havde. Allerbedst er de til rytmisk musik, og jeg havde meget glæde af dem til jazz, blues og rock. Her kom den fyldige klangbalance til sin ret, og den legesyge dynamik, som hovedtelefonerne har, passede perfekt.

Denon har lavet en fremragende app, som jeg vil anbefale, at man bruger sammen med hørebøfferne. Ud over at den har radio og giver fuldt overblik over den musik, du har lagret, har den også en omfattende og praktisk equalizer. Den kan man have brug for. For uden EQ er lyden i D7100 ikke ligefrem neutral. Mellemtonen lyder metallisk, og på noget musik er det så tydeligt, at jeg synes, det er generende. Diskanten er heller ikke så opløst og raffineret som i f.eks. Sennheiser HD800. Sådan set er D7100 den klangmæssige modpol. Varm og fyldig lyd med knaldgod dynamik, og aldrig kedelig.

Men altså ikke lige så korrekt. Det gjorde ikke nogen forskel, om jeg brugte en iPhone, en iPod med batteridrevet Fostex DAC eller hovedtelefonstikket på en McIntosh MA8000 forstærker.

Den flotte varme klang kompenserer og maskerer delvis problemet, der især gælder vokaler, strygere og akustiske instrumenter som klaverer. Vokaler lyder bedre i Bowers & Wilkins P7 til 3.000 kroner, og det samme gælder strygere, og hvis jeg vil have mere opløsning, er der altid Sennheiser og Beyer.

Konklusion
Denons topmodel vil helt sikkert appellere til mange, men jeg mener ikke, at producenten har udnyttet mulighederne godt nok, da de planlagde efterfølgeren til D7000. Man bør kunne forlange mere til den pris, og jeg synes ikke, at Denon AH-D7100 indfrier forventningerne til hovedtelefoner i denne klasse.

 • Lukkede ørekopper
 • 50 mm elementer
 • 25 ohm, 110 dB
 • 370 g

Pris: 7498 kr
Bedste pris på Denon AH-D7100
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Læs også

  Denon AH-GC30

  Denon AH-GC30

  Denon er klar med et nyt bud i kampen om støjtronen.

  Tilføj som favorit
  Testvinder til iPhone

  Testvinder til iPhone

  Nu fås MA650 med Lightning-stik.Tilføj som favorit
  Kan du li’ bas? Så se her

  Kan du li’ bas? Så se her

  Med XB900N får du også støjreduktion og 30 timers spilletid.Tilføj som favorit
  Jabra Elite 85h

  Jabra Elite 85h

  Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.

  Tilføj som favorit
  Nura Loop tilpasser sig til dine ører

  Nura Loop tilpasser sig til dine ører

  Mød hørepropperne, som du kan skræddersy.Tilføj som favorit
  Sony IER-Z1R

  Sony IER-Z1R

  Hold da op! De dyreste hørepropper, vi har testet, gengiver musikken med detaljer ned på mikroskopniveau.

  Tilføj som favorit
  Beyerdynamic Xelento Wireless

  Beyerdynamic Xelento Wireless

  Nok verdens bedste hørepropper er nu blevet trådløse – og dermed endnu frækkere. Beyerdynamic Xelento Wireless er en drøm at have i øret.

  Tilføj som favorit
  Dobbeltløbede gamingpropper

  Dobbeltløbede gamingpropper

  Tovejs-hørepropper fra Razer lover renere lyd til gaming og underholdning.Tilføj som favorit
  Luk menu

  LYD & BILLEDE
  LÆSERUNDERSØGELSE
  SVAR & VIND

  KYGO HOVEDTELEFONER

  Vi vil hele tiden forbedre os – og nu vil vi gerne vide, hvad DU mener om os!
  DELTAG HER
  close-link