annonce

Denon AH-D7100

Dyre luksus-hørebøffer

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

annonce

De gode, gamle D5000 og D7000 var nogle af det sidste årtis bedste hovedtelefoner i luksusklassen. Nydelig kvalitet og god lyd gav mange musikelskere mindeværdige øjeblikke. Derfor er det ikke overraskende, at forventningerne er store til efterfølgerne. Topmodellen D7100 har meget at leve op til og skal samtidig konkurrere med veletablerede modeller fra Sennheiser, Grado og Beyerdynamic.

Mens de udgående topmodeller fra Denon havde cirkelrunde ørekopper i ægte træ, har de nye D7100 gemt den smule, der er tilbage af træværket – poleret mahogni – væk bag sølvfarvet plast. Inde i de lukkede kopper sidder der nye 50 mm elementer, og på ydersiden store, læderbetrukne ørepuder. Som giver en aldeles fin bærekomfort trods den høje vægt på 370 gram.

Der medfølger to ledninger. Den ene med 6,3 mm stik til hjemmebrug, den anden med 3,5 mm mini-jack og kontroller til bærbar brug.

Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.
Denon er et varmt navn i hovedtelefoner. God byggekvalitet og fornem lydkvalitet har nemlig gået hånd i hånd. Indtil nu.

Med nye Free Edge Nano Fiber membraner i helt nye elementer og ditto ørekopper er det oplagt, at D7100 vil lyde anderledes end D7000. Bl.a. er lydbilledet mere fyldigt, og der er et godt punch i bassen, som de tidligere modeller ikke havde. Allerbedst er de til rytmisk musik, og jeg havde meget glæde af dem til jazz, blues og rock. Her kom den fyldige klangbalance til sin ret, og den legesyge dynamik, som hovedtelefonerne har, passede perfekt.

Denon har lavet en fremragende app, som jeg vil anbefale, at man bruger sammen med hørebøfferne. Ud over at den har radio og giver fuldt overblik over den musik, du har lagret, har den også en omfattende og praktisk equalizer. Den kan man have brug for. For uden EQ er lyden i D7100 ikke ligefrem neutral. Mellemtonen lyder metallisk, og på noget musik er det så tydeligt, at jeg synes, det er generende. Diskanten er heller ikke så opløst og raffineret som i f.eks. Sennheiser HD800. Sådan set er D7100 den klangmæssige modpol. Varm og fyldig lyd med knaldgod dynamik, og aldrig kedelig.

Men altså ikke lige så korrekt. Det gjorde ikke nogen forskel, om jeg brugte en iPhone, en iPod med batteridrevet Fostex DAC eller hovedtelefonstikket på en McIntosh MA8000 forstærker.

annonce

Den flotte varme klang kompenserer og maskerer delvis problemet, der især gælder vokaler, strygere og akustiske instrumenter som klaverer. Vokaler lyder bedre i Bowers & Wilkins P7 til 3.000 kroner, og det samme gælder strygere, og hvis jeg vil have mere opløsning, er der altid Sennheiser og Beyer.

annonce

Konklusion
Denons topmodel vil helt sikkert appellere til mange, men jeg mener ikke, at producenten har udnyttet mulighederne godt nok, da de planlagde efterfølgeren til D7000. Man bør kunne forlange mere til den pris, og jeg synes ikke, at Denon AH-D7100 indfrier forventningerne til hovedtelefoner i denne klasse.

Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Lukkede ørekopper
 • 50 mm elementer
 • 25 ohm, 110 dB
 • 370 g
Pris: 7498 kr
Plus Super behagelige at have på trods stor vægt. Med deres meget fyldige klang er disse hovedtelefoner fra Denon lette at holde af.
Minus Man bør kunne forlange meget i denne prisklasse, men Denon indfrier ikke forventningerne med denne topmodel. Som kunne have været mere raffineret og mindre farvet i lyden.

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  annonce

  Pladespiller med højttalere

  En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.

  7 helt trådløse hørepropper i premiumklassen

  Hvis du elsker hørepropper med god lyd, men hader ledninger, så er det nogle af de her, du skal have.

  Ny referencehøjttaler

  Tak for kaffe! Dynaudios Confidence-højttalere er usædvanlig vellykkede – og vellydende.

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

  OLED-TV med skjulte kræfter

  Sonys nye OLED-TV kan prale af særdeles god billedkvalitet, men det ­bedste af det hele er lyden …

  Racermobil fra OnePlus og McLaren kører fra alt og alle

  OnePlus 7T Pro McLaren er blandt de første smartphones med Android 10. Men mobilen byder på flere forbedringer, som gør den endnu mere suveræn end forgængeren.

  Trådløs luksus med et væld af funktioner

  Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.

  Ekstremt skarp zoom

  Panasonics lysstærke Leica-zoom er den eneste af sin slags med disse egenskaber.

  Flagskib til professionelle fotografer

  Med klassens højeste opløsning er Sonys flagskib et kamera, som mange vil have, men ikke alle har brug for.

  Venligsindet vinylhøvl

  Det er ikke pladespillere, japanske TEAC er mest kendt for, men den her kan måske sætte dem på vinylkortet.