For at præsentere denne receiver havde det egentlig været nok bare at copy/paste fra teksten om Marantz SR6007. De ser ikke ens ud på fronten, men det gør de derimod bag den. Fjernbetjeningerne har også nøjagtig de samme funktioner, og skærmmenuerne er identiske. Hvis du downloader Denons fjernbetjenings-app til smartphone, vil du se, at de også er helt ens.
Nysgerrigheden tog overhånd, og undertegnede åbnede begge receivere for at kigge indeni. Identiske. Samme kredskort, samme chipset, samme indmad. I det hele taget samme receiver.
For at opsummere: Indstillingsmuligheder som avanceret justering af klangkarakter, fasekorrektion og stående bølger finder du ikke her. Alligevel kan du som udgangspunkt lave alt, hvad du kunne tænke dig, og der findes en del forskellige surround- og stereomodi, som kan vælges. Fjernbetjenings-app’en er derimod begrænset til kun at kunne vælge lydkilde og indstille lydniveau, foruden at bladre i musikbiblioteket fra pc eller Spotify.
Lydkvalitet
I lighed med Marantz gengiver Denon-receiveren lydbilledet luftigt og stort. Ved brug af højdekanaler i front præsenteres lydbilledet i tre dimensioner. I lighed med både Pioneer og Onkyo opleves det indimellem som noget tilfældigt, hvilken del af lydbilledet der kommer i højden. Men det fungerer fint nok til at tilføre en ekstra dimension.
Selv om receiverne er identiske på indersiden, lyder de ikke helt ens. Marantz og Denon har nemlig lidt forskelligt klangideal på deres produkter og har tunet produkterne derefter i slutfasen. Hvor Marantz SR6007 har mere energi i overtonerne, lyder Denon lidt mere nedtonet her og har i stedet en endnu fyldigere mellemtone-gengivelse. Det gør dialogerne i film mere fyldige, og jeg bilder mig ind, at Denon har en lidt mægtigere og mere fyldig gengivelse, når man spiller lavt. Men forskellene er naturligvis små.
Sæt nogle gode actionscener eller noget heftig rock på, så er det klart, at heller ikke Denon-receiveren er en udpræget kraftkarl i forhold til Onkyo, Pioneer og Yamaha. Den mangler lidt hurtighed og fut og fart til virkelig at hævde sig i toppen. Men bevares, den lyder godt og har et lydbillede, som det er let at kunne lide.
Konklusion
Denon AVR-3313 er tvillingebror til Marantz SR6007. De er ens på indersiden såvel som i menusystemet og brugervenlighed i øvrigt. Det betyder, at Denon-receiveren ikke har de mest avancerede funktioner, men til gengæld er nem i brug. Lyden er varm og fyldig, med en stor mellemtonegengivelse og saftig bas. Det er egenskaber, som gør, at det lyder godt, også når man spiller lavt. Film har et stort lydbillede med rene dialoger, og akustisk musik lyder opløst og fint. Der mangler noget attack, fraspark og muskler, men ellers er det meget tiltalende.
Med AirPlay og indbygget Spotify er det let at streame musik. Alternativt kan man streame fra netværks-pc, men det er lidt besværligt.
Vi savner en mere udvidet fjernbetjenings-app til smartphone og helst en egen til tablet.
Også i denne test:
Opsummering
Funktioner møder lydkvalitet
Selvfølgelig kan man få en vellydende receiver, som også er spækket med funktionalitet, til ti tusind kroner!
Yamaha RX-A1020
Hjemmebiografens konge
Yamaha RX-A1020 er en avanceret receiver med smarte funktioner, som løfter lydoplevelsen til nye højder. Når den samtidig lyder kanonbarsk, både med musik og film, er der ingen tvivl. Ønsker du den bedste hjemmebiograf-oplevelse fra en receiver til ti tusind kroner, så er det den her, du skal have.
Marantz SR6007
Pæn i tøjet
Marantz’ nyeste skud på stammen er en simpel receiver med de mest grundlæggende indstillingsmuligheder. Både AirPlay og Spotify giver desuden mange muligheder for at streame musik. Lydmæssigt er den vældig fin og godt opløst, men aldrig farlig.
Pioneer SC-LX56
Fjerner sløret
Pioneer har leveret en 9-kanals receiver, som slår hårdt fra første filmklip og lader os komme tæt på musikken med en neutral og uforvrænget lyd. Lidt trafo-brummen og en svag blæsen på indersiden kan forstyrre i stille omgivelser.
Onkyo TX-NR818
Heftig og begejstret
Receiveren fra Onkyo er langtfra nogen lille fyr! Med kontrol i bassen og rigelig dynamik tager den hjemmebiograf-jobbet alvorligt. Og specielt videoprocessering kan den som få andre.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer