annonce

Denon AVR-X2000

Højopløst musikalitet

Med testens laveste pris er Denon AVR-X2000 en behagelig overraskelse. Den har kræfter nok, men det er først og fremmest opløsningen, der imponerer.

annonce

Denons receiver kan ligesom de andre streame musik via DLNA eller AirPlay, den har internetradio og kan fjernstyres fra en smartphone med Android eller iOS.

Receiveren har testens mest overskuelige bagpanel og er dermed den, der er letteste at tilslutte. Ikke kun fordi den er minimalistisk med hensyn til ind- og udgange (mens der er rigeligt med HDMI-tilslutninger), men også fordi skriften er stor.

Autokalibreringen er af typen Audyssey MultEQ XT, som er ganske avanceret og kan korrigere for op til otte siddepositioner, hvor man anbefaler mindst seks. Sæt gerne mikrofonen på et stativ, før du går i gang.

Lydkvalitet
Dynamic EQ og Dynamic Volume skal slås fra efter autokalibrering, da de gør lydbilledet grødet. Vi kunne hurtigt konstatere, at subwoofer-kanalen var for svulstig og mellemtonen for tynd, hvilket gav uldne dialoger. Den dynamiske kontrast var også flad. De to funktioner kan være en fordel, når man ser film på lav volumen, men ellers ikke.

Slå dem fra, og der kommer straks andre boller på suppen. Mellemtonen kommer bedre frem, subwooferen bliver mere tilbageholdende og blander sig mere i lydbilledet. Og dynamikken bliver langt bedre!

Denon_AVR-X2000_bakside

Lyden kan bedst beskrives som naturlig og varm. Film i surround får et meget sammenhængende lydbillede med velartikulerede dialoger, der aldrig bliver krasse. Lydbilledet er stort og fyldigt. Der mangler bare lidt råstyrke, og receiveren bliver noget stakåndet, når den skal puste liv i store højttalere i et dedikeret hjemmebiografrum. Men i en normal stue får den mere end nok af gnisten frem, samtidig med at den har godt greb om opløsningen, der er så vigtig på alt andet end “blockbuster” actionfilm.

annonce

Musik gengives med en fin og åben lyd på stemmer og instrumenter. Alt lyder naturligt og står velordnet i forhold til hinanden. Lydbilledet er ikke så kontrastfuldt som med Sony STR-DN1040, men alt i alt er vi godt tilfredse med, hvad Denon gør for så lidt penge. Især opløsningen i diskantområdet er vi glade for, og samlet står Denon ikke tilbage for Pioneer VSX-1123.

annonce
Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • 8 x HDMI ind (MHL foran), 1 x HDMI ud
 • 3D og 4K opskalering
 • 7 x 100 W (6 ohm)
 • DCAC højttalerkalibrering
 • Trådløst netværk og Bluetooth
 • AirPlay og DLNA
 • Fjernbetjenings-app til iOS og Android
Pris: 4499 kr
Plus Finmasket lyd AirPlay Brugervenlighed
Minus Mangler lidt punch Ingen pladespiller-indgang
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb?

  Hvilket Samsung-TV er det bedste køb? Vi tester os igennem junglen af QLED-skærme!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

  Googles mindste gør underværker – nogle gange

  Det er kun det nye navn og nogle detaljer, der adskiller den nye Nest Mini fra forgængeren.