TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin HRM-Pro Plus

Næsten perfekt

Garmin er ikke nybegyndere, og det kan ses - på næsten alt.

Af / 12/06/2024 - 10:06
Garmin HRM-Pro Plus

Home mener

  • Let at bruge. Måler puls uden at være tilsluttet en enhed.
  • Prisen. Kan ikke vaskes.

Garmin er nok ikke et ukendt navn for nogen, og i deres sortiment finder du alt fra personvægte til flyelektronikløsninger. Men lige nu er det pulsmålere, der betyder noget, og også her har de produkter at byde på.

Jeg har Garmin HRM-Pro Plus, som skulle være en af topmodellerne, der ud over at måle puls også måler løbedynamik, kadence, skridtlængde og meget mere. For at få mest og bedst muligt ud af pulsbæltet tester jeg det sammen med Garmin Forerunner 265.

Garmin
Sammenlignet med mit Samsung-ur, som har optisk måling, ser en træningssession sådan ud. Forskellene mellem EKG-måling og optisk måling er ikke-eksisterende ved denne type træning. (Screenshot fra app).

Sådan kommer du i gang

I emballagen finder jeg pulsbæltet, som i dette tilfælde har en sensor, der ikke kan fjernes. Selve remmen er ret bred og stabil og minder meget om Suuntos.

Læs også Sov godt takket være teknologien For at vågne frisk og veludhvilet har du brug for at sove godt og fredfyldt. Og det kan være lettere sagt end gjort.

Hvis jeg vil, kan jeg forbinde pulsremmen direkte til Garmin Connect-app’en uden at bruge et ur. Nu har jeg også et ur til rådighed, så jeg vælger at forbinde alle enheder.

Sammenkoblingen gik nemt og hurtigt.

Annonce

Sådan bruger du det

Pulsbæltet er nemt at sætte på og nemt at justere i størrelsen. På undersiden er der to kontaktflader (elektroder), som jeg fugter en smule for at få forbindelse mellem kroppen og bæltet.

I ægte Garmin-ånd er håndteringen glat og smertefri. I de tilfælde, hvor jeg både har Garmin Forerunner 265 og pulsbæltet på, er det pulsbæltets måling, der “tager over” og logges i app’en. Det kan jeg se ved, at et lille hjerte blinker, når den søger efter en puls. Når hjertet holder op med at blinke, er uret i kontakt med sensoren, og det er tid til at komme i gang.

Garmin
I app’en kan jeg se, hvilken type enhed der blev brugt til at logge træningen. (Screenshot fra app).

For at logge et træningspas skal jeg starte det på et ur, så det er ikke muligt at starte et træningspas i app’en. Men hvis du glemmer at tage uret med, er alt stadig ikke helt tabt, for pulsbæltet logger alligevel træningen. Hvad den dog ikke holder styr på, er den type fysisk aktivitet, du har udført.

Under en spinningtime med korte intervaller kan jeg mærke, at pulsbæltet reagerer hurtigere på temposkift, end uret på håndleddet gør – selv om det faktiske slutresultat med f.eks. maksimal puls er det samme. Om det er vigtigt eller ej, er selvfølgelig op til dig at afgøre.

Garmin
Hvis jeg ikke får startet et træningspas på uret eller bare glemmer at tage det med, er det stadig ikke et totalt tabt. Pulsbæltet logger puls og bevægelse, selv om det selvfølgelig ikke kan regne ud, hvilken aktivitet jeg laver. Så smart er det heller ikke. (Screenshot fra app).

Fordele…

Garmin HRM-Pro Plus har ligesom de andre deltagere i testen et internt lager, så du ikke behøver at have en masse ekstra pjat med dig, når du skal ud på din træningstur. Du kan starte din træning på uret og derefter lade både telefon og ur blive hjemme. Dine data synkroniseres, så snart pulsbæltet kommer i nærheden af enhederne igen.

Læs også Sjov løsning Shokz præsenterer et sæt nye hovedtelefoner med "direct pitch air conduction technology". Prisen er lidt i den høje ende, men er de gode, kan det være pengene værd.

Jeg har endnu ikke haft brug for at skifte batteri, men ifølge producenten skulle det nu være meget nemmere at skifte batteri end tidligere. Simpelt er altid godt.

… og ulemper

Af en eller anden grund, som er helt uforståelig for mig, er det ikke muligt at fjerne sensoren på HRM-Pro Plus. Hvorfor Garmin har truffet dette valg, aner jeg ikke, men selv de kan åbenbart være uheldige, når de udtænker nye produkter. Konsekvensen er, at jeg ikke kan vaske mit pulsbælte ordentligt. Det fremgår ganske vist tydeligt af vejledningen, hvad jeg skal gøre for at holde mit produkt i den bedste stand, men alligevel … HRM-Pro Plus skal vaskes i hånden efter hver syvende brug og/eller hver svømmetur i poolen. Held og lykke med at holde styr på det…

Konklusion

Garmin HRM-Pro Plus er den dyreste pulsmåler i testen, og jeg synes, det er en skam, at de har forpasset muligheden for at man kan vaske den. Den giver dog flest data til brugeren og logger pulsen, selv uden at man aktivt starter et træningspas. Måleresultaterne føles relevante, og selv om det er app’en Garmin Connect, der præsenterer resultaterne, er det pulsbæltet, der får æren af at indsamle oplysningerne.

Karakter
Garmin HRM-Pro Plus
Basic

Også i denne test:

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Kun 4 kr

Efterårs tilbud

Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

4,- / for 4 uger
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonse

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse

Til den aktive

Overrasker

Når næsten helt frem

Scroll to Top