Jeg har testet et par ure fra finske Suunto og har altid været meget tilfreds. Nu er det tid til et pulsbælte fra samme producent. Det er spændende!
For at få det bedste ud af Suunto smart heart rate belt skal du have et nyere Suunto-ur. Jeg har fået lov til at låne et rigtig flot Suunto Race i en lækker lilla farve – men det er en anden historie.
Selve pulsbæltet, som jeg skal sætte fast om brystet, er mere eller mindre identisk med det fra Garmin. Stabilt og robust. Forskellen er, at selve sensoren kan tages af. Noget, jeg er ekstra taknemmelig for, fordi det betyder, at bæltet kan holdes rent og friskt ved at blive vasket.
Sådan bruger du det
Det er nemt at sætte pulsbæltet på og justere det. Der er to kontaktflader (elektroder) på undersiden, som jeg skal fugte lidt for at skabe forbindelse mellem kroppen og bæltet, der sidder godt fast uden at gnave eller bevæge sig.
Når jeg går ind i Suunto-app’en for at finde enheder, der kan parres, finder jeg slet ikke nogen pulsmåler, men jeg kan nemt parre min mobil og telefon. Jeg konkluderer, at der er brug for et ur til at registrere oplysningerne.
For at starte et træningspas skal jeg gå via uret, og det, jeg også skal gøre, for at den faktiske måling kan finde sted via pulsbæltet, er at gå ind i indstillinger, forbindelser og finde bæltet. Ikke helt indlysende i starten, men ikke noget problem, når jeg først kender til det.
Om søndagen har jeg for vane at køre intervaller på en spinningcykel, og her kan jeg konstatere, at bæltet som forventet reagerer hurtigere på temposkift, end et smartwatch med optisk måling gør.
Suunto har en rigtig god og informativ app, hvor man kan læse, dreje, vende og analysere så meget, man vil.
Fordele…
Ifølge producenten er det muligt at vaske det elastiske bånd, selvfølgelig uden sensoren, i vaskemaskinen ved 30 grader. Det er helt klart et plus.
Når man er gået i gang med træningen, kan man lade både ur og mobiltelefon blive hjemme; pulsbæltet har ligesom de andre i testen et internt lager, som så synkroniseres, når enhederne kommer i nærheden af hinanden igen.
… og ulemper
For at starte en træning er jeg nødt til at have uret ved hånden, og personligt kan jeg synes, at det er lidt begrænsende. Især fordi pulsbæltet ikke logger pulsen automatisk, uden at træningen er startet, som Garmin-pulsbæltet gør. Jeg tænker, at det nok er et spørgsmål om vane, og at det efter et par gange slet ikke er et problem. Men det er stadig værd at bemærke.
I de tilfælde, hvor jeg har både pulsbælte og ur på under en træning, kan jeg ikke være helt sikker på, at den faktiske måling faktisk kommer fra sensoren på bæltet. Den er ikke synlig på uret og ikke synlig i app’en, i hvert fald ikke så vidt jeg kan se. Jeg må bare stole på, at jeg har indstillet uret rigtigt.
Konklusion
Suunto smart pulsbælte er et godt, brugervenligt og komfortabelt pulsbælte til en god pris, så længe du har det fint med at skulle starte din træning via et ur. Resultaterne af mine anstrengelser præsenteres på en flot og informativ måde i Suunto-app’en, og alt i alt er dette testens bedste køb.
Også i denne test:
Garmin HRM-Pro Plus
Næsten perfekt
Garmin er ikke nybegyndere, og det kan ses - på næsten alt.
Polar Verity Sense
En fremmed fugl i reden
Et pulsbælte, der har samme type pulsmåling som et smartwatch. Uden at være et ur ... mildest talt forvirrende.