TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Gruppetest: 5 træningsarmbånd

Tag kontrol over dit helbred – lev længere og sundere

Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

Af / 12/05/2023 - 09:05
5 træningsarmbånd

Ifølge WHO bør jeg som voksen bl.a. dyrke mindst 150 minutters aerob motion om ugen for at give mig selv de bedste forudsætninger for et godt, sundt og langt liv. Men ordet aerob kan få enhver til at bakke ud og give op, før de overhovedet er begyndt. Det er ganske enkelt udholdenhedstræning, hvor jeg bliver træt og svedig, men ikke helt udmattet og får mælkesyre, som jeg skal bruge mine 150 minutter på. Derudover er det en god ide med to styrkepas om ugen for yderligere sundhedsmæssige fordele.   

Og så skal jeg sørge for at få nok kvalitetssøvn og nok tid til at restituere.   

Aldrig har der været så meget information om fordelene ved en sund livsstil, men alligevel øges antallet af velfærdssygdomme i rasende fart.   

Umiddelbart kan det lyde, som om du skal gå på deltid, udarbejde et Excel-regneark, hvor du indtaster alle data, og anskaffe dig en masse dyre og utroligt tekniske hjælpemidler for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Får du overhovedet tid til at leve? Jovist, faktum er, at der findes gode, enkle værktøjer, som ikke behøver at koste en formue, tage tid eller være komplicerede. Her tester jeg en håndfuld aktivitetsarmbånd, der bl.a. registrerer min aktivitet, søvn og puls, uden at jeg egentlig skal gøre andet end at have det på håndleddet. 

Alla 1920x1367 1

Annonce

Hvorfor et træningsarmbånd?

Okay, det er tid til at være helt ærlig. Jeg har aldrig tidligere ejet, endsige brugt et aktivitetsbånd til voksne. Men efter at have levet, arbejdet med de testede armbånd i en periode, har jeg erfaret, at et aktivitetsarmbånd er mere praktisk og pænere at bruge døgnet rundt, end et smartur normalt er. De er mere diskrete, og frem for alt er de endda væsentligt billigere.    

Testens billigste armbånd koster lidt over 500 kroner. Og selv om det selvfølgelig er en slat penge, er det en forholdsvis billig investering i at sikre, at du bevæger dig nok til bl.a. at holde dit hjerte raskt og stærkt og dit blodtryk på et sundt niveau.  

Spørgsmålet er vel egentlig: Har du råd til at lade være? 

Amazfit Band 7

Masser af det hele

Det bliver spændende at se, om testens billigste deltager formår at give de andre deltagere kamp til stregen, eller om det kun er batteritiden, der er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Svært at finde GPS-signalet. Lidt sart skærm.
Læs hele testen

Garmin Vivosmart 5

Op ad bakke

Garmin er altid Garmin. Men ikke alt, hvad der glimrer, er guld.

App’en er svær at slå. Automatisk justering af lyset på skærmen.
Prisen. Lille sort/hvid skærm.
Læs hele testen

Huawei Band 7

Svær at slå

Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?

Prisen. Batteritiden. Og et dejlig skarpt skærmbillede, der fylder hele skærmen.
At Huawei har sit eget operativsystem kan gøre brugen unødigt besværlig.
Læs hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil have mere ud af sine brugere

Dette er testens næstdyreste træningsarmbånd, og mærket har eksisteret siden 2007. Fitbit er med andre ord ingen nybegynder. Spørgsmålet er, om de mange års erfaring er nok i denne sammenhæng.

Smidigt og pænt.
Lille skærm. Du skal have et abonnement for at få adgang til alle data. Ingen mulighed for at styre musikafspilning.
Læs hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?

Batteritiden. Farverigt display, som fylder hele skærmen.
Det er lidt tricky at finde ud af, hvilken app der skal bruges. Svært at finde GPS'en. Funktionen til afsendelse af forudindstillede beskeder virker ikke.
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fitness-hørepropperne du glemmer at du har på

Perfekt til træning i vand

Hold ørerne frie

Sparet på de forkerte ting

Jabra bliver endnu barskere

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning