Ifølge WHO bør jeg som voksen bl.a. dyrke mindst 150 minutters aerob motion om ugen for at give mig selv de bedste forudsætninger for et godt, sundt og langt liv. Men ordet aerob kan få enhver til at bakke ud og give op, før de overhovedet er begyndt. Det er ganske enkelt udholdenhedstræning, hvor jeg bliver træt og svedig, men ikke helt udmattet og får mælkesyre, som jeg skal bruge mine 150 minutter på. Derudover er det en god ide med to styrkepas om ugen for yderligere sundhedsmæssige fordele.
Og så skal jeg sørge for at få nok kvalitetssøvn og nok tid til at restituere.
Aldrig har der været så meget information om fordelene ved en sund livsstil, men alligevel øges antallet af velfærdssygdomme i rasende fart.
Umiddelbart kan det lyde, som om du skal gå på deltid, udarbejde et Excel-regneark, hvor du indtaster alle data, og anskaffe dig en masse dyre og utroligt tekniske hjælpemidler for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Får du overhovedet tid til at leve? Jovist, faktum er, at der findes gode, enkle værktøjer, som ikke behøver at koste en formue, tage tid eller være komplicerede. Her tester jeg en håndfuld aktivitetsarmbånd, der bl.a. registrerer min aktivitet, søvn og puls, uden at jeg egentlig skal gøre andet end at have det på håndleddet.
Hvorfor et træningsarmbånd?
Okay, det er tid til at være helt ærlig. Jeg har aldrig tidligere ejet, endsige brugt et aktivitetsbånd til voksne. Men efter at have levet, arbejdet med de testede armbånd i en periode, har jeg erfaret, at et aktivitetsarmbånd er mere praktisk og pænere at bruge døgnet rundt, end et smartur normalt er. De er mere diskrete, og frem for alt er de endda væsentligt billigere.
Testens billigste armbånd koster lidt over 500 kroner. Og selv om det selvfølgelig er en slat penge, er det en forholdsvis billig investering i at sikre, at du bevæger dig nok til bl.a. at holde dit hjerte raskt og stærkt og dit blodtryk på et sundt niveau.
Spørgsmålet er vel egentlig: Har du råd til at lade være?
Amazfit Band 7
Masser af det hele
Det bliver spændende at se, om testens billigste deltager formår at give de andre deltagere kamp til stregen, eller om det kun er batteritiden, der er overlegen.
Garmin Vivosmart 5
Op ad bakke
Garmin er altid Garmin. Men ikke alt, hvad der glimrer, er guld.
Huawei Band 7
Svær at slå
Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?
Fitbit Inspire 3
Vil have mere ud af sine brugere
Dette er testens næstdyreste træningsarmbånd, og mærket har eksisteret siden 2007. Fitbit er med andre ord ingen nybegynder. Spørgsmålet er, om de mange års erfaring er nok i denne sammenhæng.
Xiaomi Smart Band 7
Ikke helt i mål
Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?