TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Amazfit Band 7

Masser af det hele

Det bliver spændende at se, om testens billigste deltager formår at give de andre deltagere kamp til stregen, eller om det kun er batteritiden, der er overlegen.

Af / 12/05/2023 - 09:05
Amazfit Band 7

Home mener

  • Batteritiden. Prisen.
  • Svært at finde GPS-signalet. Lidt sart skærm.

Da jeg pakker Amazfit Band 7 ud, bemærker jeg, at skærmen er lidt større (bredere) end konkurrenternes. Det minder næsten om et ur, men alligevel ikke helt.  

Amazfit Band 7
Amazfit Band 7 er en anelse større end de øvrige testdeltagere, men alligevel meget behageligt at have på. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Det næste, der slår mig, er, at armbåndet er det samme som på Xiaomi Band 7. Og armbåndet er ikke det eneste, der afslører, at de to er beslægtede på en eller anden måde. Også selve designet og betjeningen af træningsarmbåndene er ret så ens.   

Zepp o Zepp Life
Til venstre ser du et skærmbillede fra Zepp-app’en, som Amazfit bruger, og til højre Zepp Life, som bruges af Xiaomi. (Skærmbilleder fra de respektive apps)

Det tager et stykke tid for mig at få aha-oplevelsen og forstå, hvordan det hele hænger sammen, og selv om alt ikke er soleklart fra starten, er det en vanesag. Som det meste andet. 

App’en hedder Zepp

Hvis du søger efter Amazfit i Google Play-butikken eller i App Store, dukker Zepp op, og det er helt korrekt. I den lille medfølgende instruktionsbog er der også en QR-kode, hvis du vælger at gå den vej. Det kan godt være lidt forvirrende, når produkt og app ikke hedder det samme, men jeg synes alligevel, de har løst det på en fin måde. Hvis du læser emballagen grundigt, står der Amazfit a Zepp Brand, så helt ulogisk er det ikke.   

Hvad du vil se på skærmen, når du vækker dit armbånd, er en smagssag, og der er fem forskellige gratis urskærme at vælge imellem. Vil du bruge et par kroner på flere af slagsen, er der næsten 50 at vælge mellem i app’en.  

Annonce

Amazfit Band 7 i hverdagen

Armbåndet er blødt, glat og fleksibelt, og jeg lægger næsten ikke mærke til, at jeg har det på. Jeg føler mig lidt splittet, når det gælder skærmen. På den ene side er det godt, at den er stor, for det gør den tydeligere for mig, der er 50+, men på den anden side er den lidt for stor til at passe ind i armbåndskategorien.   

Ljusstyrka
Her er skærmen indstillet på samme lysstyrke, lige under 50 procent. På venstre billede, som er taget inden døre, er det helt tilstrækkeligt. Men på det højre, taget udenfor, er det ikke noget at råbe hurra for. Her er udfordringen, at man skal huske at ændre lysstyrke, inden man går i gang med træningen. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Når det er sagt, så er skærmen klar og tydelig med farver, der virkelig træder frem. Lysstyrken på skærmen kan justeres trinløst, men desværre ændrer den sig ikke i forhold til, hvor lyse eller mørke omgivelserne er. Den mest irriterende konsekvens af dette er, at armbåndet lyser hele soveværelset op om natten, hvis skærmen ‘går på’. Derudover kan jeg konstatere, at skærmen er en smule ridset, selv efter kun et par dages brug. Dette på trods af at jeg ikke har gjort eller udsat den for noget udover det sædvanlige.  

Der er 120 sportstilstande, herunder 16 forskellige dansetilstande, 25 forskellige boldsportsgrene, og under kategorien ‘andet’ finder du sjippetov, bueskydning og ridning. Automatisk genkendelse af gang, løb, roning og elliptisk træning, f.eks. crosstræning, findes også som indstillingsmuligheder. 

Sömn 1 Sömn 2
<
>
Med dette armbånd får du søvnpoints, som sammenlignes med andre Amazfit-brugere. Her lille Hvert lille felt er en kategori, som du kan trykke på og få mere information frem. (Skærmbillede fra app)

 

Når jeg sover, holder armbåndet øje med min søvnkvalitet, og når jeg vågner, kan jeg se resultatet direkte på skærmen eller gå ind i app’en for at finde flere oplysninger og dybere analyser. Efter min vurdering passer Amazfit Band 7 godt til den måde, jeg selv oplever min søvn på.   

Mäta samtidigt 1 Mäta samtidigt 2
<
>
Med Amazfit Band 7 kan du strømline din måling og måle puls, iltmætning i blodet og stressniveau på samme tid. Tryk på den blå mand, sid stille i 45 sekunder, og du får dit svar (Foto: Åsa Warme Hallén).

Armbåndet kan endvidere give mig oplysninger om puls, iltniveau i blodet og stress.   

Måske er du klar over, at du er konkurrencetypen og har brug for nogen at konkurrere mod. Og hvem er egentlig bedre at konkurrere mod end dig selv? Her kan du bruge Virtual Pacer og konkurrere mod dine egne tidligere præstationer.   

Læs også Over forventning Er lav pris det samme som dårlig kvalitet og discount-udførelse, eller er det faktisk muligt at få et godt produkt til en fornuftig pris?

Hvis du ønsker det, kan du bruge armbåndet som fjernbetjening til at starte/stoppe musik eller lydbog, hæve/sænke lydstyrken og springe et nummer frem eller tilbage.  

Personligt er jeg ikke vild med funktionen Always on display, men hvis det er vigtigt for dig, kan jeg oplyse dig om, at dette også er tilgængeligt med Amazfit Band 7. 

Träning Träningszon
<
>
Efter endt træning kan jeg gå ind i app'en og få en graf over, hvordan pulsen har varieret i løbet af træningen. Jeg kan også se, hvilke pulszoner jeg har været i. Her bliver det utroligt visuelt, hvordan styrketræning - selv om det er utroligt godt - generelt ikke øger pulsen tilstrækkeligt til at kunne klassificeres som udholdenhedstræning. (Skærmbillede fra app)

Måle og analysere

Som med de fleste (alle?) smarture og armbånd, som du kobler sammen med en app, kan du indsamle statistikker til at måle, følge og analysere dette og hint, alt efter hvad der er vigtigt for dig.  

PAI
Den ønskede PAI-værdi over en syv-dages periode er ca. 100. Algoritmen tager højde for en række personlige parametre, og her fremgår det tydeligt, at det kræver mere end spadsereture og lidt tid i fitnesscenteret at nå et acceptabelt niveau. Det er tid til at få sved på panden for at nå denne uges mål! (Skærmbillede fra app)

Derudover har du også bogstavkombinationen PAI (Personal Activity Intelligence), der holder styr på dit velbefindende og din sundhed. PAI opgøres i 7-dages cyklusser, og det optimale tal er omkring 100. Den tager højde for en række forskellige personlige sundheds- og fitnessdata, som derefter koges ned til denne unikke værdi.   

GPS
Selv om jeg ventede tålmodigt i flere minutter og gentagne gange, lykkedes det ikke rigtig at finde GPS-signalet. Det tog næsten halvdelen af runden, før den fandt og begyndte at logge turen. Et minus i karakterbogen giver det. (Skærmbillede fra app)

Desværre havde mit testeksemplar svært ved at finde GPS-signalet, når jeg trænede udendørs. Ideen er, at armbåndet skal bruge mobiltelefonens GPS og registrere turen, selvfølgelig forudsat at du har din mobiltelefon med dig. Men lige i dette tilfælde lykkedes det ikke helt.  

Det er i dag ret almindeligt, at man har mulighed for at logge sin menstruationscyklus, og Amazfit er ingen undtagelse. 

Fremragende batteritid

Amazfit opgiver batterilevetiden til at være imponerende 18 dage. Jeg vil være helt ærlig og sige, at jeg ikke har brugt armbåndet 24/7 i 18 hele dage, men min erfaring er, at det nok svarer til virkeligheden. Selvfølgelig påvirkes batterilevetiden af forskellige indstillinger (såsom Always On Display), men det er absolut ikke noget unikt for netop dette aktivitetsarmbånd og dermed ikke noget at hænge sig i.   

Godt at have og ting, du ikke vidste, du havde brug for

Find min enhed-funktionen er en ting, jeg personligt sætter pris på. Et tryk på en knap på armbåndet, og mobiltelefonen udsender et skarpt ‘ping’, der ikke stopper, før du slår funktionen fra på armbåndet igen. Præcis som hos slægtningen Xiaomi Smart Band 7 er der lommelygtefunktion, og hvis du af en eller anden grund gerne vil fjernstyre kameraet på din mobiltelefon fra armbåndet, er denne funktion også tilgængelig.  

Konklusion

Amazfit Band 7 er testens billigste træningsarmbånd, og i betragtning af hvor godt det klarer sig i konkurrencen, har jeg svært ved at fraråde at købe det. Hele 18 dages batterilevetid kan kompensere for, at dine udendørs ruter ikke altid er synlige på kortet bagefter, og at skærmen kan være lidt sart. Hvis du føler, at det er på tide at få styr på dit liv og dit helbred uden at gøre det for kompliceret eller dyrt, er dette nok den perfekte løsning for dig. 

Karakter
Amazfit Band 7
Basic

Også i denne test:

Garmin Vivosmart 5

Op ad bakke

Garmin er altid Garmin. Men ikke alt, hvad der glimrer, er guld.

App’en er svær at slå. Automatisk justering af lyset på skærmen.
Prisen. Lille sort/hvid skærm.
Læs hele testen

Huawei Band 7

Svær at slå

Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?

Prisen. Batteritiden. Og et dejlig skarpt skærmbillede, der fylder hele skærmen.
At Huawei har sit eget operativsystem kan gøre brugen unødigt besværlig.
Læs hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil have mere ud af sine brugere

Dette er testens næstdyreste træningsarmbånd, og mærket har eksisteret siden 2007. Fitbit er med andre ord ingen nybegynder. Spørgsmålet er, om de mange års erfaring er nok i denne sammenhæng.

Smidigt og pænt.
Lille skærm. Du skal have et abonnement for at få adgang til alle data. Ingen mulighed for at styre musikafspilning.
Læs hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?

Batteritiden. Farverigt display, som fylder hele skærmen.
Det er lidt tricky at finde ud af, hvilken app der skal bruges. Svært at finde GPS'en. Funktionen til afsendelse af forudindstillede beskeder virker ikke.
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Fitness-hørepropperne du glemmer at du har på

Perfekt til træning i vand

Hold ørerne frie

Sparet på de forkerte ting

Jabra bliver endnu barskere

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning