Det Fitbit Inspire 3, jeg pakker ud, er et herligt orangegult armbånd, som føles blødt og glat mod huden. Skærmen er af den aflange type, som signalerer træningsarmbånd. I pakken er inkluderet et ekstra armbånd af en anden længde, hvis det, der sidder på, ikke passer. Præcis som med Huawei Band 7 er ur og armbånd to separate enheder. I dette tilfælde er urdelen altid sort, mens du kan skifte armbåndet ud med et i en anden farve.
Fitbit er ikke så gavmilde, når det gælder information om f.eks. skærmens størrelse, opløsning osv. Jeg finder det efter at have googlet lidt rundt, men – og det er et ret stort men – selv om målene stemmer fint overens med den sorte, rektangulære kant af displayet, indser jeg hurtigt, at selve området, hvor informationen vises, er betydeligt mindre. Jeg vil sige, at 10 x 16 mm er mere i overensstemmelse med virkeligheden. Og det er lidt for lidt i betragtning af, at pladsen faktisk ikke er udnyttet. Desuden virker layoutet lidt forældet og kluntet.
Fitbit Inspire 3 følger med
Jeg manøvrerer gennem de forskellige visninger på skærmen ved at røre ved den, og for at komme tilbage til startskærmen skal jeg bruge to fingre og presse dem mod højre og venstre side af urskiven. Tilbagemeldingen mærkes som en lille snurren i fingerspidserne. Ikke så svært, når du først har styr på det.
Direkte på armbåndet kan jeg modtage notifikationer fra min mobiltelefon og også svare med forudindstillede beskeder, idet jeg har parret min Fitbit med en Android-mobil. Jeg kan aflæse antallet af skridt, aktive minutter, forbrændte kalorier, se min puls og mit iltniveau i blodet og meget mere.
Det sker af og til, at min mobiltelefon gemmer sig for mig (!). i disse tilfælde er jeg taknemmelig over, at Inspire 3 har Find min mobil-funktion.
Når jeg tager en Walk&Talk med bedstevennen, finder jeg seks forskellige træningstyper direkte på displayet, disse har desuden automatisk genkendelse, og i app’en kan jeg indstille, hvor lang tid jeg f.eks. skal svømme, før den starter det som et træningspas. Jeg tager det for givet, at jeg kan finde flere træningspas i app’en, der står faktisk ‘Rediger træningsgenveje i mobil-app’en’, men jeg kan faktisk ikke finde flere… Jeg kan absolut have overset noget, eller jeg kan have kigget det forkerte sted. Måske der er en Fitbit Inspire 3-bruger, der kan guide mig i hvordan jeg skal bære mig ad?
Samtlige andre testdeltagere giver mig mulighed for at bruge armbåndet til at styre musikafspilningen på mobilen, desværre finder jeg ikke denne funktion i Fitbit Inspire 3. Det er vel ikke livsnødvendigt, men jeg må erkende, at jeg er blevet vant til at have funktionen lige ved hånden uden at skulle fiske mobilen op af lommen.
Fitbit-app’en
I app’en kan jeg lave en sundhedsrapport. For at få en korrekt rapport skal jeg dog bruge mit aktivitetsarmbånd i 30 dage, hvilket jeg ikke har haft mulighed for i denne test. Jeg kan dog læse mig til, at det skulle give mig et letlæseligt overblik over mine sundhedsdata, herunder statistik og diagrammer over min hjertesundhed, vægt, søvn og aktivitet. Over tid skulle denne sundhedsrapport vise tendenser, som kan hjælpe mig med at få øjnene op for, hvad jeg gør rigtigt, og hvilke ændringer jeg måske skal foretage.
Men … For at få adgang til al den information, som armbåndet faktisk er i stand til at indsamle og sammenholde, er jeg nødt til at tilkøbe Premium. Det er ganske vist gratis de første seks måneder, men derefter koster det penge. 125 kr./måned for at være helt nøjagtig, hvis du vælger at betale månedsvis.
Det jeg derimod kan indstille, og som er helt gratis, er hvor mange skridt jeg skal tage hver time for at undgå at blive en sofakartoffel. Fitbit anbefaler 250 skridt, men det kan jeg selv ændre og angive, hvor mange sammenhængende timer i træk, jeg vil gå, og på hvilke ugedage.
Hvis du, eller en af dine nærmeste, har lidt af en udfordring på et vist tidspunkt på måneden, kan det være en rigtig god idé at holde styr på menstruationscyklus, så du kan være klar med chokolade, varmepude og smertestillende medicin. Takket være Fitbit’s Menstrual Health kan du få den hjælp med Inspire 3.
Konklusion
Fitbit inspire 3 er det næstdyreste i testen, men har den mindste skærm. Fitbit vil også have flere penge for at give dig adgang til mere uddybende oplysninger om dit helbred. Personligt synes jeg ikke rigtig, at det er i orden. Aktivitetsarmbåndet er på ingen måde dårligt, og hvis du er en erfaren Fitbit-bruger, vil du sikkert hurtigt vænne dig til det. Men i dette startfelt brillerer det desværre ikke.
Også i denne test:
Amazfit Band 7
Masser af det hele
Det bliver spændende at se, om testens billigste deltager formår at give de andre deltagere kamp til stregen, eller om det kun er batteritiden, der er overlegen.
Garmin Vivosmart 5
Op ad bakke
Garmin er altid Garmin. Men ikke alt, hvad der glimrer, er guld.
Huawei Band 7
Svær at slå
Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?
Xiaomi Smart Band 7
Ikke helt i mål
Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer