TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Huawei Band 7

Svær at slå

Et træningsarmbånd med en stor og tydelig skærm, god batteritid, og som ikke vælter budgettet. Er det for godt til at være sandt?

Af / 12/05/2023 - 09:05
Huawei Band 7

Home mener

  • Prisen. Batteritiden. Og et dejlig skarpt skærmbillede, der fylder hele skærmen.
  • At Huawei har sit eget operativsystem kan gøre brugen unødigt besværlig.

Da jeg tager Huawei Band 7 op af æsken, føles det lidt som en hybrid mellem testkonkurrenterne fra Amazfit og Fitbit. Skærmen er faktisk lidt større end hos førstnævnte, mens selve armbåndet er mere eller mindre identisk med sidstnævnte.  

Huawei Band 7
Mit eksemplar af Huawei Band 7 er dejlig grønt. Det er blødt og behageligt at have på, og selv om skærmen måske er lidt stor, er den testens tyndeste. Jeg kan have det på døgnet rundt uden at lægge mærke til det. (Foto: Åsa Warme Hallén)
For både Fitbit Inspire 3 eller Huawei Band 7 gælder, at enheden fastgøres til armbåndet som et ur – det lægges ikke ind i en fordybning i et silikonearmbånd. Huawei er desuden gået skridtet videre og har givet enheden samme farve som armbåndet. Udseendemæssigt trækker det lidt i retning af smartwatch – selv om det slet ikke er det. 

Huawei Band 7
Selve enheden er en flot metallic farve, der matcher armbåndet. Jeg kan lide den dybgrønne farve, men jeg kan skifte armbånd, hvis jeg vil. Selve urdelen vil dog stadig være grøn… På siden ser du knappen, du bruger til at navigere i funktionerne, sammen med touchskærmen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Huawei Band 7 som følgesvend

Af gammel vane prøver jeg at ‘vække’ skærmen ved at løfte min arm. Da det ikke virker, prøver jeg at røre ved touchskærmen, men det virker heller ikke. Jeg kommer i tanke om, at der er en knap på siden, og den vækker den farverige skærm til live! Hvis du ønsker, at skærmen skal vågne op, når du rører ved den, kan du nemt ændre indstillingerne. Hvis AOD (Always On Display) er vigtigt for dig, kan du også få det. Ganske vist på bekostning af batterilevetiden, men det er ikke unikt for netop dette armbånd.   

Ljusstyrka 1
Skærmen er rigtig god, men det ville have været endnu bedre, hvis den automatisk ændrede lysstyrke i forhold til omgivelserne. Den kan være en udfordring at aflæse i sollys (foto til venstre) (Foto: Åsa Warme Hallén)
Skærmen er virkelig flot og skarp, og selv om den er lidt vel stor af et aktivitetsarmbånd at være, sætter jeg pris på, at den er så tydelig, og at de har valgt at bruge hele skærmfladen. På enheden har du ni forskellige urskiver at vælge imellem, og i app’en har du mulighed for at købe flere, hvis du ønsker det. Lysstyrken kan indstilles på en skala fra 1 til 5, og det er lidt ærgerligt, at den ikke regulerer den automatisk, for indendørs klarer den sig fint med et lavt tal, mens der udendørs, især i solskin, skal et væsentligt højere tal til, for at skærmen kan ses.   

Traningspass
Mit spinningpas logges fint, og i app’en kan jeg få en masse information, bl.a. hvilke træningszoner jeg har været i og min gennemsnitlige og maksimale puls. For at få det meste og det bedste ud af træningen er det også vigtigt at restituere. Her kan jeg også se, hvornår min krop er fuldt restitueret til at køre et lignende træningspas igen. (Skærmbillede fra app)
Der er omkring 10 forudindstillede aktiviteter på armbåndet, og kan du ikke finde din foretrukne pulsforhøjer, er der masser af andre at tilføje. Måske er squaredance, klatring eller fægtning det, der får pulsen op hos dig? Hvis du som jeg hører til den lidt glemsomme type, kan du indstille Huawei Band 7 til automatisk at registrere, om du er ude at løbe, gå, ro eller cirkeltræne. Armbåndet fortæller mig også, når det er tid til at lette rumpen fra stolen og bevæge mig.   

Annonce
Læs også Til den aktive Et godt og anvendeligt smart-ur behøver ikke nødvendigvis at koste spidsen af en jetjager.

Jeg kan endda holde styr på bl.a. min puls, iltning af blodet og stressniveauet direkte på urskiven. Når telefonen ringer, får jeg en notifikation på armbåndet, og eftersom jeg tester med en Android-mobiltelefon, kan jeg sende straksbeskeder direkte fra mit håndled. Meget praktisk. På armbåndet kan jeg også starte/stoppe/gå frem/tilbage, hvis jeg afspiller musik eller en lydbog fra min mobiltelefon. Og havner jeg i en situation, hvor jeg har brug for en lommelygte, er sådan en smart nok at finde på Huawei Band 7.   

Selv om jeg har et behov for at vide, hvor min mobiltelefon er, er den skræmmende ofte pist væk! På armbåndet er der en funktion til at finde mobiltelefonen, og efter et tryk på en knap signalerer mobiltelefonen tydeligt: “Jeg er her”. Så er det bare at lede! 

Log udendørs træning

Som altid med nye produkter kan det vare lidt, før 10-øren falder. Til at begynde med havde jeg en lille udfordring med at få Huawei Band 7 til at registrere mine udendørs træningspas. Ligesom de øvrige testdeltagere har den nemlig ikke sin egen GPS, men bruger den på mobilen. Det er der ikke noget mærkeligt ved i denne sammenhæng.  

Men det jeg skal gøre for at få et kort efter endt træningspas er at starte træningen fra app’en på mobilen og ikke fra armbåndet. Når jeg gør det, starter armbåndet som det skal, så jeg kan se tid, distance osv. på skærmen, og ruten bliver registreret i app’en. Lidt anderledes, men eftersom jeg alligevel skal have min mobiltelefon med mig for at få adgang til GPS’en, generer det mig slet ikke.

Somn 3
Min oplevelse er, at Huawei Band 7 har godt styr på min søvn, og app’en viser det på forbilledlig vis. Jeg kan også gå ind på den respektive ‘søvntype’ og læse mere om, hvad det indebærer. (Skærmbillede fra app)

Huawei sundhed

Jeg oplever app’en som enkel og overskuelig. Jeg kan redigere i den, så jeg hurtigt kan få overblik over det, der er interessant for lige præcis mig. Hvis du ikke er klar over det, har Huawei sit eget operativsystem, som kan gøre knuder, når det gælder forskellige godkendelser i mobiltelefonen. Men er du opmærksom på det, er det nemt at ændre, selv om det ofte driller lidt, når der kommer opdateringer, hvilket der gør forbavsende tit.  

For at få adgang til visse funktioner, f.eks. menstruationskalenderen, skal du downloade en funktionspakke. 

Konklusion

På ydersiden ligner Huawei Band 7 mere et traditionelt smartur end et træningsarmbånd, men det er blødt, behageligt at have på og brugervenligt. Og også pænt. Du får meget for pengene, og det er nemt at holde styr på dit helbred og få overblik over det hele og lidt til. Det har nogle ejendommeligheder, men når du har styr på dem, tror jeg, at du som jeg vil være helt solgt. 

Karakter
Huawei Band 7
Basic

Også i denne test:

Amazfit Band 7

Masser af det hele

Det bliver spændende at se, om testens billigste deltager formår at give de andre deltagere kamp til stregen, eller om det kun er batteritiden, der er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Svært at finde GPS-signalet. Lidt sart skærm.
Læs hele testen

Garmin Vivosmart 5

Op ad bakke

Garmin er altid Garmin. Men ikke alt, hvad der glimrer, er guld.

App’en er svær at slå. Automatisk justering af lyset på skærmen.
Prisen. Lille sort/hvid skærm.
Læs hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil have mere ud af sine brugere

Dette er testens næstdyreste træningsarmbånd, og mærket har eksisteret siden 2007. Fitbit er med andre ord ingen nybegynder. Spørgsmålet er, om de mange års erfaring er nok i denne sammenhæng.

Smidigt og pænt.
Lille skærm. Du skal have et abonnement for at få adgang til alle data. Ingen mulighed for at styre musikafspilning.
Læs hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Lækkert og fleksibelt aktivitetsarmbånd med en skærm, der får smilet frem. Men hvordan er det at bruge?

Batteritiden. Farverigt display, som fylder hele skærmen.
Det er lidt tricky at finde ud af, hvilken app der skal bruges. Svært at finde GPS'en. Funktionen til afsendelse af forudindstillede beskeder virker ikke.
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

70%

Black Week Tilbud

70% På LB+ Total i 12 måneder!

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

39,- / mnd
130,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Hold ørerne frie

Sparet på de forkerte ting

Jabra bliver endnu barskere

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning

Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror

Fokus på bevægelse