Som navnet antyder, er Shokz OpenSwim Pro en hovedtelefon, der primært henvender sig til dem, der er involveret i vandaktiviteter. På papiret burde det betyde, at den fungerer lige så godt til andre former for motion, ikke sandt?
Hvordan fungerer det?
Som sædvanlig arbejder Shokz med open-ear-teknologi, og i dette tilfælde bruger den bone conduction til at få brugeren til at høre lyden.
Bone conduction bruger hovedets naturlige resonans til at skabe lyd i stedet for at lede lyden ind i øret.
Det betyder, at du kan lytte til musik, podcasts, lydbøger eller tale i telefon, mens du holder øregangen fri til at høre, hvad der foregår omkring dig. Det er også en god teknik for folk, der lider af tinnitus.
Hvis du har brug for at lukke omverdenen ude og have det helt stille, er denne teknologi måske ikke dit førstevalg.
Sådan bruges de
Shokz OpenSwim Pro har et ”bånd”, som jeg sætter rundt om nakken, en blød bøjle, som placeres over/omkring øret, og en ”klump”, som naturligt sidder foran øret ved kindbenet. Høretelefonen er blød og behagelig og sidder godt fast under træningen.
Da headsettet er designet til vandaktiviteter, kan det selvfølgelig tåle en svedig træning på land såvel som træning i poolen eller havet.
Det er ikke en god idé at tage mobiltelefonen med, og Shokz OpenSwim Pro har løst dette problem med 32 GB hukommelse, som du kan fylde med MP3-sange.
På selve høretelefonen kan du skifte mellem Bluetooth- og MP3-tilstand, skifte EQ-tilstand mellem »svømmetilstand« og »standardtilstand« og styre musikken samt modtage opkald.
Lyden
Helt ærligt, så er Shokz’ lydbillede ikke det bedste, og jeg kan desværre ikke tilpasse mine lydindstillinger. Men på den anden side tror jeg, at hovedtelefonerne primært er tænkt som et træningsredskab i forbindelse med vandtræning, og der lever de op til forventningerne.
Hvordan fungerer de i det virkelige liv?
Lad os se det i øjnene – jeg er hverken en vandhund eller en elitesvømmer. Så for virkelig at sætte Shokz OpenSwim Pro på prøve, tilkaldte jeg min svigerinde. Her taler vi hard core udøver, med erfaring fra Ironman, swimrun og andre lignende vanvittige ting. Hun testede hovedtelefonerne med 60 minutters swimrun og 35 minutters svømning i åbent vand, og hendes mening var nogenlunde sådan her: Meget behagelige hovedtelefoner, der sidder stille og stabilt både under svømning og løb.
Man føler ikke, at man har dem på, så længe man ikke bruger en badehætte. Fordi badehætten skal bæres over hovedtelefonerne, skaber den et ubehageligt pres på kindbenet. Hun fortsætter med at sige, at svømning i åbent vand kræver, at man løfter hovedet for at navigere, og den manøvre får ”båndet” i nakken til at stramme, hvilket er lidt irriterende.
Til gengæld var hun meget imponeret over, at musikken kunne høres så tydeligt selv i vandet, uden at hun behøvede at skrue op for lyden.
Desværre er min lokale svømmehal lukket på grund af renovering, så jeg har ikke selv haft mulighed for at prøve hovedtelefonerne i poolen, men jeg tror, at det sandsynligvis vil give den samme oplevelse.
Konklusion
På den ene side er Shokz OpenSwim Pro en fremragende træningsmakker til dem, der dyrker forskellige vandaktiviteter, takket være IP68-klassificeringen. Lyden er virkelig hørbar, selv i vandet, og pasformen er behagelig. På den anden side er der desværre sparet på de personlige eq-indstillinger, så jeg vil anbefale en af de andre Shokz-hovedtelefoner, hvis det er open-ear-teknologi, du er ude efter, og du ikke nødvendigvis har brug for at tage dem med ud at svømme.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer